Syyskuiset 2019

Täällä ilmeisesti ainakin joku syöttää korviketta/pulloruokailee? Kyselisin, milloin olette lopettaneet pullojen jatkuvan keittämisen/steriloinnin ja siirtyneet pelkkään normaaliin pesuun?
Mä siirtyisin sitten kun syö kiinteitä. Mut en muista nyt varmaksi, ite imetän vielä pelkästään. Mut jotenkin tuntuisi et kiinteiden kohdalla vois jo tehdä noin. En mä ainakaan keitä vauvan lusikkaa tms.
 
4kk iässä lopetin pullojen keittämisen. Satunnaisesti keittelen niitä tuttiosia välillä mutta en koko pulloa enää.

Meillä neiti syö kaiken vain kylmänä. Lämmintä kun koittaa tarjota niin yökkii kaiken ulos. Siis myös lihasose ja puuro menee vain kylmänä. Namnam. Mutta eipä oo itellä vaivaa lämmitellä ja voin antaa kaiken suoraan purkista.
 
Päivät vaihtelee. Ainakin unien paikat ja määrät. Lihaa ei olla vielä maisteltu. Sopivan lämpöisenä menee parhaiten meillä sose. Lämpö ok, kun tuntuu käteen tiputtaessa miellyttävän lämpimältä.

Klo 9-10 heräillään
totuttelua riisihiutalepuuroon (muutama tl) ja marjasosetta vajaa purkki

Klo 11-12 maitoa 50-100ml, näihin aikoihin ensimmäisille päikkäreille, kestoltaan 30-60 min. Joskus jopa pari tuntia.

Klo 13/14 kasvissosetta koko purkki, vesimaistelua
Maitoa jossain vaiheessa 50-100ml
Toiset päikkärit, jotka joskus alkaa vaunulenkillä ulkona. Kesto 1-2,5 tuntia

Klo 16/17 hedelmäsosetta melkein purkki ja maitoa taas jossain vaiheessa 50-140ml

Jossain vaiheessa alkuiltaunoset 30-40min

Klo 20 kaurapuuroa kunnos annos, seassa korviketta ja hedelmäsosetta muutama teelusikallinen

Klo 21/21.30 maitoa noin 150 ml

Klo 22/22.30 lisää maitoa noin 150 ml

Zzz klo 3-5 maitoa 150ml zzzz klo 6-7 maitoa 150 ml

Hereillä ollessa vaihtelevasti leikkiä, kirjojen lukemista, laulua, kotitöitä äitin kanssa jne.
 
Tietääkö kukaan voisiko joltain lastenvaatemerkiltä löytyä vielä yöpuku kääntöhihoilla koossa 74? Meidän neidin pikkusormet on pakko laittaa hihojen sisään yöksi, muuten jää näpelöimään kaikkea eikä malta nukkua. Nyt alkaa koko 68 olla jo pieni kohta ja en oo löytänyt mistään enää kääntöhihoja, yleensä niitä ei kai tehdä enää isompiin vaatteisiin. Tottui kai siihen, että kapalossa ei sormilla mitään voinut tehdä ja nyt uutta ja ihmeellistä kun kädet onkin öisin vapaana.
 
Tietääkö kukaan voisiko joltain lastenvaatemerkiltä löytyä vielä yöpuku kääntöhihoilla koossa 74? Meidän neidin pikkusormet on pakko laittaa hihojen sisään yöksi, muuten jää näpelöimään kaikkea eikä malta nukkua. Nyt alkaa koko 68 olla jo pieni kohta ja en oo löytänyt mistään enää kääntöhihoja, yleensä niitä ei kai tehdä enää isompiin vaatteisiin. Tottui kai siihen, että kapalossa ei sormilla mitään voinut tehdä ja nyt uutta ja ihmeellistä kun kädet onkin öisin vapaana.


