Tiedätkö lapsia jotka ovat ensin pitkät päivät hoidossa ja siten vielä isovanhemmilla jne usein?

  • Viestiketjun aloittaja tintti
  • Ensimmäinen viesti
tintti
Miten nämä lapset voivat?

Olen ajatellut opiskelua eikä se onnistu rahallisesti kuin työn ohessa. Eli päivisin pitäisi tehdä töitä ja iltaisin opiskella. Lapset olisivat päivähoidossa ja iltaisin milloin kenenkin luona (isä, mummi, kaverini jne)? Kuulostaako pahalta? Tätä kestäisi 2 vuotta.
 
harmaa vakkari
Tiedän.
Nämä tuntemani lapset ovat lisäksi viikonloppuisin yötä mummoloissaan, että vanhemmat pääsevät ravintolaan yms. ja pitäähän omatkin harrastukset jossain välissä hoitaa alta pois...
Lapset ovat levottomia, nukkuvat huonosti ja sairastelevat paljon. Isommalla ainakin keskittymisvaikeuksia, yökastelua yms.
 
Ikävä kyllä kuulostaa pahalta. Mun kaverilla on laps, joka on hoitopäivien lisäksi usein viikonloput mummolassa, ja oireilee äidin kertoman mukaan. Ei nuku kunnolla jne jne.

Sun on pakko keksiä jotain muuta. Riippuu tietysti lapsen iästä, mut sanoisin että oli minkä tahansa ikänen jos on alle 18-v, niin joku muu juttu on keksittävä.
 
vieras
tutun lapsi päivät hoidossa, illat isovanhemmilla, kun äidin "pitää" harrastaa harrastuksiaan. molemmat asuvatkin isovanhempien luona. lapsi villi, levoton. viikonloppuja viettää isän luona useimmiten.
 
..
Sanoisin,että riippuu lapsista.Minkä ikäisiä ovat?Ovatko tavallisestikin ns.paljon hoidossa?Siis,että esim.mummola on lapsille niin tuttu paikka,ettei tarvitse "kylään" mennä.Meillä ei onnistuis,kun molemmat niin pieniä ja pitkään kotihoidossa,vanhempi lisäksi tosi huono olemaan vierailla(vaikka olisivat tuttujakin)hoidossa ja reagoi siihen kovasti.
 
äiti neljälle
Meillä kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta, ja en suosittele. Se oli lapsille kamalaa, univelkaa ja eroamista koko ajan. Lapset olivat kuin heittopusseja, joita kuleteltiin hoitopaikasta hoitopaikkaan. Isovanhemmatkin väsyivät kun omien töidensä jälkeen/kaikki vapaat hoitivat muksuja. ei ollut rauhallisista hetkistä puhettakaan. en todella suosittele.
 
hmm
en suosittele. liian pieniä tommoseen heittopussin osaan.

vaihtoehtoja on

a) olet täyspäiväinen opiskelija etkä käy töissä.
Jossakin välissä kun sinun pitää tehdä ne koulutehtävät. jos olet päivät töissä, illat opiskelet, milloin teet koulutehtävät ja miten hoidat kodin arjen työt??!!

b) olet täyspäiväinen opiskelija ja käyt viikonloppuisin töissä esim. joka lauantai, jolloin sunnuntai pyhitetty lapsille.

tommonen, että aamut illat pois ja lapset heittopussina on lapsille liian raskasta, 2 v liian pitkä aika lapsille. He kokevat itsensä hylätyiksi.

äläkä vaan sano, että aiot opiskella hoitoalalle???!!!
 

Yhteistyössä