Tammi-Helmikuun Taaperot 2014

  • Viestiketjun aloittaja miss_piggy
  • Ensimmäinen viesti
miss_piggy
Jäbälle tulee eka kulmahammas alas. Senkin takia on yöt saattanu olla rauhattomia. Meillä syödään ruoka sormilla tai itse lusikalla tai sitten minä annan lusikalla suoraan suuhun jos on jotain löysempää sosetta. Juoma juodaan nokkamuksita tai hörppimällä normi mukista.
 
Me on käyty nyt neljästi päiväkotiin tutustumassa ja vielä käydään ainakin perjantaina. Suosittelen kyllä muillekin jotka vie lastaan ennemmin tai myöhemmin päivähoitoon, tutustumista rauhassa ja useampana päivänä, varsinkin jos lapsi on yhtään hitaastilämpiävää sorttia. Kivempi viedä hoitoon kun hoitajat ja muut lapset on tulleet enemmän tutuiksi sekä tietää lapsen viihtyvän hyvin.
Eilen ja tänään poika alkoi jo tosissaan viihtyä uusien kavereiden seurassa leikkimisestä. Pottailustakin innostui heti kun näki hoitokavereiden käyvän potalla. :D

Huomenna 1,5 v. neuvola (ei se ollutkaan vielä tänään vaikka aiemmin muistelin niin). Pituutta oletan kertyneen muutamassa kuukaudessa ainakin muutaman sentin. Painoa tuskin on kovasti tullut, joskin nyt on meneillään joku massakausi ja ruokahalu vaikuttaa olevan lähes pohjaton.
 
miss_piggy
Ajattelin ilmoittautua huomenna pojan kanssa yhden opiston värikylpy ipanoille-kurssille.Olikohan siinä 7-8 kertaa ja maksaa 30€+materiaalit 12€.Pitää kehittää jotain viihdykettä
 
Meilläkin siirryttiin ruokailuissa juomaan ihan normaalista mukista ja hienosti onnistuu. Sellaisessa juomapullossa (sporttipullo?) On aina vettä saatavilla. Jos se olisi mukissa, niin alta nanosekunnin se ois lattialla

Kuulostaa kivalle tuollainen värikylpy juttu. Täällä mtään tuollaisia ole :/
 
Ei sitten mentykään neuvolaan, muutamaa tuntia ennen aikaa th ilmoitti ettei olekaan lääkäriä tänään paikalla ja siirrettiin aika parin viikon päähän... Vähän harmittaa tuo jatkuva resurssipula julkisen terveydenhuollon puolella, varsinkin kun kyseessä on pienten lasten terveys. Vaan minkäs näille tekee.
 
miss_piggy
Pojalle tulee nyt ihan urakalla hampaita. Ainakin kaksi kulmahammasta tulossa yhtä aikaa. Unikoulu tuotti silleen tulosta että öisin ei ole enää juonut vettä. En ole antanut vaikka alussa tahtoikin. Aamulla sitten saattaa 05 päättää ettei enää nuku. On sitten noustu hetkeksi ylös ja keittiössä otettu vähän aamupalaa ja sitten takaisin sänkyyn, ja on saattanut jatkaa nukkumista vielä 3h.
 
Meidän murulle nousi kuume. Liekkö tekee ihan viimeisiä poskihampaita nytten, kun muut jo saapuneet. 38.7 oli illalla mittarin lukema. Luettiin sitten vähän muumisatua pikku muumifanille. Muumipappa kainalossa meni sitten yöpuulle. Raukka.
 
Meidän poitsu sai riesakseen flunssan, kaiketi tarttui päiväkodissa kun siellä tullut ravattua tutustumassa. Keskiviikkona heräsi päikyiltä aivastellen ja siitähän se sitten eteni kunnon räkätaudiksi. Toissa yönä mentiin nukkumaan vasta puoli neljältä. Eilen ei oikein päikkäritkään maistuneet, mutta illalla oli jo ihan reipas jäbä. Yön nukkuikin yhteen pötköön klo 20-06. Nyt vaivana näyttää lähinnä olevan inhottava limainen yskä.

Piti tänään mennä päiväkotiin vielä tutustumaan, mutta ei nyt päästäkään. No, maanantaina on meikäläisen viimeinen lomapäivä ja silloin ehditään vielä käydä tutustumisreissulla.
 
