Taaperoimetys...jatkuuko muilla

:wave: Eli jatkuuko monellakin vielä imetys vaikka vaavi jo taaperoiässä? Meillä jatkuu vielä onnellisesti vaikka lapsonen jo 1v 10 kk eikä tarkoitusta vielä lopettaa ellei sitten lopu tai hän halua itse luopua.
Ulkopuolisten painostukseen tai ihmettelyyn suhtaudumme tyynesti, ainakin sillä päällä ollessamme, mutta kyllähän se joskus laittaa mielen matalaksi. Tärkeintä kuitenkin on lapsen hyvinvointi ja se että tämä on meidän perheellemme paras ratkaisu!!
Nautitaan kaikki imetyksen kestosta riippumatta lapsistamme sillä he ovat pieniä vain hetken!!!
Ai niin, missähän nämä taaperoimettäjät keskustelee...muuallakin kuin Imetyksen tuki ry:n Maitolaiturilla????
:flower: :flower:
 
Marika80
heips
meidän taapero vasta hiukan päälle 1v mutta täysillä jatketaan vaikka poitsu jo hoidossa. maitotankkaus heti haettaessa tuntuu varsinkin olevan tosi tärkee. maitoa nautitaan antaumuksella jo hoitopaikassa, ihana molemmille saada heti läheisyyttä tankattua! tuntuu että monet ihmiset kyllä ihmettelee että vieläkö saa rintaa, mutta mun puolesta saa ihmetellä ihan rauhassa =) niin kauan jatketaan kun se molemmista tuntuu hyvälle
 
ilonen tyttö
Meillä jatkettiin 1,6v asti. :) Ajattelin vähitellen vähentää, mutta kävikin niin että tyttö luopui syötöistä yllättävän helposti ja kuukaudessa lopetettiin kokonaan.
 
ihanaa tulee niin hyvä mieli kun "näinki" isoja imetetään...itsellä myös tarkoitus imettää kauan nyt tyttö vasta 5kk.. :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: B) B) B) B) :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
 
Meillä imetettiin 1v 4 kk asti, tosin viimeiset pari kuukautta vain ennen iltaunia. Kauemminkin olisin voinut jatkaa, mutta neiti päätti lopettaa. Puri parina iltana tarjottua rintaa ja käänsi selkänsä. Tästä äitikin jo hoksasi asian laadun ja imetys loppui siihen.
 
Poika on vuosi ja 3kk ja yhä imetän noin kolmesti vrk:ssa, joskus pari kertaa enemmänkin. Toki lehmän maitoakin juo. Vihdoinkin suostuu jos oikeasti on kova jano juomaan vettä yöllä :) . Nämä on sellaisia läheisyyden hetkiä aamulla herätessä, päivällä hoidosta haettuna tai päiväunien jälkeen ja illalla ennen nukkumaan menoa. Kuulemma "hyvää hmm" on maitoni pojan mielestä. Saa nähdä kauanko imetän, kakkosta odotan ja rintoja hieman aristaa :/ .
 
Meillä tyttö oli tisulla 1v9kk ja tosiaan outoa sanoa oli... :heart:

Niin ja neiti täyttää kuukauden päästä 2v!!

Maitoa tuli ja läheisyys oli tosi ihanaa lapsen kanssa. Päivätisu oli viimonen mikä hiljalleen jäi. Kaikki meni hyvin ja tyttö vielä muistaa ja taputtelee välillä tisuja. Samalla muutti omaan sänkyyn pois perhepedistä ja sekin meni hienosti!! =)

Jatkakaa vaan tisuttelua niinkauan, kuin hyvältä tuntuu. Jeps, ja 16 hammasta neidillä oli, eikä kun pari kertaa puraisi, kiltti oli. =)

:wave: <br><br>
 
Mukava aihe ja tosi kiva kuulla että on muitakin lapsukaisia jotka vielä yli vuoden ikäisinä tissittelee.

