Toivottavasti mahdollisimman moni lapsi ois tänään pois hoidosta

  • Viestiketjun aloittaja hoitotätsy
  • Ensimmäinen viesti
vieras11
Tai sitten se on vaan se tilanne siellä julkisessa päivähoidossa, että siellä ei jaksa aikuisetkaan kun se on niin ylikuormitettua. Lapseni ei tule koskaan menemään päiväkotiin. Totahan se meno just on. Itse olen sh, ja sekin on niin kuormitettua että huhhuh.
 
keikkailija
Olen keikkaillut pitkän aikaa erilaisissa yksiköissä,missälapsia hoidetaan ja kouluissa ja valitettavasti aika usein henkilökunta on väsähtänyttä.....ja onhan niitä ihan persoonaltaan epäsopivia siinä työssä...Kaikenkaikkiaan ihmiset ja aikuisetkin minun nökemyksen mnukaan jaksavat aika huonosti työssään, jossa tavalla tai toisella kasvatetaan/hoidetaan/opetetaan lapsia.....:( Nuorimmaiseni on nyt päiväkodissa, mutta siellä on ihan huippumeininki, niinkuin monessa muussakin päiväkodissa,mutta tämä oli vaan huomioni, jonkaolen keikkatöissäni havainnut..
 
hoitotätsy
Eipä se päällepäin välttämättä näy kuinka kuormitettua henkilökunta on. Olen juuri siitä "mahtavasta päiväkodista, jossa on motivoitunut ja sitoutunut henkilökunta". Vanhemmilta sataa kehuja. Eivät tiedä kuinka piipussa me ollaan.
 
"minävain"
No kyllä minäkin toivon, ettei asiakkaita (potilaita) tulisi kovin paljon tai lähtisi edes osa lomalle viikonlopuksi. Ei tarkoita kuitenkaan, ettenkö välittäisi, kunnioittaisi ja arvostaisi heitä. Mitä vähemmän jengiä, sitä enemmän voin panostaa ihmisiin yksilöinä ja antaa aikaa niiden pakollisten kuvioiden lisäksi. Kun työntekijöitä on sairaslomilla eikä sijaisia saa ottaa, niin silloin ei ole toivoakaan että ehtisi muuta kuin pitämään heidät hengissä ja hoitamaan päivittäiset perustarpeet. Tulee ne toki hoidettua silloinkin, mutta liukuhihnalla ihmisten hoitaminen ei ole helppoa saati mukavaa kenellekään.

Tuskin ap kuitenkaan on väärällä alalla vaikka ilmaiseekin ääneen sen mitä varmasti suurin osa lastenhoitajista toivoo.
 
"realisti"
Ei sitä vanhemmille eikä lapsille näytetä, että ilo poissaoloista on työn suola.

Se on tosiasia, että jokainen lasten kotipäivä auttaa kestämään.

Minkäs sille voi, että kokonaisia ryhmiä ei kukaan jaksa. Ei vanhempien pidä luulla, että hoitajat ovat koneita. Lapset ovat alkaneet olla lähes mahdottomia hoidettavia, joten kaikki kevennykset otetaan vastaan ilolla. Tänäänkin kun henkilökunta odotti kauhulla saadaanko sijaisiakaan loppuviikoksi, lasten poissaolot loppuviikolla pelastivat vähän.
 
"Tilli"
Tähän aikaan vuodesta taitaa myös vanhemmat olla ihan puhki,kuukausikaupalla töitä ilman lomaa, lisäksi lastenhoitoa joka ilta ja viikonloppu. Toivottavasti kaikki saisivat edes vähän levätä joulunpyhinä, edes ne pakolliset pyhäpäivät, jos ei yhtään ylimääräistä lomaa ole.
 
kiitti vaan
Hyvä fiilis tuli kun hoitaja pihalla huokaili että "tulisipa mahdollisimman monelle lapselle tuo vesirokko,kun sitä nyt on liikkeellä" :( ,juu tulispa sullekkin joku märkäpaise tms.
 
lto
Meilläkin on takana raskain syksy, minkä tli 10 vuotiselta uraltani päivähoidossa muistan. Henkilökunta on sairastanut tosi paljon, lapset eivät lähes yhtään. Me saamme kyllä ottaa sijaisen, mutta talous ei kestä montaa sijaista päivää kohden. Näin ollen 3 poissa=1 sijainen. Eikä sijaisia sitä paitsi edes ole kovin hyvin saatavilla, meidänkin vakisijaiset ovat tällä hetkellä poissa käytettävistä, joten joskus se tarkoittaa ei yhtään sijaista.