Pojan ensimmäinen päiväkotipäivä meni ihan kuten olin odottanutkin. Ei ollut suostunut syömään mitään, sylissä oli viihtyny oikeastaan koko päivän ja päikkärit oli nukkunut ongelmitta (vaikka tähän asti on aina nukahtanut vain rinnalle). Oli kiukunnut ja oli ollut parempia hetkiä. Jotain sellaista mä tuolta pikkumieheltä osasin odottaa.

Kyllä se siitä aikanaan helpottaa, ehkä. :rolleyes:
 
miss_piggy
En tiä johtuuko nettiyhteydestä kun meidän koneella ei kaksplussailu meinaa onnistua..kun kirjotan niin kirjotan nopeampaa mitä teksti ilmestyy ja sitte joutuu venailla välillä sitä tekstiä. Nyt oon mun vanhempien koneella ja ihan hyvin toimii.

Pojalle annettu tässä useampi päivä särkylääkettä ainakin nukkumaan mennesä. Kolme hammasta tulee yhtä aikaa. OIkealle ylös ja alas tulee kulmahampaat ja viimein tulee vasemmalle myös alhaalta puuttuva poskihammas. Hitaasi on tulleet.

Tänään käytiin seurakunnan perhekerhossa. Paljon oli porukkaa semmosessa pienessä tilassa joka oli kuuma ku sauna. Heti ku ois vaihdevuodet ollu, hikoilin niinku joku pistetty sika :D Poika vaan kyllästyi sitten jossain vaiheessa ja alkoi mennä jo suupielet alaspäin ja suuntasi ulko-ovelle joten jätettiin sitten muut sinne leikkimään ja lähdettiin pois.
Ensi tiistaina alkaakin se värikylpy :)
 
Onpas ollut melkoinen paluu arkeen tai oikeastaan uuden arjen alku. Eilen poika jäi itkien hoitoon ja tänään poru alkoi jo kotona kun ryhdyttiin tekemään lähtöä aamulla. Sinänsä päivät on hoidossa sujuneet ihan ok, sälli vaan on ihan omahoitajansa poika kuulemma ja kahta muuta hoitajaa vierastaa vielä.
Eiköhän se siitä. On nukkunut päikkärit hyvin ja ruokakin on maistunut oikein mainiosti. Leikkii ja touhuilee kovasti.

Kotona sitten illat on yhtä äitissä roikkumista ja kätinää. Kiukuttaa ja harmittaa välillä niin kovasti pientä poikaa. Yöt on levottomia ja rinnalla tankkaa läheisyyttä varsinkin öisin. Eipä siinä mitään, raskasta on, mutta oli täysin odotettavissa olevia asioita. Onhan tämä pienelle ihmiselle valtava elämänmuutos ja ikävä sitten purkautuu kotona. Huolissani olisin jos poika ei reagoisi mitenkään.

Onneksi hoitopäivät kuitenkin sujuu ihan kivasti ja joka päivä on mennyt aina paremmin. Siirtymävaiheet on kuulemma rankkoja ja silloin poika tuppaa hieman protestoimaan.

Eiköhän jo ensi kuussa ole muisto vaan nämä rankat alkuhetket päivähoidossa. Toivottavasti!
 
Hyvä että kaikki kuitenkin meni hyvin päiväkodin suhteen!

Miten pikkukakkosten odottajat voivat? Entä piggy?

Meillä Leo on enterorokossa, ihan kamala tauti! Korkea kuume on nyt onneksi poissa mutta mitään se ei suostu syömään kun kurkussa märkiviä rakkuloita. Eli velli linjalla mennään.
 
Tällä pikkukakkosen odottajalla vointi on ainakin ihan kohtuullinen viikkoihin nähden. Pikkuhiljaa oon laitellu tavaroita vauvaa varten valmiiks ja pikkuhiljaa sisäistän et odotus pian päättyy,vaikka onhan tässä laskettuun aikaan vielä tovi :) miten margareta teillä menee ? :)
 
Täällä oikein seesteistä aikaa vietellään raskauden suhteen. Viikkoja tänään kasassa 18+4. Reilu viikko (20+2) ja on rakenneultra.

Pikaista paranemista Leolle. Raukka pieni.