Sieltä on ainakin saanut käännettävillä hihoilla ja joissakin tutan on kanssa
 
Täällä on vihdoinkin käännytty! Eka sohvalla vähän ”alamäkeen” ja sitten ihan lattiallakin. Ihan pari kertaa mutta ainakin tietää että se onnistuu.
Tällä viikolla 6kk ryhmäneuvola (kaikkea ne keksiikin) Siis vauva on just puoli vuotta! Ihan hirveää mihin tää aika hukkuu.
Känkkäränkkä asuu meillä, tai jos saa sylissä olla niin viihtyy mutta muuten on tyytymätön ja vaatii kovasti seuraa. Hirveesti halu on liikkeelle mutta kun ei vaan pääse.
Vatsallaan viihtyy nut koko ajan paremmin ja nuppi pysyy jo pystymmässä, tää selkeesti meillä vähän”jäänyt vahvistumatta” kun niin huonosti viihtynyt. Peppua nostelee ja jalkoja sinne alle mutta kädet ei vielä kanna.
Tällästä täällä. Hiljalleen edistystä.
Mutta se ruokailu, mitähän sitä keksis tai tiedän kyllä ettei tässä ole oikotietä onneen. Syö sitten kun haluaa. Täyty vaan jaksaa tarjota ja kaapia ne leuan alta. Eilen kokeilin semmosta sosepussukkaa kun oltiin liikenteessä ja isommille ostin välipalaa. Erehtyi vähän jopa syömään siitä mutta jos yhtään tippaa enemmän turahti suuhun niin ei uponnut. Onneksi me ollaan aloteltu nää hommat sielä 4kk paikkeilla, ei kyllä uskois tällä menestyksellä, luulis et ekaa kertaa maistelee. Jostain luin et jos alottaa vasta 6kk niin saattaa herkkyyskausi mennä ohi. Täälä ei oo kyllä semmosta ollutkaan. Täytyy neuvolassa pähkäillä tätä, jos ei ala maistumaan niin kohta sitten pitää miettiä että saa tarpeeksi ” kaikkea”. Vähän ketuttaa vaan kun on se ryhmäneuvola, en jotenkin yhtään jaksais sitä muiden äitien neuvojen tulvaa et kokeile erilaisia lusikoita tai sitä ja tätä, äidinmaitoa sekaan ym. Vi**u kun olen seissyt päälläni, tissi omassa suussa ja yrittänyt herralle tarjota mutta kun ei uppoa.:rolleyes:
 
  • Tykkää
Reactions: Lukka
@Veeja mikä hiton ryhmäneuvola.. Toivottavasti meillä ei tuu tommosia koska en oo menossa. En todellakaan kaipaa mitään mammojen yhteisanalysointia meidän lapsen asioista. Ihan riittää kun jaan asioita läheisten ystävien ja perheen kanssa.

Hienoa, että kääntyminen onnistui :) meillä kans koittaa liikkeelle mut ei vielä oikein kunnolla pääse, saa nähdä kauan menee kun onhan tää vatsallaan jo jonkun aikaa viihtynyt. Nyt pitäis hänen saada istua tosin kaikki aika eli täällä myöskin kiukku iskee aika herkästi jos ei pääse syliin istumaan. En ehkä noista syömisistä stressais jos hyvin kuitenkin kasvaa, kyllä hän jossain välissä oppii varmasti.

Hitto nää päikkärit edelleen! Miksi oi miksi tämä lapsi ei voi nukkua jos väsyttää kerta. Hirveet temput pitää suorittaa että päikkärit on yhtään pidemmät kuin yksi unisykli, joka ei siis meidän neidille riitä vaan sitten kiukutellaan väsymystä. Muuten ois mulle ihan sama vaikka ei nukkuis ollenkaan koska saan kyllä hommia tehtyä vaikka hän onkin hereillä, mut sitä väsyitkua ei jaksa kukaan eikä hän myöskään sitten jakss syödä kunnolla jos on väsynyt ja sitte se kostautuu yösyömisenä. Onneks sentään yöt nukkuu nyt aika kivasti yhdellä herätyksellä.
 
