Tositapahtumiin perustuvat kirjat, mitä suosittelet

"hmh"
Doris Lessing omaelämäkerrat Ihon alla ja Varjossa vaeltaja.

Aila Meriluodon stilisoidut päiväkirjat Vaarallista kokea ja Tältä kohtaa.

Molemmat naiset ovat eläneet pitkän elämän sisältäen äitiyksiä, rakkauksia, eroja, muuttoja, ratkaisuja ja elämäntilanteiden ja aikakausien muutoksia. Silti jokin sama naiseudessa on tavoitettavissa, mitä itsekin sisällään kantaa.
 
"hmh"
[QUOTE="hmh";26447311]Doris Lessing omaelämäkerrat Ihon alla ja Varjossa vaeltaja.

Aila Meriluodon stilisoidut päiväkirjat Vaarallista kokea ja Tältä kohtaa.

Molemmat naiset ovat eläneet pitkän elämän sisältäen äitiyksiä, rakkauksia, eroja, muuttoja, ratkaisuja ja elämäntilanteiden ja aikakausien muutoksia. Silti jokin sama naiseudessa on tavoitettavissa, mitä itsekin sisällään kantaa.[/QUOTE]

Unohdin sanoa vielä että molemmat naiset ovat loistavia kynäniekkoja, ja myös käännös (Lessingin) on erinomainen. Suomenkielinen käännös on parempi kuin ruotsinkielinen, minusta.
 
Mediapinta Oy - Vahinkolapsi - Arja Lehto

Tämä on tuore kirja, tapahtumat tapahtuneet mun lapsuuden kotikunnassa ja valitettavasti totta koko kirja... En voi sanoin kuvata, mutta jäätävää luettavaa.

Minut jätti haikara väärälle ovelle. Synnyin pienelle paikkakunnalle Keski-Suomeen vuonna 1981. Siitä tarinani alkaa, tarkemmin ensimmäisistä väkivallantäyteisistä muistoista. Olen kauan aikaa halunnut kertoa lapsuuteni tapahtumista, ja siksi tämä kirja on minulle todella tärkeä asia, riippumatta mitä muut siitä ajattelevat. Toki yritin tehdä teoksen huolella. Toivon että tarinani herättäisi keskustelua, kuinka asioita voisi muuttaa, ettei lapsi joutuisi itseni tavoin kaikkien turvaverkkojen ulottumattomiin, kun kumpikaan vanhemmista ei välitä.
En olisi saanut kirjaani kirjoitettua yksin, vailla teräväkynäistä apua. Enkä olisi jaksanut projektia ilman terapeuttini, sekä parin ystävän tukea ja kannustusta, myös koelukijat palautteineen auttoivat.
 
Viimeksi muokattu:
tuo kyselemäsi kirja on nimeltään Kunniamurha ja kirjoittaja on Khouri Norma. Sattuu olemaan tuolla hyllyssä niin pystyin tekijän tarkistamaan :)
Tämän ole lukenut ja elokuvan nähnyt. Ikävä kyllä tuo kirja oli ihan fiktiota, ei perustu tositapahtumiin. Kirjailija on väitti sitä todeksi, mutta kirjan tapahtuman aikoihin hän ei edes ollut Jordaniassa, vaan Jenkeissä, jonne hän muutti jo 3-vuotiaana.

Kirjailija on tunnustanut valheen ja hänet jopa karkoitettiin Australiasta valheen takia.

Norma Khouri - Wikipedia, the free encyclopedia
 
"vieras"
Betty Mahmoody Lastani ette saa ja Rakkaudesta lapseen. Kertoo amerikkalaisen äidin taistelusta päästä tyttärensä kanssa pakenemaan Iranista, jossa iranilainen aviomies oli heitä väkisin pitänyt. Jälkimmäisessä kirjassa kerrotaan lisäksi muitakin vastaavia tapauksia.
 
Jouko Halmekoski, Orjamarkkinat



Lasten huutokauppaaminen oli julmaa arkea Suomessa vielä pitkälti 1900-luvulle: huutokaupassa kunta antoi lapsen talouteen, joka suostui pienintä korvausta vastaan järjestämään lapsen ylläpidon vuoden ajan. Pahimmillaan lapsia pidettiin kuin eläimiä tai heitä kohdeltiin orjatyövoimana.
Jouko Halmekoski on koonnut huutolaisten elämäntarinoita eri puolilta Suomea. Kirjassaan hän kuvaa 25 sydäntä särkevää tarinaa.
 
"jenni"
Jäähyväiset Einolle, joka jo mainittiinkin. Se kirja on muuttanut mun suhtautumistani lapsiini, lisännyt kiitollisuutta heidän olemassaolostaan. Ei ollut montaakaan sivua kirjassa, joiden aikana en olisi itkenyt silmiä päästäni.
 

Yhteistyössä