Tarvitseeko teidän pikkusen vajaa 4v

  • Viestiketjun aloittaja rrrrr
  • Ensimmäinen viesti
"zxc"
Ei kumpikaan. Rattaat jätettiin pois reiluvuosi sitten, eli hän oli n 2,5v. Pottaa käytä vain kotona, koska ei vielä ylety isolle pöntölle, muissa paikoissa asioi pönttöön, nostan häntä siihen.
 
Meillä 3v7kk ei tarvii kumpaakaan, mutta kotona käyttää myös pottaa. Pyörällä ajelee kun ollaan liikenteessä, pienemmät sisarukset on tuplissa (tänä kesänä synty nuorin, niin esikoinen ei enää sovi kyytiin).
 
3v2kk tyttö, pottaa ei käytä missään (välillä joutuu auttamaan pöntölle, pääsääntöisesti menee itse), rattaat mukana jos ollaan kokopäivä-reissussa (esim korkeasaari tmv), normaalit kaupunki pyörähdykset jne ilman rattaita
 
dada harmaana
Meillä oli käytössä rattaat vielä 3,5v pitkillä aamuisilla päiväkotimatkoilla, muutoin käveli.
Kuivaksi oppi rytinällä 3v synttärin aikaan, 3,5v oli vielä potalla ja sen jälkeen siirtyi käymään pienentäjällä pöntöllä. 4v kävi ihan tavallisesti pöntöllä ihan itsekseen :)
 
vieras...
3v2kk käyttää enimmäkseen pönttöä, mutta pottaa joskus huvikseen jos sellainen on tarjolla tai pönttö varattu. Rattaita käytetään edelleen valitettavan paljon, kun tuo lapsi kävelee hiiiiiiitaaaaaaaaasti ja vauva taas ei jaksa sitä että joka juupelin siirtymä kestää ikuisuuden. 1,5km tuo lapsi kävelee jos motivaatio on kohdallaan, sitä pidemmälle en ole edes lähtenyt kun tuohonkin menee liki tunti ja kotiinkin olisi tultava.
 
"Vvvv"
Kesällä lomareissulla oli vielä rattaat mukana. On niin vilkas tapaus, että koko reissusta ei olisi tullut mitään ilman rattaita. Potasta luovuttiin myös kesällä. Osasi jo ennen sitä käydä pöntöllä, mutta potta ikään kuin unohtui vessaan ja satunnaisesti sitä käyttikin.
 
meillä
Ei käytä pottaa eikä käytetä rattaita. Pari kuukautta sitten oli vielä sellainen sisarruslauta pienemmän rattaissa tälle meidän vajaa neljä vuotiaalle, mutta sitäkään ei ole käytetty nyt pariin kuukauteen.
 
neidin äiti
Meillä on 3,5 joka ei koskaan tehnyt pöytään, joten siirtyi suosi sitten pöntölle. Aluksi supistajan kanssa ja nyt ilman. Rattaat myin talvella, menee potkupyörällä. Rattaat olisi ollut helpommat pidemmillä matkoilla kun saa omatkin kamat kyytiin, mutta muuten en oo kaivannut. Vei liikaa tilaa jne.
 
Zxcv
3-vuotiaana oli vielä vaunut, joissa istui kyytissä kun juoksin ja lenkkeilin, sitte jäi pois. Pottaa ei käytetty koskaan, meidän poika pelkäsi sitä niin että mies opetti suoraan pöntölle sitten. :)
 
5veen äiti
Kyllä on vielä rattaat tuon ikäisellä. Eikä siinä mitään väärää ole. Pottaan ei kyllä enää ole mahtunut yli vuoteen ovat niin pieniä ainakin lastenhoitohuoneissa, ettei niissä viihtynyt edes alle 3vuotiaanakaan.
 
"zia"
Potta jäi 2 vuotiaana, ihan itse kiipeää pöntölle, pyyhkii, vetää vessan, pesee kädet jne. jo alle 3 vuotiaasta asti. Rattaat jäi 2vuotiaana myöskin kun pikkusisar syntyi. Jotenkin outoa edes kuvitella noin isoa lasta potalle... eikö siinä ole hankala kyykkiä ja kauhea peseminen pitkin päivää?
 
"..."
Rattaita käytetään vielä satunnaisesti 3,5 vuotiaalla. Tuo tarvehan riippuu ihan siitä, mitä tekee. Jos kökkii kotona/lähipuistossa aina, niin ei varmasti enää tarvitse rattaita. Mutta jos koko päiväksi lähtee reissuun/kävelyä luvassa useita kilometrejä, niin rattaat on ihan ehdottomat.
 

Yhteistyössä