Meillä tosiaan oli vauvarokko silloin kun viimeksi kirjoittelin. Kuume loppui lauantaina ja ihottuma tuli maanantaina pojulle. Muutempa ollaan kaikilta taideilta vielä säästytty.
 
miss_piggy
No mulla on taas terolutit käytössä ja ovis oli tässä kierrossa kp 15. Meni vaan ohi. Mies ei halunnu hommailla, ja muuteni meillä on ollu tässä vähän nihkeää..
Pojalle iski eilen lenssu. Viime yönä heräili parin tunnin välein ku nenä oli tukossa, ja haluis nukkua uttti suussa ja mahallaan. Sängyn päätyä sitten kohotin kirjojen avulla. Lämpöäkin on vähän. Toivottavasti menee pian ohi, kun on niin hankala lääkitä. Ei anna laittaa nenään otrimeria ja joku niistäjä on ihan nounou.
 
Meillä on pojan flunssa kestänyt jo 2,5 vkoa. Toki kuumeessa ei ole ollut parin ensimmäisen flunssapäivän jälkeen, mutta räkä valuu ja kova yskä kiusaa etenkin öisin (sängynpääty korotettuna jo hyvän tovin). Niistäjät ja nenätipat on meilläkin kaamein asia maailmassa mitä voi pienelle ihmiselle tehdä, pojan mielestä siis. Kyllä mä pahimpien räkäpäivien aikana pari kertaa niistäjällä putsasin nenäröörit vaikka poika ei siitä mielissään ollutkaan ja tippojakin laitoin ennen nukkunaanmenoa jotta edes vähän paremmin kulkisi ilma.

Maanantaina on neuvola ja neuvolalääkäri, täytyy pyytää tarkistamaan korvat ja kuuntelemaan keuhkot ellei tuo köhä ja räkäisyys ehdi siihen mennessä loppua.

Päiväkodissa sujuu päivä päivältä paremmin. Toki vielä tirauttaa itkut aamuisin kun vien tarhaan ja teen lähtöä. Kuulemma muuten ei sitten itkeskelekään. Touhuaa ja leikkii muiden mukana sekä itsekseen. Ruoka maistuu yleensä hyvin ja päikkyjä vetelee sen pari tuntia helposti (menee hoitopäivä nopeammin kun nukkuu kolmasosan ajasta (y)). Potalle eivät kaiketi ole vielä saaneet oikein suostumaan, mutta hiljaa hyvä tulee. Kotona psss-psss pissittää nallejaan potalla ja välillä istahtaa itsekin potalla käymään (joskin housut ja vaipat jalassa kun paljaalle pyllylle potta on ilmeisesti liian kylmä).

Päiväkodissa on kuulemma enterorokkoa liikkeellä, sitä odotellessa... :cautious:
 
Käytiinkin sitten jo tänään lääkärille näyttämässä korvia ja olihan siellä oikeassa korvassa tulehdus. Ensimmäinen laatuaan meillä ja nyt hartaasti toivon ettei mitään kierrettä ala tästä.
Flunssa siis otti takapakkia, yskä paheni ja räkä rupesi eilen valunaan ihan solkenaan. Yö oli levoton ja poika haroi korviaan. Aamulla annoin Buranaa ja se ihan selvästi teki olon paremmaksi. Lääkärissä sitten saatiin epäilylle vahvistus ja antibioottikuuri.

Josko nyt lähtisi tuo sitkeä tauti paranemaan viimein.
 
Oj, kaipaan raskatta, oikein tulee haikea mieli. Saa nähdä tuleeko meille enää kolmatta, on senverran haastava vauva meillä. En voi edes kuvitella että leosta alettiin jo miettimään näihin aikoihin seuraavaa.. Onneksi pahin aika alkaa olemaan takanapäin, meillähän on koliikkia ja lievää refluxia. Kovin vaativa vauva muutenkin, itkee märkää vaippaa jne mitä esikoinen ei koskaan tehnyt. Arjen pelastaja on koliikkikeinu <3. Meillähän on käyny apua perhetyöstä kerran viikossa 2-4h, vieny Leoa pihalle leikkimään niin olen saanut hoitaa kotihommia rauhassa.

Uusi koti ois kosteusmittausta vailla kunnossa, ostetaan siis kolmio. Asutaan kahden lapsen kanssa kaksiossa ;)

Enterorokko voitettu, onneksi! Ruokailut sen jäljiltä yhtä tappelua.... Jouduttii kanssa turvautumaan tuttipulloon kun ei syöny mitään kiinteää.