Minulla ja tiimikaverillani on hiukan vajaa ryhmä, koska toinen meistä on osa-aikainen. Vajaan ryhmän takia meidän tiimistä on helpoin ottaa talon sisäinen sijainen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että emme ole montaa päivää olleet yhdessä ryhmässämme. Eli, hyvin usein toinen meistä on yksin 12,5 lapsen kanssa. Ihan kaikissa päivän tilanteissa. Raskasta on ollut, vaikka työstäni tykkään hurjasti.

Meidän lapset ovat jo sen ikäisiä, että ovat omatoimisia. Silti on tosi raskasta auttaa 12,5 lapsen lenksyt, kurahousut, maidot, ruuat, sängyt, kaikki yksin. Se tarkoittaa hirveää kiirettä ihan koko ajan. Lapsilta en usko sen olleen pois, sillä todella paljon olemme silti tehneet heidän kanssaan, eikä kummallakaan meistä kiristy pinna lapsille. Itse sitä on sitten vaan ihan loppu.
 
Ap:lta ihan rehellistä puhetta. Varmasti monet kasvatusalan työntekijät ovat ihan puhki ennen joulua, vaikka kuinka olisivat kutsumusammatissaan.
Aivan. Se on raakaa työtä joka syö ihmistä vaikka miten pitäisi sinällään työstään. Jatkuva resurssipula esim vie voimia oikeasti hlökunnalta. Meillä esim on ollu aikoja että 19 alle 5v kanssa on se 2 aikuista ja se on todella rankkaa. Yli mennään laskennallisesti, saati siinä että 2-4v vilkkaat tarttee tosi paljon ohjausta ja perään kattomista, etenkin ne 2-3v. Minäkin odotan todella joulutaukoa ja hyvä että on niitä kotipäiväläisiä lapsissa. On edes joinain päivinä hiukan helpompaa. Toki me vanhemmille olemme hymyileviä ja hoidamme lapset parhaamme mukaan. Vaikka sisällä miten kiehus ja ois uupunu.
 
ltominäkin
Hauskasti kollega laitat tuon 12,5 lasta :) Eiköhän niitä oo 12 tai 13 ei puolikkaita lapsia kuitenkaan ( ja joo tiiän mitä puolikkaalla tarkoitat, mutta kuulostaa muille varmaan hassulle). Tsempit ja koitetaan jaksaa!
 
En tiedä mikä teillä lasten ikähaarukka..mutta kyllähän 3-4 vuotiailta voi edellyttää melko itsenäistä pukeutumista?
No mitä tulee kaiken maailman lenksuihin ja nauhoihin ja puntteihin ja vetskareihin jne ni kyl ne 3-4v tarvii apua. Saati että se pukeutuminen muutenkaan menis liukuhihnalla lasten ollessa kyseessä. Toki omatoimisuutta mahollisimman pitkälle.
 
"mami"
Todellakin tiedän ja ymmärrän että päikyn hoitajat huokaisee helpotuksesta aina kun laitan viestin ettei lapsi tulekaan tänään hoitoon. Tänään huomasin, että olivat aika väsyneitä monen viikon henkilökuntavajauksen takia. Mutta lapsi on ollut joka kerta tyytyväinen siitä huolimatta :)
 
"just"
[QUOTE="realisti";29321455]Ei sitä vanhemmille eikä lapsille näytetä, että ilo poissaoloista on työn suola.

Se on tosiasia, että jokainen lasten kotipäivä auttaa kestämään.

Minkäs sille voi, että kokonaisia ryhmiä ei kukaan jaksa. Ei vanhempien pidä luulla, että hoitajat ovat koneita. Lapset ovat alkaneet olla lähes mahdottomia hoidettavia, joten kaikki kevennykset otetaan vastaan ilolla. Tänäänkin kun henkilökunta odotti kauhulla saadaanko sijaisiakaan loppuviikoksi, lasten poissaolot loppuviikolla pelastivat vähän.[/QUOTE]

olen ollut päiväkodissa lapsena, siellä oli kova kuri ja suut pidettiin kiinni paitsi silloin kun laulettiin piirissä. Muuten oltiin hiljaa. Aivan mukavaa oli eikä mennyt kuulo ja leikkiä piti hiljaa. yksilöllisyys ja erityisyys ja vanhempien erityistoiveet ja muu on mennyt nykyään liiallisuukksin.
 

Yhteistyössä