Täältä löytyy myös yksi tissitakiainen, ikää 1v 3kk. Neiti haluaa tissiä edelleen viitisen kertaa päivässä ja saakin koska olen edelleen kotona. Nukutaan perhepedissä ja aamuyölläkin tykkää vielä ottaa huikkaa. Aikomus on jatkaa niin kauan kun imetys onnistuu ja se meistä molemmista kivalta ja hyvältä tuntuu. :heart:

Kommentteja ja ihmettelyjä "vieläkin tissiä syövästä vauvasta" kuullaan mekin aina välillä, mutta me annetaan niiden kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Se taitaa kuitenkin olla ihan vaan meidän oma asia kuinka pitkään meillä sitä tissiä imutellaan. ;)
 
tämä täällä
Meillä tyttö 1v10kk ja pikkuhiljaa kahden vuoden paikkeilla olis tarkotus koittaa lopetella.Ihmettelijöitä kyllä riittää,mutta eipä se kenellekään muille kuulukkaan.Meillä ollut näin paras,muilla muulla tavoin =) .Ei ole kyllä lapsi sairastellu yhtään,ettei nyt ainakaan pahasta oo ollu.
 
tulee niin hyvä mieli siitä miten äiti ja lapsi nauttii tissittelystä.antakaa ihmisten ihmetellä on sitä nyt muutakin ihmeteltävää kuin imetys taaperolle ja jotku "raaskii" jättää pois silloin 6kk iässä.ehkä me olemme lapsemme ja itsemme kanssa sinut?? :hug:
 
Meidän pikkuinen on vasta hieman yli vuoden ikäinen. Imetystä jatkamme onnellisesti edelleen.

Meillä kun oli 1-vuotisneuvola niin terveydenhoitaja kyllä sai minut näkemään punaista lausahduksillaan väittäessään, että imetyksestä ei olisi mitään hyötyä yli vuoden ikäiselle ja että maito olisi muka muuttunut litkuksi. Kun totesin, että meillä ei ole mitään syytä luopua imetyksestä, terkka siihen vain, että no me täällä suosittelemme, että imetys lopetetaan kun lapsi täyttää vuoden. \|O

Missä neuvolan ammattitaito ja tuki?!
 
täällä myös
Meijän poika on 1v 6kk ja syö tissiä edelleen 4-6kertaa päivässä. Ja 2v asti on tarkoitus jatkaa ns. lääkärin määräyksestä, koska pojulla lehmänmaitoallergia. Saa nähdä kuinka käy vierottaminen kun pitkään on syönyt rintamaitoa ja varsinkin aamulla pitää saada heti ensimmäiseksi tulla viereen tissittelemään.

Olen minäkin saanut kommentteja, mutta meillä ovat jääneet aikasta vähiin kun olen tuosta lehmänmaito allergiasta kertonut niin ymmärrystä on asialle saatu.
 
Meilläkin tissitellään. Neiti 1v 10kk ja on oikein tisuhaukka ;) Tärkeimmät tissihetket aamulla, päivällä päiväkodin jälkeen ja illalla. Vapaapäivinä lupsuttelee muulloinkin. Alkaa vaan tissit olla arat, kun toista odotellaan, joten rajoittelen hiukka imetystä (jos alkaa mennä mahottomuuksiin). Tarkotus ois lopettaa ainakin ennen kevättä, toisen syntymää :wave:
 
Tättärä harmaana
Juu, täällä kanssa imutellaan vielä. Poika on 1,3v. Päivisin ei enää niin paljon (lähinnä päikkäreiden yhteydessä), mutta iltatisu ja yöhuikat on hirrrmu tärkeät :)
Munkin mielestä ois kiva keskustella jossain. En kyllä edes tosta maitolaituri jutusta tienny.
Itse olen aika paljon kohdannut tätä "meinaatko käydä vielä koulussa välkälläkin imettämässä"- asennetta, välillä tulee tosi paha mieli, välillä taas naurattaa....
 
meillä näin
Meillä ei imetetä käveleviä lapsia, isi sa kyllä imutella niin paljon kuin tykkää!
Lapsille annetaan tavallista maitoa mukista ja hyvin ovat pärjänneet ja terveinä pysyneet.
 
