TÄHÄN KETJUUN KAIKKI MUKAAN

  • Viestiketjun aloittaja penni
  • Ensimmäinen viesti
penni
listataan parhaat säästövinkit kaikkien iloksi.

Minä aloitan:

-kilpailutettiin sähköyhtiö ja säästettiin paljon rahaa
- ruoka hankintoja usein lidlistä


jatkakaa listaa :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja neljän lapsen äippä:
- kaikki johdot irti pistorasiasta silloin kun ei käytä niitä.......
Tai sitten ostaa sellasia jatkojohtoja missä on katkaisija että saa valmiustilat pois vehkeistä....
Auton lämmitys ja taloudellinen ajotapa säästävät ...ja toki kannattaa kaikkia liittymiä -puhelimet, netti ,sähköt jne. kilpailuttaa aina välillä, se vertaa. fi sivusto on hyvä apu tähän.
Kaupassa kannattaa käydä listan kans 1-2 kertaa vko ettei tuu ostettua ylimääräistä pikku suklaapatukkaa ym...eikä koskaan nälkäsenä kannata mennä kauppaan :p sitten kannattaa hyödyntää kaikkia etuja mitä voi saada esin vakuutuksiin vaikkas omalta ammattiliitolta, ostosten keskittämisestä jne...ja toki vertailla hintoja kaikessa mitä ostaa ja laittaa joku "kattohinta" minkä ylittäviä heräteostoksia ei kukaan perheestä saa koskaan tehdä.
 
Keittiönoita
Paprikan, kurkun, ruukkusalaattien ym kasvisten korvaaminen - varsinkin talvisaikaan - paljon edullisemmilla juureksilla ja kaalilla. Lihaa ei tarvitse syödä joka päivä, proteiineja saa pavuista, linsseistä ja herneistäkin.
 
Keittiönoita
Niin ja suunnittelee ruokaostoksensa jo kotona. Käteisen käyttäminen pankkikortin sijasta ja jättää sen pankkikortin kotiin. Jos lompsassa on vain tietty summa, niin enempää ei voi ostaa.
 
Pihistelijä
Lopeta kaljan ja siiderin juonti ja tupakin poltto.

Kierrätä mahdollisimman paljon ja laita roskat pieneen tilaan esim jugurttipurkit päällekäin. Roskis ei täyty niin nopeaan ja tyhjennysvälejä voi harventaa.

Tee itse isoja satseja ruokaa ja pakasta yli jääneet. Isoissa paketeissa ostettuna ruoka on yleensä halvempaa. Hyödynnä tarjoukset ja päiväystuotteet.

Muista pyyhkiä pölyt ajoittain jääkaapin ym takaa, ei kuluta niin paljon sähköä.
 

Yhteistyössä