Joo täällä päin on siis 6kk ryhmäneuvola joka kestää 2 tuntia ja siellä neuvolatädit vetää keskustelua ja erityisesti isät tykänneet kovasti. Ihan varmaan :ROFLMAO: Meidän isukkia ei saa edes paikalle. Mut äsken tuli soitto ettei siihen ryhmään ole tarpeeksi tulijoita ja kysyi tuunko johki toiseen päivään vai tulisinko vaan normi neuvolakäynnille. Eli siis jää ryhmätreffit nyt sit valitettavasti väliin.(y)
 
Ohhoi joo ei lähtis täälläkään isä varmasti mihinkää ryhmäneuvolaan. En voi ymmärtää miks tommosta ees on, neuvolasta hyvä jos muutenkaan saa mitään apua mihinkään jos vähänkin jotain on saati sitten jos monta penskaa vielä samaan aikaan pyörimässä.. Erikseen järjestettävät mammakerhot on sitten asia erikseen ja sinne osallistukoon ne ketkä haluaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Veeja
Oletteko tehneet mitään hamstrauksia kaupasta koskien tätä vallitsevaa ”uhkaa”? Itse en ole ostoksilla tämän vuoksi käynyt mutta mietintä myssyssä on että tarttisko jotenkin varautua lähinnä siis nyt vauvaa ajatellen. Toisaalta hän rintamaidolla vielä elää eikä ruoka häneltä lopu mutta vähän mietin niinkin pitkälle jos kävis niin pahasti et itse joutuu sairaalaan niin miten nää mun tissitakiaisen kanssa pärjää. Olis varmaan korkea aika kokeilla tarjota vähän tuttelia väliin. Ja pääsishän siinä itekkin ilman vauvaa tarvittaessa liikkuun kun tuon opettais.
 
En oo hamstrannut mitää mut mietin kyllä yks päivä, että pitäskö ostaa tota meidän käytössä olevaa korviketta varastoon isompi satsi. Syy tosin oli se, että yhdestä toisesta korvikkeesta mikä ei meillä oo käytössä on valmistaja muuttanut koostumusta lennosta ja nyt se ei sitten sovikaan monelle enää. Ja ton korvikkeen käyttäjät ihan kusessa yrittää ettiä jotain sopivaa tilalle. Meilläkin meni pitkään et löyty hyvä, suututtaisi jos sitä ei yhtäkkiä oiskaan saatavilla.

Nyt alkaa täällä pikkuhiljaa oikeesti painaa tää valvominen. Neiti nukkuu ihan hyvin, mut onha se kuitenki kun kerran herää syömään ja kerran tai kaks muuten vaa kitisee jotain (hoituu tutilla) nii ei oo hyvää unta. Ja ennen hän nukkui aina 8.30 tai jopa 9 saakka, nyt alkaa heräillä jo 6 jälkeen heti ja se on itelle ihan hirveetä koska olen 0% aamuihminen. Mitenköhän sais ton yö syömisen pois pikkuhiljaa.. Selkeesti siis herää nälkään ja vetää 150ml maitoa ykösellä ja takas pää tyynyyn.
 
  • Tykkää
Reactions: Lukka
Meillä myös herättiin tänään kuudelta ja koska mies sillon hereillä niin ei tääkään enään nukahtanut kun oli valoa ja ääniä. Nukkuu välillä kasiin tai ylikin mutta yleensä seiskan jälkeen herää. Se sopii kyllä mulle kun illasta käy niin nätisti unille. Pitää vaan itsekkin käydä maate ajoissa. Nythän @tikkunekku90 alkaa olla jo valosaa aamusta ennen seiskaa ainakin täällä meillä. Voihan olla että sekin herättää. Pitää itsekin kokeilla laskea pimennysverhot ainakin viikonloppuisin jos erehtyis nukkumaan pidempään.
Höyhenen hieno edistys ruokailussa täällä. Nyt näyttää et tää saattaa joskus oppia syömään. Nyt on sellasta mitä muistan näillä muilla olleen ekat lusikalliset, ei mee tosiaan vielä montaa lusikallista ja tuskin vatsakaan täyttyy mut suu aukee ja yrittää oikeaan suuntaan sitä pöperöä laittaa.
Mietin sitä korvikkeen ostoa varuiksi ja ajattelin senkin takia alottaa jos tässä vaikka johkin harrastukseen lähtis niin pärjäävät sitten. Pitää vaan googeloida mikä olis hyvä valmiste tähän rinnalle ja mihin vois sit luovasti siirtyä jos tää tisseily loppuu ennen normi maitoon siirtymistä. Puhuin miehellekin tästä mun huolesta koskien sitä jos ite joutuis sairaalaan tmv. Luulin et ei ottais asiaa tosissaan mut olikin silleen et kyllähän hän nyt on ennenkin maitoa tuttipullossa lämmittänyt. Huojenti vähän vaikka meinaan pyörtyä pelkästä ajatuksesta etten pystyis olla vauvan kanssa. Meidän tapa olla vauvan kanssa on vaan niin eri ja hyvä niinkin tietysti. Mut olis se jos nyt jostain syystä joutus vaikka viikon- kaksikin olla pois lasten luota. Apua.
 
