Tajuatteko te hyvät ihmiset et pian vietetään jo kesän lopettajaisia!!

  • Viestiketjun aloittaja ei oo kesää juuri jäljellä
  • Ensimmäinen viesti
"juups"
Mä rakastan syksyä, sen tunnelmaa. Mutta olisin kaivannut myös kunnon kesää, aurinko ja hitusen lämpösempääkin. JA liian äkkiä se kesä menee aina, luonto on kaunis, siitä saa nauttia vain hetken. :( Toivottavasti syksystä tulee pitkä, pimeä ja sateinen, semmosesta mä tykkään. Talvi vois jäädä ihan minimaaliseks, vaikka kaks kuukautta, ja sillonkin vaan nirkosasti lunta ja maks -10 astetta. Ja sit äkkiä tulis kevät. :)
 
No mutta..onhan tässä vielä melkein koko kuukausi aikaa fiilistellä kesätunnelmissa, eikä siinä syksyssäkään mitään vikaa todellakaan ole - kaikki väriloistot luonnossa, kuulaat raikkaat aamut, syysmyrskuyt ja puhurit, jotka tuivertavat, takkatulet ja kynttilät....

Inken panik. Ja eihän sitä alvariinsa voi olla semmoisia hotsipoppas- kesiä mistä tässä ollaan saatu hyvän tovi nauttia. Hyvältä se tämäkin kesä maistuu :).
 
"vieras"
Kylmää kyytiä kesäsäille - ensi viikolla sataa ja viilenee


Viikonlopun jälkeen Suomea lähestyy voimakas matalapaine ja sää viilenee selvästi.

Viikonloppuna on vielä lämmintä etelässä. Maan keskiosassa ja idässä puolestaan saadaan runsaita sateita ja paikoin ukkostaa.

– Kannattaa nauttia viikonloppuna lämmöstä siellä, missä sitä on, sillä sää viilenee ensi viikolla selvästi, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Lähes koko kesän sadealueiden reitti on kulkenut Isosta-Britanniasta Suomen yli. Mukanaan sadealueet ovat välillä nostaneet helteistä ilmaa Suomeen.

Ensi viikon tiistaiksi on tulossa voimakas matalapaine, joka muuttaa suursäätilan. Matalapaineen jälkipuolella on voimakas pohjoisen puoleinen ilmavirtaus, joka puhaltaa helleilmat Ukrainaan asti.

Jatkossakin Suomen yli kulkee sadealueita, mutta lämpötila on etelässäkin ylimmillään vain noin 20 astetta. Samalla helleilmamassaan liittyvät voimakkaat ukkoset kaikkoavat.

– Kun elokuun puoliväli ja koulujen alku lähestyvät, alkaa lisähellepäivien tulo vaikuttaa yhä epätodennäköisemmältä, sanoo Pekka Pouta.

Todennäköistä on, että kesän lämpöennätystä ei enää rikota. Kesän tähän asti korkein lämpötila on 31 astetta ja se mitattiin Lieksassa 30.heinäkuuta.

MYV3
 

Yhteistyössä