Syömisongelma taitaa selvitä...

  • Viestiketjun aloittaja Muumimammuska
  • Ensimmäinen viesti
Muumimammuska
:whistle: Oltiin tuossa 1v synttäripäivän kunniaksi päivystyksessä, kun poika lakkasi taas syömästä. Viikko takaperin sama juttu ja syynä suutulehdus, joten tarkastettiin ettei ole sama vaiva taas. Ja suu oli ok, kuten myös korvat. Äiti sitten pitkin yötä pyöri unta saamatta ja mietti miettimistään mistä ihmeestä voi tuo syömättömyys johtua. Ja sit välähti: herttinen sentään, pojalla on en ees muista miten kauan aikaa ollu kakka ihan löysää: MAITO!!!!
Alotettiin hapanmaitotuotteet 10kk iässä ja niitä käytettiin kuukauden päivät ennekuin pikkuhiljaa alettiin totutella tavalliseen maitoon. Siirtymävaihe korvikkeesta kokonaan tavalliseen maitoon vei kuukauden. Nyt siis parisen viikkoa poika ollu tavallisella maidolla ja sen aikaa syömisongelma vaan pahentunut. Eli ilmeisesti massu ei siedä sitä maitoa ja tekee löysän kakan, turvotuksen ym. Turvotus selittäisi senkin, kun tuntuu ettei tuolla muksulla oo koskaan nälkä! Ja ruokaa sai menemään pari hassua lusikallista per ateria, maitoa päivässä ehkä 300ml.
Äiti sitten tänään teki empiirisen kokeen ja oli antamatta maitoa ja tuloksena se, että poika söi 5 ateriaa ja koko annokset!!
Huomenna soittoaika lääkärille ja mietitään miten edetään asiassa. Luin netistä kyllä että laktoosi-intoleranssi on harvinaista tän ikäsillä, eli onko sitten maitoallergiaa ja minkä tasoista? Lienee tutkimukset edessä sitten. Löytyisi sitten viimeinkin järkevä selitys huonolle syömiselle ja alettaisiin ehkä saada kasvukäyrääkin ylöspäin sieltä pohjalta... :whistle:
Mut kyllä tuli sellanen tunne et hitsi et oon huono äiti kun en tuota tajunnu et kakat on löysiä eikä se oo normaalia!! :headwall:
 
Etkäs oo mikään huono äiti :hug: Voisin antaa esimerkin joka toivonmukaan lohduttaa sua. Mulla alkoi vatsavaivat kesällä kolmisen vuotta sitten,ja menin heti lääkäriin.Silloinen lääkärini oli terveyskeskuksen apulaisylilääkäri,eli VOISI olettaa kokemusta piisaavan.Mutta,tämä ei määrännyt minkään sortin tutkimuksia vaan kirjoitti antibioottikuurin-syynä kuulemma tutkimaton suolistovirus.Siitä ihan vois alleviivata ton tutkimaton...No,luojan kiitos,en tyytynyt tähän vaan menin toiselle lääkärille.Jo tuli asioihin vauhtia ja erinäköisiä testejä ja tutkimuksia.Lopputulos:keliakia diagnoosi syksyllä 2003. Tämä on ehkä vähän kaukaa haettu,mutta osoittaa ainakin sen,että jopa lääkärit erehtyvät-vaikkei sitä haluaisi kuulla koskaan :) Ihmisiähän hekin ovat ja erehtyväisiä.Että älä ole itelles turhan ankara,toimit täysin oikein ja asia selvisi kuitenkin sun ansiosta :hug:
 

Yhteistyössä