  • Tykkää
Reactions: Lukka
@Veeja selkeesti valon lisääntyminen häiritsee meillä unta aamusta, onhan nää meidän pienet syntyneet vuoden pimeimpään aikaan ja tottuneet siihen että on ympäri vuorokauden pimeä. Pitää virittää joku pimentävä verho makkariin.

Mitenköhän teillä muuten menee tuo kun nyt vaavi jo 6kk ja pitäs kai mennä suoraan siihen 2 korvikkeeseen jos siis haluaisit välillä antaa pullosta korviketta. Meillä ollu nyt NAN Pro 1, kohta pitäs vaihtaa siihe 2 ja pelottaa jo valmiiksi jos se ei sovikaan, tosi pitkään tappelin vatsa ongelmien kanssa ennen kun toi on nyt ollu ok. Tosin nyt noi kiinteet aiheuttaa ummetusta ja en oikein saa asiaa korjattua millään muulla kuin Levolacia antamalla. Onneks ei tartte antaa kun noin joka 4. päivä, annan suoraan ruiskulla suuhun niin 2h päästä tulee kakka ja neiti taas tyytyväinen.

Eilen illasta oli kyllä varmaan meidän vauva-ajan ihanimpia hetkiä kun pieni oli tyytyväinen ja iloinen ja katteli meidän kanssa sohvan nurkkaan käpertyneenä putousta ihan kuin ois itekin ymmärtänyt siitä jotain. Täytyy sanoa, että vaikean itkuisen alun jälkeen vasta nyt oon tosissaa päässy nauttii tästä ajasta. Koska vaikka kuinka yrittäis itselleen uskotella niin eipä se 24/7 itku ihan oikeesti oo millään tasolla kivaa ja sitä meillä oli melkein 2kk alkuun. Sen jälkeen sitten pikkuhiljaa helpottanut :)
 
  • Tykkää
Reactions: Veeja
Huoh, meillä ei sitten suju yhtään toivotusti yöt, en enää meinaa ite saada ees unta kun on vaan niin väsy. Neitihän asettui nukkumaan omaan sänkyyn mut herää usein itkemään jo alkuyöstä eikä enää tahdo rauhoittua millään uudestaan unille. Ja jos saan takas omaan sänkyyn niin sit se herää kuitenkin jonkin ajan päästä taas itkemään. Vieressä nukkuu sit ilman mitään itkuja joten ei taida olla muusta kyse kuin et haluaisi olla vieressä. Välillä on tosi hyviä öitä jolloin hän sit siinä vieressä nukkuu pidempiä pätkiä mut musta tuntuu et vähitellen on alkanut mennä taas siihen et hän hakee siitä unta ja heräilee sit useammin. Ite koen et nukun paremmin jos en nouse ylös vaan saan hoidettua neitin siinä vieressä mut toki tää yhtenään herääminen on sit taas jo ihan nou-nou. Meilläkin on herätty jo kuukauden verran klo 5-7 aikaan niin ihan hulluna en saa unta itelleni aamupuolellakaan. Tuntuu et aina ku nukahdan niin sit kohta jokin herättää kuitenkin. En ees muista milloin oisin nukkunut kertaakaan ees yli 3 h putleen, tuskin pariin kuukauteen. Toki joka yöstä en tiedä ku en katso yleensä kelloa vaan alan samantien jatkamaan unia ku saan neidin hiljaiseksi mut mutu sanoo et usein me herätään. Viime yönä tuntui etten ollu nukkunut yhtään järkevää jaksoa ja katoin kelloa niin se oli 2. Silloin päätin et vaikka miten itkis niin nyt saa siirtyä omaan sänkyyn. Sitten se nukkui siellä tunnin pari.

