Ei varmastikaan ole mitään valmista kaavaa, vaan asiat katsotaan aina tapauskohtaisesti riippuen siitä, miten synnyttäjä/paikat ovat synnytyskunnossa sekä tietysti vauvan voinnista.
Mulla kaksi sektioon päätynyttä synnytystä, molemmat päätyneet leikkuriin kun synnytys ei ole edennyt ja lopulta vauvan voinnin takia jouduttu leikkaamaan. Eka kerralla vauvan sydänäänet jostain syystä laskivat rajusti supistusten myötä, josta syystä synnytys päätettiin käynnistää. Kalvojen puhkaisu eikä oksitosiinikaan wörkkineet, mitä nyt järkyttävän kipeät supparit tuli, mut supistukset eivät tehneet mitään. Mikroverinäyte otettiin vauvan päästä kaksi kertaa ja toisen näytteenoton jälkeen meni n. 3 minuuttia kun lääkäri oli huoneessa ja tehnyt jo sektiopäätöksen. Leikkuriin välittömästi ja syntyi terve poika. Toisella kerralla, nyt huhtikuussa, lapsivedet menivät varhain lauantaiaamuna. Ongelmana se, että kohdunkaulan tilanne oli vielä täysin epäkypsä, käynnisteltiin sunnuntai, illalla synnytyssaliin, mut tilanne jumahti. Ma aamulla oksitosiinitippa, joka taas sai aikaan kipeät supistukset, jotka eivät tehneet yhtikäs mitään. Leikkauspäätös tuli sit maanantaina iltapäivällä, kun vauvan sydänäänet nousivat ja olivat muuttuneet monotonisiksi (merkki infektiosta ilmeisesti). Lapsivesien menosta oli siinä vaiheessa kulunut n. 60 tuntia.
Molemmilla kerroilla siis sektioon lopulta jouduttiin vauvan hyvinvoinnin turvaamiseksi ja kun synnytys oli täysin jumissa.