täytekakkuun kinuski kuorutus

Sara
5 munan kakulle:

2dl kuohukermaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2tl voita
2ti vaniliinisokeria

Kermaa ja sokereita kiehutetaan miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Kattila pois liedeltä ja lisätään voi kiiltoa antamaan. Kannattaa antaa hetki jäähtyä ja hiukan jähmettyä, niin pysyy paremmin kakun päällä. :)
 
Fleur de la Cour
Saman verran kuohukermaa ja fariinisokeria (2dl tai 4dl, riippuen kuinka paljon tarvitset), keität sitä koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa ns. ritistä keittäessä (ensin alkaa kiehua ja kuplia ja lopulta ritistä) Tee koe, pudota kylmään veteen pisara, jos kovettuu, seos on valmista. Sit laitan pikkulusikallisen voita ja sekoitat sen sinne, että seos kirkastuu, annat jäähtyä ihan hetkisen jos laitat pehmeän kakkupohjan päälle, mutta älä liikaa, että pystyt vielä levittämään.
 
Kyllä pysyy
Alkuperäinen kirjoittaja Jonsered:
Ei se ikinä pysy, ei edes pahvinauloilla... siis kuorrutus.
Kyllä pysyy, olet tainnut tehä jotakin väärin jos ei pysy, eli et varmaan ole keittänyt tarpeeksi kauan...

Eli ohje on, niin kuin joku muukin jo kirjoitti, 1 osa fariinisokeria ja 1osa kuohukermaa...
 
Kyllä pysyy
Alkuperäinen kirjoittaja Kyllä pysyy:
Alkuperäinen kirjoittaja Jonsered:
Ei se ikinä pysy, ei edes pahvinauloilla... siis kuorrutus.
Kyllä pysyy, olet tainnut tehä jotakin väärin jos ei pysy, eli et varmaan ole keittänyt tarpeeksi kauan...

Eli ohje on, niin kuin joku muukin jo kirjoitti, 1 osa fariinisokeria ja 1osa kuohukermaa...
Ja minen ikkään laita voita ja ihan kaunis kiiltävä pinta on siitä huolimatta!
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Salamatkustaja:
Mä teen aina mikrossa..

2dl fariinisokeria
2dl kermaa
2rkl voita

Fariinisokeri ja kerma korkealaitaiseen kippoon ja mikroon täysille, kyllä sen sit näkee kun on valmista. Voi viimesenä.
tällä ohjeella minäkin, toimii ja pysyy kakun päällä!

 
eija
Alkuperäinen kirjoittaja Sara:
5 munan kakulle:

2dl kuohukermaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2tl voita
2ti vaniliinisokeria

Kermaa ja sokereita kiehutetaan miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Kattila pois liedeltä ja lisätään voi kiiltoa antamaan. Kannattaa antaa hetki jäähtyä ja hiukan jähmettyä, niin pysyy paremmin kakun päällä. :)
 

Yhteistyössä