Meillä myös reilu vuoden ikäinen tissiäijä täällä, tosin pikkuhiljaa lopetellaan ettei olisi hänelle niin rankka paikka kun joudun lähtemään muutaman päivän työreissuun talvella. Mites muilla (jos joku jolla on kokemusta lukee tätä ketjua), onko taapero lopettanut omasta halustaan (ja minkä ikäisenä, onko tyttöjen ja poikien välillä eroa) tissittelyn vai oletteko syystä tai toisesta joutuneet vieroittamaan? Millä konstilla ja miten lapsi suhtautui? :wave:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.10.2006 klo 22:23 Ison vauvan äiskä kirjoitti:
Meillä myös reilu vuoden ikäinen tissiäijä täällä, tosin pikkuhiljaa lopetellaan ettei olisi hänelle niin rankka paikka kun joudun lähtemään muutaman päivän työreissuun talvella. Mites muilla (jos joku jolla on kokemusta lukee tätä ketjua), onko taapero lopettanut omasta halustaan (ja minkä ikäisenä, onko tyttöjen ja poikien välillä eroa) tissittelyn vai oletteko syystä tai toisesta joutuneet vieroittamaan? Millä konstilla ja miten lapsi suhtautui? :wave:
Minä taaperoimetin reilun kuukauden ajan ja jouduin lopettamaan toistuvien imuoteongelmien takia. Hampaat kasvoivat enemmän esille, ja viimeiset kaksi kuukautta nännit olivat tämän tästä kipeät tai haavoilla. Otetta en valitettavasti onnistunut korjaamaan, ja muutenkin aloin väsyä yhteen aamuyön imettämiseen.

Lopetus tapahtui niin, että ensin jätin kerrasta kaikki päiväimetykset, eli aamuyöstä ja illalla sai rintaa. Viikon verran oli protestointia ja itkeskelyä ja kauluksesta repimistä, mutta onneksi tuolloin kävi paljon kesävieraita, niin huomio meni toisaalle.

Kuukausi tästä niin jätin kerralla ilta- ja yötisun. Kahtena iltana ja yöllä oli hysteeristä huutoa, jota vuorotellen tyynnyttelimme mieheni kanssa. Sen jälkeen nukkui kaksi yötä heti läpi. Sitten oli vielä reilun viikon semmoista, että illalla meni helposti nukkumaan mutta yöllä valvoi aina tunnin. Ei ees itkeny, mutta ei vaan osannu nukahtaa. Syliteltiin ja paijattiin, ja sitten aina lopulta simahti. Sen jälkeen yöt ovat rauhoittuneet.Sen takia jätin päivä- ja ilta-/yötisut aina kerralla, koska meidän tyttö on joko-tai-tyyppinen. Hän hermoistui tosi paljon, kun aluksi yritin vähentää aamupäivän imetyksen, mutta iltapäivällä taas sai. Parempi oli selkeä systeemi.

Mutta terveiset vaan kaikille taaperoimettäjille: jos vaan jaksatte ja molemmat siitä nauttivat, jatkakaa ihmeessä :wave: ! Minulla on monet kerrat tullut ikävä imetyksen tuomaa läheisyyttä. Toisaalta nautin nukutuista öistä...
 
ei ole jatkunut.. tyttö nyt vuoden ikäinen eikä tulis mieleenkään antaa hänelle rintaa...
niin ja tuosta maidon ravintopitoisuudesta... eihän sillä sen enempää arvoa ole kuin lehmänmaidossa.. jos sitäkään. ja sairauksia vastaan ei enään tuossa iässä ole mitään apuja.
mutta ihmettelen mitä tyydytystä äiti saa tuollaisesta leikki-ikäisen imettämisestä? minusta sairasta.. voi sitä hellyyttä saada ihan toisella tavalla kuin tissin imemisellä...
 

Yhteistyössä