Syntymättömän lapsen vakuutus, kun raskaus on IVF-alkuinen

Ollaan huomenna menossa Tapiolaan juuri neuvottelemaan vakuutuksesta... Eipä tuossa neuvolakortissakaan mainita mitään ivf:stä, vaikka ovat siellä tietoisia. Voisko tieto ivf/pas/icsistä olla peruste kieltää vakuutus? Mutta, jos kerta esitietolomakkeessa ei kysytä miten raskaus on saanut alkunsa, niin ei kai sitä sit tarvi kertoa?
 
Ei sitä todella niissä lomakkeissa kysytä, mutta meillä oli vuonna 2005 raskaudessa neuvolakortissa maininta siitä kylläkin. Silloin täytyi kopio neuvolakortista sinne laittaa. Raskauden kulustahan heillä on oikeus kysyä hoitavasta neuvolasta tai lääkäristä ja pyytää epikriisit tarvittaessa, joten sieltähän se selviäisi jokatapauksessa. Ei ainakaan Lähivakuutuksessa ollut mikään este vakuutuksen saannille eli saatiin ihan normaalisti, kuten muutkin. Nyt odotamme kaksosia ja hain vakuutuksia. Meillä on taas neuvolakortissa maininta ICSI:stä ja lähetinkin kopion siitä vakuutusyhtiöön. Soittelivat, ettei sitä nykyään ainakaan heille tarvitse edes lähettää. Pyytävät epikriisit sairaalasta tarvittaessa. Saimme vakuutukset lapsillemme ihan normaalisti, kuten muutkin. Näin meillä.
 
En menisi mainostamaan, mitäs se niille kuuluu.
Eihän sitä tosiaan missään mainita muutenkaan.
Siinä esitietolomakkeessahan kysytään, että onko ultraäänitutkimus tehty. Ja yleensä näissä tapauksissa tässä vaiheessa on. Eli siihen on pakko vastata kyllä, mutta sitten voi vastata, että tulos oli normaali. Ja sen lisäks piti laittaa se äitiyskortin kopio mukaan. Mutta kun ei siitä kortista mitään sen kummempaa selviä ja mitään poikkeavaa ei ole, niin eiköhän se oo ihan läpihuutojuttu =)
 
Mekin aikanaan haimme ja saimme Tapiolasta ihan ilman mitään selvityksiä. Ei sitä taidettu missään kohtaa kysyä ja täytyy sanoa, ettei minulle tullut mieleenkään että olisi pitänyt siitä mainita. Neuvolakortista piti laittaa kopio silloin.
 

Yhteistyössä