Tänään on laskiastiistai

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
vaikka onkin torstai :xmas:
Omituista.
Ja Runebergin päivä on myös.Joskus sai sentään runebergintortun koulussa,nykyään ei.
Ja laskiaispullan+hernekeiton kanssa jäätelöä.Grahanpiirakan sai myös joskus.
 
vieras
Laskiainen on kristillisen kirkkovuoden juhla, jota vietetään 7 viikkoa ennen pääsiäistä. Siihen kuuluvia juhlapäiviä ovat laskiaissunnuntai sekä kaksi päivää myöhemmin oleva laskiaistiistai,
 
vieras

Runeberginpäivän ja laskiaistiistain päällekkäisyys kiusaa leipomoita
Nuoli 15:12 - 5. helmikuuta 2008


Runeberginpäivän ja laskiaistiistain osuminen samalle päivälle syö leipomoiden pullien ja torttujen myyntiä jopa 20 prosenttia. Ymmärrettävästi leipomoissa ei olla asiasta mielissään. Esimerkiksi Villähteen leivän pulla- ja torttumyynti putoaa toimitusjohtaja Tuomo Hämäläisen mukaan 15-20 prosenttia.
Myös Antti Kuisma Fazerilta kertoo, että vuonna 2005, kun päivät osuivat peräkkäin, pullien myynti laski noin 15 prosentilla. Runebergintorttuihin tilanne ei vaikuttanut mitenkään. Kuisma sanoo, että täksi vuodeksi on pullille ja tortuille asetettu samat myyntitavoitteet kuin vuonna 2005. Fazer myy noin miljoona laskiaispullaa ja saman verran runebergintorttuja vuosittain.
Niin ikään Sinuhen myyntipäällikön Jarmo Heiskasen mukaan päällekkäinen sesonki vaikuttaa myyntilukuihin "valitettavasti aika paljon". Yrityksen perinteikkäitä mantelimassalaskiaispullia on kuitenkin mennyt saman verran kuin yleensä, mutta runebergintorttuja vähemmän.
Pienemmistä leipomoista Linkosuonion liikkeenharjoittaja Helena Linkosuonio ihmettelee, että laskiaistiistai ja runeberginpäivä ovat ylipäänsä samana päivänä. - Moni asiakas ei edes ehtinyt varautua ja tehdä tilausta, kun eilen huomasi, että runeberginpäivähän on jo tänään.
 
Kokki
Pyh, sanon minä mantelimassapullille.

Pulla halki ja kermavaahtoa sekä mansikkahilloa sisälle. Mums!

Ja kielitoimisto voisi sitten kieltää sanan "dieetti" laskiaistiistaina ja jouluna.
 

Yhteistyössä