Toimeentulotuki

  • Viestiketjun aloittaja "Lili"
  • Ensimmäinen viesti
nooh
Jos sun tulot tietyltä jaksolta jää niin matalaksi, että olet oikeutettu tukeen + laskevat sen sun kevään opintolainen tuloksi, olit sitten nostanut sen tai et. Lisäksi voivat alentaa tukea oliko se 10% minimistä, koska olet jäänyt työttömäksi..
 
"Lili"
Valitettavasti aion todellakin ottaa loparit sieltä, semmoista nöyryytystä ja heittelyä :/ olisin joutunut tekemään siellä 7pv viikossa töitä ja koko kesän. Ei kesätyöläistäkään niin voi pomputella, palkkakin oli tesin mukaan liian alhainen. Onneksi olen nyt viisaampi ja tiedän oikeuteni.
 
"kkk"
[QUOTE="Lili";28585814]Valitettavasti aion todellakin ottaa loparit sieltä, semmoista nöyryytystä ja heittelyä :/ olisin joutunut tekemään siellä 7pv viikossa töitä ja koko kesän. Ei kesätyöläistäkään niin voi pomputella, palkkakin oli tesin mukaan liian alhainen. Onneksi olen nyt viisaampi ja tiedän oikeuteni.[/QUOTE]

Ylitöitä ei saa lain mukaan teettää ilman työntekijän lupaa. Että kielippä liittoon.
 
[QUOTE="Lili";28585963]Onkos se sitten niin, että voin kuitenkin sitä opintolainaa nostaa vaan tämän alkuvuoden summan?[/QUOTE]

No jos olet opiskelijana ollut koko lukuvuoden niin kyllä täytyy olla nostettuna syksystä asti.
 
Yksi lukiolais tuttunu haki toimeentulotukea, ja sai sitä vaikka ei ollut nostamassa lainaa. Ja sai muistaakseni täyden tuen. Riippuu paikkakunnasta? Ja tuttu oli yli 18.
Ei pitäisi riippua paikkakunnasta, kyllä laissa sanotaan ihan, että toimeentulotuki on viimesijainen etuisuus ja opintolaina on osa opintotukea. Kyllä hän on voinut saada tukea mutta siihen on vaan laskettu tuloksi opintolaina vaikkei sitä oisi nostanutkaan.
 

Yhteistyössä