Tietäispä mitä tehdä ku en halua itkettää tuota. Ja kyllähän se itkee jos yritän saada muualle nukkumaan. Painokin on noussut niin vähän että varmasti tarvii yöllä maitoa vielä ja toisaalta tää syö parhaiten pitkällään joka tapauksessa niin siitä en pääse eroon ihan helpolla. Eikä meidän tyllerö itke koskaan jos saa tulla rinnalle silloin ku haluaa. Yöllä siis itku loppuu heti ku otan rinnalle tai syliin ja päivisin tää on sellainen ilopilleri joka ei itke kuin väsymystä ja sitäkin sit vain hetken. Hyvä jos yhteensä pari minuuttia tulee itkua per päivä. Niin en minä raaskisi itkettää unikoulunkaan takia...

Oon nyt muutenkin törmännyt instagramissa muutamiin tosi sydäntäsärkeviin tapauksiin, joiden takia oon vain superonnellinen tuosta omasta pallerosta, joka on iloinen, terve ja suloinen. Yhdellä äidillä sairastui vauva 9-viikkoisena leukemiaan ja kuoli siihen 15 kk ikäisenä. Aivan käsittämätöntä. Niin älyttömän surullista etten kestä. Sitten yhdellä vauvalla puuttuu normaali ruston/luun kehitys ja oli epävarmaa elääkö päivääkään. No nyt on puolivuotias mut paljon hoitohaasteita eikä raajat kasva ikinä. Onhan näitä vaikka mitä. Tirautan näiden takia muutaman onnen kyyneleen joka päivä kun pidän sylissä tuota omaa tyttöä joka nauraa ja leikkii ja on terve ja ihana.

Ootte olleet mielessä, pahoittelut kun ei oo tullut kirjoitettua! Jospa tästä taas aktivoituis.
 
Päivitänpä taas, eilen nukutin tyllerön jokasille päikkäreilleen (4) niin että EI nukahtanut rinnalle. Kerran nukutin syliin, kolmesti vaunuihin. Vikat päikkärit oli ns. ylimääräiset mut piti hakea esikoinen kaverisynttäreiltä tästä läheltä ja isäntä ja keskimmäinen oli uimassa. No, miten nyt vain mutta sit yöunille nukutin myös syliin ja siitä omaan sänkyyn vähän klo 20 jälkeen. Klo 23 hän heräs seuraavan kerran vasta, sain kumma kyllä edelleen nukahtamaan syliin! Ei siis syönyt silloin. No sitten seuraavan kerran hän heräs klo 3.45! Aivan huikeeta! Nukuin itekin tuon välin ja nukuin todella sikeästi ja ehdin kerrankin nukkua syvää unta hyvin. Silloin klo 3.45 hän söi ja nukkui vähän levottomasti omassa sängyssä sen jälkeen ja heräs taas klo 5.15 kuten hyvin usein nykyään. Loppuyö levotonta äherrystä ja torkkumista mun vieressä ja tissillä. Toivottavasti tää silti toistuu :D Päättelen kyllä tuosta ekasta syöntiajasta et hän kyl pärjäis tuon 8 h syömättä...
 
@Lukka toivottavasti pian helpottaa, unettomuus on ihan kamalaa ja ite en meinaa jaksaa ees näillä unilla vaikka neiti herää kerran vaan syömään yössä ja kitisee ehkä 1-2 kertaa jotain joka hoituu tutilla. Oisin varmaan kuollut tossa sun tilanteessa ja palaa kyllä mieleen elävästi ne yöt kun meilläkin oli tollasta.

Onks kukaa aloittanut sormiruokailua? Jos ootte niin millä ruuilla? Meillä aloitetaan varmaan kun tulee 6kk täyteen ens viikolla, ollaan nyt viikon verran syöty kaikki safkat syöttötuolissa ja hienosti jaksaa jo istua tuettuna. Käsillä kovasti tavoittelee pöydältä asioita joten ehkä vois olla kiva jos sais jo jotain laittaa itse suuhun myös.
 
