Toisen rajoittaminen

Meillä mies käy ulkona kuukaudesta riippuen 1-3 kertaa.. Kesäisin on enemmän menoja. Minäkin käyn kavereideni kanssa kahvittelemassa jne. Vappuna ajateltiin kerääntyä kaveriporukalla mökille ja kesällä lähdetään yhdessä Provinssiin katsomaan suosikki yhtyettäni. Kotona meillä on 1-vuotias poika ja tällä hetkellä ei paljon yhdessä mennä niin kuin ennen lapsia. Näin raskausaikana mies käy kun haluaa ja minä vahdin poikaa. Itseä ei kovin nuo ryyppyreissut oo muutenkaan kiinnostaneet, että ei harmita kun en itse pääse. Perjantaina mies on lähdössä viikonlopuksi Tallinnaan työkavereiden kanssa.
Tiedän paljon pareja jotka eivät yhtä aktiivisesti käy ulkona, varsinkaan erikseen ja tämä sopii heille ja varmaankin teille. Minun korvaan tuo toisen kieltäminen kuulostaa hassulle, koska saan itsekin käydä niin paljon kuin haluan. Ehtona on menemisille vaan aikataulut ja aikaiset ilmoitukset, pitäähän meidän toisiammekin ehtiä näkemään ja touhuamaan. Ensi viikonlopussa harmittaa eniten se, että jos toinen olisi jakamassa hoitovastuuta pojasta, ehtisin lukea ehkä vähän enemmän tulevaan tenttiin.. :D
 
Meillä se ois ero jos ruvettas rajoittamaan toisen menemisiä :kieh:

Meillä riittää ku ilmoittaa et mihi menee ja millo ja meillä muutenkin toi mies käy tooosi harvoin missään. Oon sanonutkin et mene mene, mut ei häntä kiinnosta. Viimeeks on käynyt ravintolassa kolme vuotta sit. Sano et jos nyt sit ku on varpajaiset, ku vauva syntyy ;)

Et näin meillä ;)
 
Huh... täällä kait on sitten kotiorientoitunut mies ja vaimo :wave:
Meillä ei koskaan ole ollut tapana eikä tarvetta kysellä lupia menemisislle tai menemättä jättämisislle. Kummallakin on omia kavereita ja yhteisiä kavereita. Mutta kumpikaan meistä ei ole mitenkään innokas kulkemaan missään, ja tuo viinan/kaljan juontikin on vähä niin ja näin. Mitään absolutisteja ei olla eikä pulloon sylkijöitä, mutta totuus on että hyvä jos kerran tai kahdesti vuodessa otetaan juotavaa siten, että aamullakin tuntuu. Muutoin meillä otetaan ehkä yksi siideri joka toinen kuukausi (olutta ei koskaan, yök) :ashamed:
Meille kummallekaan ei vain koskaan tuo alko-kulttuuri ole sopinut, sen paremmin kuin baarissa käynnitkään. Kuitenkin molemmat ollaan seuraihmisiä ja iltaa istutaan varsinkin kesäisin lähes joka viikonloppu ystävien seurassa, jotka siis toki ovat täysin vapaita nauttimaan illasta haluamallaan tavalla, kuitenkaan örveltämättä kotonamme. Ja jos olemme heidän vierainaan, tilanne on tietysti toinen, mutta koskaan meitä ei olla pidetty outoina tai "syrjitty" sen vuoksi että emme alkoa juurikaan käytä.
Mutta tuosta alkuperäisen ongelmasta sanoisin; voisi olla aiheellista nostaa kissa pöydälle ja puhua "pelisäännöt" selviksi. Jos sinua ahdistaa varsinkin näin raskausaikana miehesi jatkuva meneminen, niin minusta olisi kohtuullista rajoittaa menoja, raskauskaan ei ikuisesti kestä. Mitä tulee sitten muun ajan yhdessä oloon, niin täytyy kyllä sanoa, etten tunne yhtään pariskuntaa jotka olisivat selvinneet yhdessä sellaisista sopimuksista joissa tavalla tai toisella rajoitetaan menemisiä millään tavalla. Varmasti joitain pareja löytyy (niinkuin ketjussakin on vastanneita) mutta omalla kohdalla en tulle ketään, vaan ennemmin tai myöhemmin menot tai halut siihen ovat saaneet ylivallan ja silloin siinä helposti käy niin että se vakaa ja turvallinen parisuhde joko jää tai kärsii.
 

Yhteistyössä