Alkuperäinen kirjoittaja häh;22893772:
eikö suositus ole, että se joka tekee ruokaa, sillä ei ole mitään asiaa poistua lieden lähettyviltä. ei ruokaa saa jättää uuniin eikä liedelle valvomatta, että lähdetään ulos siksi aikaa
Minä jätän monestikin ruuan hellalle/uuniin mutta en jätä niitä enää päälle vaan ruoka kypsyy jälkilämmöllä. Esim. aamusta laitan jonkin laatikkoruuan uuniin ja ulos lähtiessä sammutan uunin ja ruoka kypsyy jälkilämmössä. Samoin teen keittoja; perunat ja kasvikset kiehumaan, viimeisenä esim. kypsä jauheliha. Juuri ennen ulos lähtöä laitan levyn kiinni ja keitto kypsyy loppuu (ja ehtii vähän jäähtyäkin) ulkoillessamme.
Ja ap:n kysymykseen: ehdimme hyvin ulkoilla kaks kertaa päivässä.
Klo 6.00 herätys ja aamutouhut.
7 aamupala ja jälkien siivous. Lapset leikkii ja yhdessä piirrellään/muovaillaan/lauletaa/luetaan.
8.30 Laitan ruuan kypsymään (jos ei ole mitään edelliseltä päivältä lämmitettäväksi, yleensä on)
9-11 ulkoillaan
11-12 lounas, tiskit koneeseen, pesut, vessahommat ja unisatu
12-14.30 päiväunet
14.30 välipala
15-16.30 normaaleja kodin puuhia, lapset leikkii ja touhuilee, minä laittelen pyykkejä ja laitan ruuan, pelaillaan jne mitä milloinkin ehditään.
16.30 päivällinen, jälkien siivous.
17.15-19 ulkoillaan.
19.15 iltapala, iltapesut, iltasatu.
20 valot sammuu lasten huoneesta ja ryhtyvät nukkumaan. Isä ja äiti jatkavat vielä iltaansa muutaman tunnin
Kovilla pakkasilla, vesisateella tms. ollaan sisällä ja silloin pelaillaan/askarrellaan, rakennetaan legoilla tai sitten peuhataan; kuperkeikkoja, painia, tyynysotaa, majoja yms.