Täytekakkujen ja torttujen täytteitä
Vaniljakiisseli
3dl kermaa
2 keltuaista tai 1 muna
2-4tl sokeria
1rkl peruna- tai maissijauhoja ( Maizena )
2-3tl vaniljasokeria
Sekoita yhteen kerma, keltuaiset tai muna, sokeri ja jauhot. Saosta seos miedolla lämmöllä, kunnes siitä muodostuu sakea ja kuohkea kiisseli. Vatkaa voimakkaasti pohjaa myöden koko ajan. Anna kiisselin jäähtyä ja mausta vaniljasokerilla.
Sitruunakiisseli / Appelsiinikiisseli
Valmista samoin kun edellä, mutta jätä pois vaniljasokeri. Mausta kiisseli 2-3tl:lla raastettua sitruunan / appelsiinin kuorta ja ½ - 1rkl:lla sitruunamehua / 2-3 rkl appelsiinimehua.
Mokkakiisseli
Valmista samoin kun edellä oleva vaniljakiisseli. Mutta jätä pois vaniljasokeri. Mausta kiisseli 2-3tl:lla nes-kahvia / pikakahvia TAI Vaihda 1½ dl kermaa 1½dl:si vahvaa kahvia.
Suklaakiisseli
100g suklaata
2rkl vettä
4 valkuaista ( 1dl )
Sulata suklaaveden kera miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti sulaan suklaaseen.
Lemon curd ( sitruunavoi )
2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 munaa
2dl sokeria
75-100g voita tai margariinia
Vatkaa munat ja sokeri kattilassa. Lisää sitruunan kuori ja mehu ja saosta seos vesihauteessa voimakkaasti vatkaten. Vatkaa voi joukkoon.
Tarjoa paahdetun leivän, sconesien, keksien tms. kanssa.
Muunnos: Sitruunavoita, johon on lisätty kermavaahtoa, voidaan käyttää kakkujen ja leivonnaisten täytteeksi.
Sitruunakiisseli II
2dl vettä
1 1/4dl sokeria
2 munaa
2rkl maissitärkkelystä ( Maizena )
4rkl sitruunamehua
1tl raastettua sitruunan kuorta
25g voita
Sekoita kattilassa vesi, sokeri, munat, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna ja hämmennä, kunnes kiisseli sakenee. Lisää raastettu sitruunan kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada hieman jäähtyneenä torttupohjalle tai kakkupohjalle.