Tietokonepelit

Pelaatko teidän 3-vuotiaat jo tietokonepelejä? Meillä tyttö on kovin kiinnostunut ja netistä löydettiin Teletappi-peli. Haluaisi pelata usein. Istuu sylissä ja lähinnä katselee kun isi painelee nappeja. Kannattaakohan tämän ikäisenä vielä suosia koko hommaa? Onko suosituksia jostain kehittävästä pelistä?
 
Mima75
Maailma muuttuu, tekniikka kehittyy. Pitää itse muistaa pysyä muutosten mukana.
Meidän 3vuotias pelaa puuhapeteä, pingua ym. Osaa käyttää hiirtä, oppii ihan järkyttävän nopeasti ja itsekseen. Osaa laittaa koneen auki ja hakea tiedostoista oikeat pelit.
Tässä pitääkin muistaa olla vahtimassa ja pitää huoli, ettei poika mene vahingossa avaamaan nettisivuilta jotain kamalaa.
 
nörtin pentu
Meillä on Teletappipelejä pelattu 1,5 vuotiaasta lähtien. Lähinnä lapsi kertoo mitä hän haluaa ja äiti painaa hiiren nappulaa. Kun aloimme pelata tietokoneella, lähti lapsen puheen kehitys hyvin liikkeelle (puheen tuottaminen oli viivästynyt, tietokonetta käytettiin terapiatarkoituksiin).
3v syntymäpäivän jälkeen on motoriikka alkanut vahvistua niin, että lapsi pystyy käyttämään hiirtä itsenäisesti.

Mielestäni on tärkeää, että lapsi saa opetella tietokoneella pelaamista ihan rauhassa ja isän tai äidin kanssa. BBC:n teletappipelit ja himpulat ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Vanhan koneen voi kunnostaa lapselle pelikoneeksi ja antaa hänen itsenäisesti touhuta sen kanssa.

Tietenkin meidän perheessä tämä tietokoneen käyttö on vähän erilaista, jokaisella meistä on kaksi konetta omassa käytössä. Viihdekone ja työkone ja komerossa on vielä muutama ylimääräinen.

Ongelma pienten koneen käytössä on sopivien pelien puute. Odotankin innolla aikaa, jolloin yhdessä koodaamme lapsen kanssa pelejä. =)

Ehkä meidän perheestä ei voida sanoa, ettei suutarin lapsella olisi kenkiä. Tietokonepelit ja niiden kautta oppiminen ovat perheen yhteistä laatuaikaa, jossa vuorovaikutus kehittyy.
 
Jos ihan ostettavia pelejä kaipailet, niin suosittelen Muumit piilosilla ensimmäseksi peliksi, vaikka se onkin 'iänkaikkisen' vanha. Se on hyvä peli harjaannuttamaan hiiren käyttöä ja minusta se on kaikista muumipeleistä paras, sitä jaksaa katsella vuodesta toiseen. Alkupolku-sarjan pienimmille tarkoitetut pelit ovat myös sopivia aloituspelejä.
 
Kiitoksia teille vinkeistä. Katsoin Himpuloita ja näyttää ihan hyvältä. Menen myös katsomaan sitä Muumi-peliä kaupasta.

Taidetaan tehdä tytölle oma pelikone, kun on noita vanhoja koneita tuolla nurkissa.
 
Meidän 3,5v poika on tosi kiinnostunut tietokoneesta. Ei olla sille mitenkään opetettu mitään, välillä saanut pelata mopo-peliä. No, nyt saattaakin yksikseen herätessään aamulla laittaa koneen päälle ja käynnistää pelin. Herätään viim. siihen kun pelin äänet kovalla.

Muumi-peli ollut myös aika pop. Mutta joka päivä ei ole saanut pelata. Toinen mistä tykkää on pleikkarin autopeli. :)
Maailma muuttuu ja johan noilla tuolla koulussa on ekasta luokasta lähtien kaiketi atk:ta, ainakin joissakin kouluissa.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.05.2007 klo 13:32 Mima75 kirjoitti:
Maailma muuttuu, tekniikka kehittyy. Pitää itse muistaa pysyä muutosten mukana.
Meidän 3vuotias pelaa puuhapeteä, pingua ym. Osaa käyttää hiirtä, oppii ihan järkyttävän nopeasti ja itsekseen. Osaa laittaa koneen auki ja hakea tiedostoista oikeat pelit.
Tässä pitääkin muistaa olla vahtimassa ja pitää huoli, ettei poika mene vahingossa avaamaan nettisivuilta jotain kamalaa.
Meidän esikoistyttö on pelannut kanssa jo ihan alle 2v lähtien (alkupolku leikkilä, naperola, muumit, ti-ti nalle yms.) ja osaa jo kyttää konetta hyvin, nyt harjoittelee kirjoittamista/kirjaimia - ikää nyt jo 3v8kk. Kun homma pysyy hallinnassa, eli ei liian kauaa eikä joka päivä, niin mitäs siinä, ainakin jos pelit on oikeanlaisia. Yksi hyvä netistä löytyvä on buu clubbenin bärtil (googleta bärtil) - ei se haittaa vaikka ei ruotsia osata!
 
Meillä poika alkoi 3 -vuotiaana kiinnostua tietokoneesta. Oppi isojen sisarusten vanavedessä paljon, ohjelmien availua, hiiren käyttöä.
Nyt poika on 4,5-vuotias ja lempipelejä ovat Muumi-romput, muumipappa kalassa, PikkuKakkosen pelit ja Rasmus Nalle.

2,5-vuotias kuopus tyytyy toistaiseksi seurailemaan.
 
Meillä 2,5-vuotias tykkää pelata. Muumit ja Ti-Ti-nalle on kivoja. Hiirtä ei vielä osaa käyttää. Nuolinäppäimillä liikuttelu sujuu, muuten äiti tai isi saa olla apuna.

Vinkkinä: käy kirjastossa katsomassa mitä on tarjolla. :) Ei maksa mitään ja näät jaksaako lapsi olla kiinnostunut.
 

Yhteistyössä