tosi hankala kolme vuotias...argh

Eli meidän kolme vee poika on tosi rasittava :(
kaipaisin neuvoja:)

isoveli on kohta 5 vuotias ja aina ollut niin "helppo!" ja reipas. kolmas syntyy keväällä.

Haluisin saada arjen rullaamaan nyt kun ei ole vielä vauva syntynyt että sujuisi sitten tuon pojan kanssa paremmin..

syöminen on jotain ihan kamalaa:(. (ollut aina huono syömään)
nyt erityisen hankala! mistään ei tykkää eikä mitään suostu syömään:(. saa raivarin että on pahaa..tarjotaan mitä vaan.

oppi päiväkuivaksi 2,5 vuotiaana. yöllä on vielä ollut vaippa ja on märkä aamuisin. Mutta poika käy hyvin pissalla pöntöllä seisaaltaan, mutta kakan tekee housuun:(. ennen pyysi aina vaipan kun rupesi kakattaa ja teki kakan vaippaan, mutta nyt ei halua vaippaa millään. on kuulemma iso poika:). sitten ei halua potalle eikä pöntölle vaan menee salaa nurkkaan ja tekee kakan housuun:( ei kiva! tosin pojalla ollut aina kova vatsa, eikä sieltä tule kun pieni pieni kakka housuun, mutta tekee niit' pieniä sitten koko päivän. Nytkin pyykkikone tältä päivältä täysi kakkaisia housuja:(
aloitimme nyt duphalac lääkityksen, eli pitäisi pehmentää sitä vatsaa ja helpottaa kakkaamista. tekisköhän se sitten sen että koko päivän poikaa kakattaa, kun ei tee kerralla kaikkea. tosi inhottava vaiva, kun tosiaan tarvisin neuvoja miten saan pojan käymään pöntöllä ja tekemään kaiken kerralla. Helpottais niin paljon arkea.

tää on niin jästi tapaus!

muutenkin kiusaa koko ajan isompaa ja kiukkuaa joka asiaa hirmuisesti.
mikään ei ole koskaan hyvä:(.
oliskohan uhmaa ja ohimenevää?

ei suostu poika kävelemään vaan istuu rattaissa mennen tullen kun käydään jossain, vaikka isompi on sitten kävellyt aina eikä paljon ole rattaita tarvinnut. niin erilaisia voi veljekset olla...:) tulee paljon verrattua vaijk ei ehkä kannattais. kun vauva syntyy niin jumiudutaan varmaan kotiin kun ei pääse minnekään, jos ei suostu tämä jästipää itse kävelemään yhtään.

onko kellään samoja ongelmia ollut ja olisko neuvoja?kiitos:)
 
Meillä on samanalainen poika.. Ruokailujen sujuminen ei ole mitään itsestäänselvää. Toiset lapset syö mitä vaan, mutta meillä valikoi. Itse arjen helpottamiseksi etsin jatkuvasti ruoka-aineita, joilla saan lapsen syömään. Kun maha toimii, kaikki toimii. Kaikille kaikki ruoka-aineet ei vaan sovi, toisilla ummetusta tulee vaikka mistä ja muuta. Tämä meidän poika rakastaa esim.jäisiä mangopaloja ja jäisiä mansikoita. On joitain harvoja ruoka-aineita, joilla onnistutaan. Älä anna sokeria tai epäterveellistä, jos on huono ruokahalu muutenkin. Kokeile myös sopiiko maito vai ei. Meillä maitoallergia paljastui suurimmaksi syyksi ruokahaluttomuuteen ja ummetukseen. Mutta muutenkin pottailu ja nyt pönttöily ja ruokailu on vaatinut minulta varapärettä ja yritän kunnioittaa lapsen haastavaa vatsaa, vaikka huolettaa ja pelottaa, miten tuollainen pärjää. Uskon että liikkuminenkin juuri auttaisi vatsan toimintaan ja siten kaikki sujuu paremmin. Meilläkin poika jökötti rattaissa ja nyt seisomalaudassa ja on passiivisen oloinen. Kaverit ja pallot saa pojan liikkeelle, ja yritän nähdä vaivaa että elämä rytmittyisi niin että liikuntaa olisi paljon, ja sitten ruokahalua, ja sitten muukin sujuu ihan itsestään. Kokeile myös ohramallasuutettaa siihen ummetukseen..sekin voi vähän auttaa? Meillä minusta maidon välttäminen ja vitamiinilisät, liikunta ja rentoutuminen, ja vielä sekin etten pakota syömään mitään ja yritän pitää ruokailun myönteisenä ja omaehtoisena asiana, auttavat. Tsemppiä! :flower:
 
Hei Puurokauha!

