Toivottavasti tämä ei ollut virhe... Koiranpentu ja erityislapsi

  • Viestiketjun aloittaja Piikulin äiti
  • Ensimmäinen viesti
Piikulin äiti
Olemme pitkään harkinneet koiran hankintaa. Toiveissa on ollut hyvä perhekoira joka myös toimisi hyvin metsästyksessäkin. Löysimme sopivan pennun ja niin meille tuli hauvavauva. Meillä on erityislapsi, autisti. Olemme käyttäneet häntä koirien luona ja mitään ongelmia ei ole tuntunut olevan. Paitsi että nyt lapsi jostain syystä vähän pelkää koiraa. Menee karkuun, tahtoo syliin, nostaa jalat syliin kun koira tulee lähelle. Pelonsekainen äänteleminen on nyt jäänyt pois. Lapsi kuitenkin menee silittämään koiraa, jos tämä nukkuu.

Pentu on ollut meillä nyt kolme viikkoa. Ja nyt on alkanut pelottaa, että sopeutuuko tuo lapsi koiraan lainkaan. Koiran olisi kuitenkin tarkoitus oleskella myös sisällä jonkin verran. Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta?
 
tytönjapoikienmamma
Mullakin on autistilapsi, vaikeasti oireileva. Koiraahan EI KOSKAAN saa mennä siltttämään kun se nukkuu. Hankkikaa tietoa koirista kun teillä on vielä erityislapsi, ison vastuun olette ottaneet. Monesti sanotaan, että autistit ja eläimet löytävät yhteisen sävelen...olen hieman erimieltä, siksi, että molemmat ovat todella arvaamattomia ja ymmärtämättömiä, täysin aikuisen holhouksen varassa (tai siis oma autistini on, mutta heitä on toki monetasoisia). Mulle on joskus ehdoteltu kissan ottamista , mutta en uskalla/halua lisää stressiä.
 
Meillä asperger reagoi samalla tavalla, ihan joka kerta. En osaa sanoa auttaako siihen totuttaminen jos taustalla on sairaus, mutta vielä se on kai mahdollista jos jaksaa panostaa tutustuttamiseen ja totuttamiseen.
 
Kuten jo yllä sanottu, koiraa ei saa koskaan häiritä sen nukkuessa.

Ja ymmärsinkö oikein, että pieni pentu jo ulkokoirana? :O Aikuistakaan koiraa ei ole hyväksi pitää jatkuvasti laumasta erillään, ulkohäkin pitäisi olla vain väliaikainen paikka koiralle.
 

Yhteistyössä