Te joiden vauvoilla ollut maitoallergiaa, mitkä on olleet oireina?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Miten paljon vauva on itkenyt, millaista uloste on ollut? Onko pulautellut tai oksennellut minkä verran? Otettiinko teidät neuvolassa/lääkärissä vakavasti, saiko lapsi ihan diagnoosin vai tulitteko maitoallergia- tulokseen muulla tavoin, esim. koettamalla Neocatea tms. maitoallergikoille tarkoitettua korvikevalmistetta? Mistä saitte lapsen vaivoihin avun?

Niin, ja minkä verran nuo Neocatet sun muut maksaa ilman reseptiä tai Kelakorvausta? Saako niistä yleensäkään Kelakorvausta, ellei reseptiä ole? Kannattaako tuollaista valmistetta yleensäkään ostaa, ellei varmaa diagnoosia ole?
 
"Vesipeto Surku"
Rauhattomat yöt, levottomat päiväunet, takapuolessa ihottumaa, vatsavaivoja. Ei juuri muita ongelmia ja tämän takia ei otettukaan vakavasti neuvolassa, vasta pojan ollessa 1 v 4kk saatiin lähete allergiatutkimuksiin ja ylläripylläri kun allergia todettiin..
 
Onpas vaikeeta harmaana
Vauva itkeskeli aika paljon, muttei koliikki-tyyppisesti (kuten esikoinen). Ei nukkunut päiväunia kuin liikkeessä, ilmavaivoja selvästi myös itki. Kannettiin oikeastaan kaikki päivät, yöt nukkui jotenkuten vieressä, syöden usean kerran yössä. Itkut alkoivat 3-viikkoisena. Oli täysimetyksellä, mutta kakka oli usein erikoisen hajuuista ja vihertävää.

Neuvolassa ei otettu kantaa, neuvottiin varaamaan aika lääkärille terveyskeskukseen tai yksityiselle. Aloitin terv.keskuksesta, olin maidottomalla dietillä kuukauden ja aloitin taas itse maidot. Oireet palasivat parin viikon viiveellä, joten lääkärin tulkinnan mukaan ei ollut maitoallergiaa. Ja totesi myös, ettei voi olla maitoallergiaa, koska vauva ei ollut koskaan saanut korviketta tai muuta maitopohjaista.

Seuraavaksi varasin ajan yksityiselle allergologille, ja aloitin taas maidottoman dieetin. Maitoaltistuksessa tuli selvät iho-oireet jo 6 ml:sta maitoa (iho-oireita ei ollut aiemmin ollut). Kokeilimme paria eri korviketta, mutta eivät sopineet. Jatkoin imetystä reilun vuoden ikään, kauramaito otettiin juomaksi 10-kuisena. Muitakin allergioita kyllä löytyi, mutta 2,5-vuotiaana kaikki olivat jo hävinneet.
 
täällä myös
meillä huudettiin yöt ja päivät, pulautukset tuli kaarella ja tosi paljon...ja neuvolassa hymistiin vaan et vauvat pulauttelee ja itkee...asian pelasti se että oli edes vähän rahaa ja mentiin yksityiselle, jossa tuli altistuksessa myös iho-oireet joita ei muuten ollu...

maito maksaa ihan sairaan paljon, mut jos ostaa reseptillä maidot ja kerää kuitit talteen ja myöhemmin todetaan allergia, niin rahat saa takaisin...ja meillä vain neocate kävi...
 
meillä vauvalla kakassa verta ja kakka oli limaista, myös ihottumaa jaloissa.Maitoaltistus meiilä on vasta elokuussa,mutta oireet on hävinny kun itse jätin maidon ruokavaliosta pois. Olen ollut nyt maidottomalla 1,5kk ja vauva on nyt 4kk. Vauva on täysimetyksellä,mutta haettiin apteekista reseptillä korvikejauhetta varalle,maksoi n.24e. Mutta vauva ei juo sitä, koska maistuu ihan järkyttävälle! Niin ja otettiin vakavasti veren vuoksi.
 
"pojan äiti"
Meillä vauva ei itkenyt normaalia enempää ja nukkui yöt suht hyvin. Aamuöisin pyöri sängyssä levottomasti, mutta ei itkenyt. Kakka oli vihreää velliä. Yksityisellä ei otettu tosissaan ennen kuin lapsi oli 1v4kk. Aikaisemmin lääkärit sanoivat, että ei voi olla allergia koska lapsi ei ole itkuinen ja kasvaa hyvin. Tällöin otettiin verikokeet josta selvisi maito- ja kananmuna-allergia. Lapsi pystyi siinä vaiheessa jo käyttämään tavallisia maitotuotteita, kuten olimme kokoa ajan käyttäneetkin. Kananmunaa vältellään edelleen.
 

Yhteistyössä