Syökö teidän taapero

päivittäin tuoreita vihanneksia,kasviksia ja hedelmiä? Meillä ei viel juurikaan, ruoan seassa kyllä on aina kasviksia ja banaania syö aika usein mut ei muuten. Pitäisköhän antaa enemmän :ashamed:
 
Meillä 1 v 2 kk ikäinen on syönyt 1-vuotiaasta, siis siitä kun siirtyi meidän kanssa samoille sapuskoille, asti myös salaattia ja hedelmiä kuten me muutkin. Yleensä salaatti on jotain raastesalaattia tai sitten vaan pilkon kurkkua ja paprikaa pieneksi ja annan ruuan mukana. Likalla ei ole vielä poskihampaita, mutta mitä ei pysty ikenillä puremaan, niin nielee kokonaisena. Tykkää kovasti salaateista myös. Hedelmistä parhaiten kelpaavat omena, mandariini, banaani ja päärynä. Omena, banaanin ja päärynän annan suoraan lohkon käteen ja jyrsii siitä sitten itse mitä jyrsii. Välillä menee henkeen ja sitten taputellaan selkään ja syöminen jatkuu. Mandariinissa on vielä sen verran kova kuori, että ensin katson lohkoa valoa vasten ettei ole kiviä ja sitten halkaisen vielä palan kahtia, jos se on iso.
 
Ei syö. Tarjoan vaikka mitä vihannesta, keitettynä, muussattuna, pakasteesta suoraan.... hedelmistä syö vain banaania. Muita se maistaa, mutta kaivaa sit suusta kaikki ulos. No perunoita syö. Siinä meän pojan vihannekset. Kurkkua saattaa imeskellä jos kuorin sen, tomaatti saa naaman vääntymään, salaatti jää kitalakeen kaivettavaksi..

Ai niin, mutta tykkäs se mun tekemästä lanttulaatikosta! Ikää herralla on 1v ja 8 kk.
 
Ippunen
Tyttömme (1 v 3 kk) syö omenan raastettuna puuron kanssa, banaania puolikkaan tai vähemmän ja tomaatin sisusta, jota kaiverran lusikalla. Mandariinia ei suostunut suuhunsa laittamaan, ja porkkanaraasteen sylkee pois. Keitetyt kasvikset maistuvat hyvin, varsinkin porkkana, ja vadelmakiisseli. Kun oli tuoreita marjoja, niin ne olivat herkkua sormin naposteltuna, mutta pakastimesta otetut ovat happamampia ja lötköjä. Pitäisi aktiivisesti ruveta totuttamaan, jotta tuoretta tulisi enemmän. Meillä ongelmana on myös se, ettei tytölle uskalla antaa isoa palaa käteen, koska hän tunkee sen suuhunsa, ja pelkään, että menee henkeen.
 
harmaalehmu
Meillä menee kasvikset ihan hyvin kypsennettynä, mutta tuoreena ei oikein meinaa maistua edes hedelmät tai marjat. Tarjotaan niitä lähes päivittäin, kuitenkin.

tuoresoseena menee vähän, kun sekoittaa muun ruuan joukkoon.

Pitäisiköhän yrittää tuoresoseena sokerin kera :kieh:
 
minski74
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.12.2005 klo 08:42 Ränttätänttä kirjoitti:
Melkein päivittäin ainakin kurkkua ja tomaattia, ja hyvin usein hedelmiä, mandariinia, omenaa, banaania, päärynää jne.. yleensä noita hedelmiä välipalaksi..
:wave: sama täällä
 

Yhteistyössä