  • Tykkää
Reactions: Lukka
Tuli muuten mieleen vielä @Lukka että kannattaisko sun kokeilla antaa yöllä maito pullosta vauvalle? Joko pumpattu tai korvike jos ei jaksa pumpata? Meinaan vaan, että meillä alko toi nukkuminen luonnistuu paremmin öisin kun imetys loppu ja tytön oli pakko nukahtaa muuten kuin tissille. Ja itseeni helpotti kaiken väsymyksen keskellä kun syöttämiseen meni vain se pari minuuttia.
 
  • Tykkää
Reactions: Lukka
@tikkunekku90 kiitti vinkistä ym.! Mut en tiiä, mä luulen että tässä on jokin muu juttu taustalla, en vain oo vielä keksinyt mikä. Nytkin nukahti kyllä rinnalle yöunille mut siirsin omaan sänkyyn ja sit sen jälkeen hän on herännyt viis kertaa ja kun nostan syliin, jatkaa saman tien uniaan. Ja meinaa herätä ku laitan sänkyyn takas. Viidennellä kerralla, kun heräs ja edellisestä syönnistä oli 3 h, nappasin rinnalle ja nyt on ollut sit taas pitempään hiljaa nukkumassa sängyssään. Huoh. Ihottumaahan oli 4-5 kk iässä ja sit neuvolan ohjeiden mukaan alettiin laittaa kortisonivoidetta ja se on auttanut. En tiiä oisko se sitten osaltaan auttanut öihinkin. Mut mietin et voiko olla et jokin allergia tms. yhä kiusaa siellä taustalla ja tekee yöt levottomiksi. Pullosta hän ei osaa juoda, en jaksais pumpata, lehmänmaidolla ehkä on allerginen niin en haluaisi kokeilla ja sit tää syö ihan parissa minuutissa muutenkin niin en ehkä testaa pulloa mut aion yrittää että saisin nukahtamaan ennemmin sit vaikka syliin ku rinnalle. Mut hän näyttää olevan liiankin hyvä oppilas, oppii näköjään aina nukahtamaan siihen mitä opetan mut ei vaan millään opi nukahtamaan itekseen.
 
Viime yö oli taas aivan surkea. Mut luulen et tällä kiusaa nuha tai korvat koska oli tyytyväinen sylissä pystyssä mut ei ees rinnalle rauhoittunut. Eikä meidän neiti yleensä tollee itke yhtenään. Jospa nyt menis pian ohi oli mitä oli... Saattoi olla jokin liikkumisjuttukin koska neiti kääntyi aivan jatkuvasti masulleen ja ihan väkisin väänsi mun sylissäkin masulleen ja kerran nukahti siihen. Hän osaa kääntyä jo sujuvasti molemmin päin, selälleen ja masulleen mut masullaan hengaa enimmäkseen.

Toisenkin jutun tyllerö on selvästi oppinut, hän selvästi muistaa esineiden olemassaolon vaikkei näkis niitä. Jos mulla on puhelin kädessä ja lasken sen jonnekin niin ettei hän näe sitä niin yrittää perään. Tai jos käännän häntä pois puhelimesta niin vääntää väkisin takas :D
 
