"Biotekniikan avulla muokatut viljelykasvit sisältävät geneettisiä ominaisuuksia toisista kasveista, viruksista, bakteereista ja eläimistä ja ne on suunniteltu toimimaan tavalla, jota ei olisi koskaan ollut mahdollista saavuttaa klassisen jalostuksen keinoin.
Monet uudet, tieteellisistä laboratorioista virtaavista siirtogeenisistä kasveista kuulostavat tieteismaailman luomuksilta.
Tutkijat ovat siirtäneet "jäätymisenesto"-proteiinia koodaavia geenejä kampelasta tomaattiin suojatakseen tomaattia pakkaselta.
Kanan geenejä on siirretty perunaan nostamaan perunan taudinkestävyyttä.
Tulikärpäsen geenejä on siirretty maissin biologiseen koodiin merkkigeeniksi.
Kiinalaisen hamsterin geenejä on liitetty tupakan perimään lisäämään sterolituotantoa."
Lähteenä viimeisessä viitataan tähän:
Rissler, Jane & Margaret Mellon, The Ecological Risks of Engineered Crops (Campridge, MA: MIT Press, 1996), ss. 10-11.