Mitä vitamiinilisää annat kolme-vuotiaalle? Meillä ei ukkeli suostu ottamaan sanasolia eikä d-vitamiinitabujakaan, mietin onkohan muita vaihtoehtoja tai kepulikonsteja? :)

Ja meillä on myös jääräpäinen kolmevuotias :D ! Kuuluuhan tuo kaikki toki varmaan ikäkauteenkin. Meillä "jäärä" on kakannut vaippaan AINA (vaikka muuten käykin potalla) enkä kyllä tiedä miten saan sen pöntölle...hänellä on kakkaaminen ollut ajoittain todella vaikeata (vatsa kovalla) ja luulen että siitä sitten jäänyt jonkinlainen kammo. Pyytää aina vaipan ja menee toiseen huoneeseen ja sit tulee pesemään kun on valmis. Pitäisi varmaan olla vaan antamatta sitä vaippaa mutta sitten pelkään että alkaa kakkaamaan housuun kuten teillä tai sitten alkaa vaan panttaamaan (mitä myös on tehnyt, kun kakkaaminen sattui). Eli vinkkiä ei ole. :|

Ja syömisestä. Nämä varmaan kulkevat aika käsikädessä tää syöminen ja ulostaminen. Kun meillä on tuo syöminen ollu takkuilevaa varmaan ihan yhtä kauan kuin kakkaaminenkin. Jatkunut valitettavasti jo vuoden päivät. Poika voi olla syömättä koko päivän (jos on ruokia joista ei pidä) ja illalla sitten syö iltapalan kun se on sellainen josta tykkää eli leipää, muroja, mysliä. Rualla pyytää vain maitoa ja eläisi varmaan pelkällä maidolla jos antaisi. Ja meilläkin siis poika ollut todella hyvä syömään silloin joskus... :(

Juu, ei kauheesti vinkkiä multa löydy vaikka samanlaisia kokemuksia kylläkin. Mitenköhän tuosta kakkaamisesta saisi "mukavan" jutun. Onko hänellä oma potta tai pienennin? Toimisiko jos sovitte, että jos menee tekemään kakan pottaan niin siinä voidaan samalla lukea vaikka tai jos hän haluaa olla rauhassa silloin niin suljette vessan oven ja kerrot, että tulet vasta sitten kun hän antaa luvan (meillä tämä on ehdoton tapa, kun tyypit käy pissalla. Heillä pitää olla ehdoton rauha asian toimitukseen :) ). Tai sitten joku palkintojuttu, että jos menee kakalle potalle tai pöntölle niin sitten pääsee uimaan tai kirjastoon tai äiti tekee lettuja tai mistä lapsi nyt sitten pitää ( ja mitä ei tapahdu ihan joka päivä).

Me ollaan tuon syömisen kanssa ajateltu "palkintotaulua" johon saa merkintöjä, kun koskee, haistaa, maistaa ja syö ruokaa. Vaan onpa toteuttamatta vielä. Ja pelottaa vähän tuohon palkitsemiseen rupeaminen, mutta kaipa se lapsi sitten haluaakin käydä potalla kun huomaa miten helppoa se on. :) Toivottavasti ainakin...

Ja suosittelisin suorilta hommaamaan seisomalaudan ja pulkan että saa kakkonen tulla kyytiin jos ei huvita kävellä. :)
 
kiitoksia.mukava (harmi) kuulla että on myös muita lapsia joilla samoja ongelmia.ettei omista poikkeus lasta:)-

meillä tosin tänään sujunut ihmeen hyvin..syömiset ja kaupassa kun käytiin niin jopa mentiin koko matka kävellen:)) hurraa!!!
yritän olla vaan näissä tilanteissa joissa on hankaluuksia niin vähän semmoinen etten kiinnitä huomiota.kun lähdettiin ulos ja kävelemään ( rattaat mukana) niin juttelin kaikkea muuta ja ihan vahingossa ei niitä rattaita sitten tarvittukaan.jes!
poika teki myös hirveän suuren kakan tuossa yksi päivä vaippaan! niin tänään ei sitten kakattanut ollenkaan, mikä varmaan teki päivästä onnistuneen:))
tottakai se kakka pitäisi tulla joka päivä, mutta jospa huomenna taas.

 
Se kova masu ja että on koko ajan kakkahätä varmaan vaikeuttaa teidän arkea. Ootko jutellu lääkärin kanssa? Meillä nyt 4 v poika on melkein koko ikänsä saanut Movicol Junioria ja se helpotti meidän elämää. Nyt on lisänä Laxoberon joka on aivan loistava lääke, mutta siitä on pikkuhiljaa päästävä eroon ettei elimistö totu. Tohon syömättömyyteen ja valikoivuuteen on vatsaoireiden lisäks varmaan toinenkin syy, on saanut periksi :hug: . Tiedän ihan hirveen hyvin mitä se on kun laps ei syö ja sit kiukuttelee nälkää muun lisäks, mut kokemuksesta voin sanoa et jos vaan mitenkään voimat riittää niin pidät tarkat ruoka-ajat, ei mitään ylimääräisiä syötäviä / juotavia ja tarjolla on se yks ruoka (tai siis se "kattaus" ) ja muuta ei tuu. Seuraava ruoka on tiedossa sit kun seuraava ruoka-aika on.

Voimia t. kahden masuvaivaisen aiemmin huonosti syövien äiti =)
 

Yhteistyössä