@tikkunekku90 ostin Tuuti 2:sta. En oo kyllä vielä kokeillut antaa. Vois kuvitella että teillä toi siirtyminen 2:een kävis ihan luonnostaan. Pitäishän niiden perjaatteessa olla ns. samaa tavaraa.
@Lukka tsemppiä sinne unihaasteiden kanssa.
Olen itsekin vähän miettinyt näitä unia et jokohan sitä viittis noita päiväuniakin vähän radikaalimmin rytmittää. Tuntuu et ei nuku kun vajaan tunnin ja herää heti kun kärry pysähtyy tai jopa jo matkalla. Sitä vähän kaipailis itse sitä hetkeä kun vauva nukkuu ulkona ja saa vaikka syödä ihan rauhassa. Pitäis vaan aamusta venyttää sitä ulos lähtöä lähemmäs keskipäivää ä, edes 11, jotta nukkuis sit pidemmän pätkän ehkäpä. Usein lähdetään kympin nurkilla kun tää syä ja nukahtaa tissille niin jatkaa sitten unia, just sen tunnin. Jos noi yhdet kunnon unet sais päivään niin iltaan riittää tissi-/autoilutorkut.
Tällä on alkanut semmonen ihastuttava kiljuminen ja huutaminen kun kyllästyy tai äiti höviää näköpiiristä.
Onko teillä lähtenyt yhtään liikkumaan? Tää möllöttäjä harjoittelee nyt sitä kääntymistä, vaivannäöllä saa houkuteltua selältä vatsalleen. Ihan omaksi huviksi ei lähde kääntymään. Vatsalta selälle päin sitten ennemmin saattaa tulla.
 
  • Tykkää
Reactions: Lukka
Meillä @Lukka tuttua toi puhelin juttu. Monesti lueskelen kännykkää kun imetän niin tää aina kääntyilee puhelinta kohti ja huitoo sitä niin että sivut hyppii. Voi voi mitähän näistä lapsista tulee kun näin aikaisin altistuu kännyköille.
 
@Veeja sama, mä ostan nyt itkuhälyttimen jotta saan testata oisko päikkärit nukuttavissa ulkona vaunuissa kun hän kerran viihtyy niissä hyvin. Meillä menee välillä kahdet päikkärit, välillä kolmet joten rytmin muutos tulossa selvästi. Ja meillä liikutaan köäntymällä ja pyörimällä navan ympäri. Hän pääsee kyllä jollain muullakin konstilla etenemään mut en tiedä onko se mönkimistä vai ryömimistä vai mitä mut hivuttautuu vähitellen leikkimatolla paikasta toiseen. Otin siitä matosta jo kaaret irti koska ei tää oo hetkeäkään siinä enää selällään eikä muutenkaan pysy paikoillaan siinä vaan vähintään pyörii johonkin suuntaan. Kauhea homma olevinaan jo vahtia ja kuitenkin se todellinen vahtimista vaativa vaihe on vasta tulossa!?

Mä nyt päädyin soittamaan lääkäriaikaa koska neiti ei meinannut millään nukahtaa ees ekoille päikkäreille. Itki vaan sylissä ja sit vähän pystymmässä nukahti ja taas alkoi itkee ku laitoin pitkälleen, lopulta sit rinnalle simahti.

Aion aloitella työt kesäkuussa muutamaa päivää viikossa. Mies saa hoitaa tylleröä ja muuta sirkusta sillä aikaa (pieni vahingoniloinen virnistys tässä välissä). En ois muuten noin varhain aloittamassa mut sain niin hyvän työtarjouksen etten voi passata kun ei mulla oo mitään muutakaan, ei edes huonoa työtä. Jossain vaiheessa syksyllä neiti saa sit mennä päivähoitoonkin mut mies pitää kaikki mahdolliset lomat ja vapaat ennen sitä. Pitäis varmaan kesää varten opettaa tuo tyllerö pullollekin mut huoh, viimeksi oli todella nihkeää niin vähän tuskastuttaa jo etukäteen.
 
@Lukka tulehan kertomaan selviskö lääkärissä mitään.
En oikeen tiedä miksi itelle on niin pirun vaikee sitä pulloa kokeilla. Vettä oon pullosta antanut ruoan kanssa ja vähän sitä lirputtaa, mut sylkee melkeinpä ulos. Mulla varmaan tää hankaluus tulee jostain vanhoista traumoista sillon kun esikoisen imetys meni vinoon heti alusta. Vaikka ite vilpittömästi ajattelen ettei sillä ole väliä tuleeko ruoka pullosta vai rinnasta jos muut asiat on kunnossa mut silti mun on vaikee nyt päästää tästä imetyksestä irti, kun ei oo pakko.
Tänään muuten tää innostuikin kääntyilemään ihan omaksi ilokseen ilman sirkusta. Tänään neuvola. Palailen mittojen kanssa vielä.
 
  • Tykkää
Reactions: Lukka