Suositelkaa turvakaukaloa...

Pariin vuoteen en ole kaukaloa tarvinnut enkä kaikkia markkinoilla olevia malleja testannut, mutta meillä oli Britaxin Römer BabySafe + ja se oli niin hyvä kuin vain olla voi. Mahtui poika toppahaalarissaan mainiosti vähän isompanakin siihen kaukaloon. Mikään pieni tai kevyt kaukalo se tosin ei ole mutta muuten ai-van mainio.
 
Jos isofix-valmius löytyy autosta niin suosittelen samaan britaxin kaukaloa kuin edellinenkin tai toinen vaihtoehto olisi ainakin meillä Recaron jalustallinen isofix-kaukalo..

Britaxin kaukalo on voittanut monet testit...

KP
 
Sama kun edellisillä eli Römer baby safe plus, todella hyvä kaukalo ja meillä tyttö mahtuu tähän vielä reilu 1v:nä (79cm ja 9kg). Kannattaa kuitenkin koittaa että auton turvavyöt riittävät jos ei ole isofix-kiinnikkeitä. Meillä Mondeossa vyöt riittää just mutta on kuitenkin erittäin nopea laittaa kun oppi systeemin.
 
Meillä oli silloin aikanaan käytössä graco autobaby(jalustalla) Oli helppo käyttää jalustan kanssa ja sai myös tukevasti ilman jalustaa. Painavahan se oli kantaa,mutta toisaalta se meni hyvin 0-12kk koska oli niin tilava.
 
ire
mä suosittelen että et osta kaukalo vaan vuokraat vakuutusyhtiöstäsi!meillä tehtiin vuokrasopimus(9e/kk)ifin kans ja saimme käyttöön ekan mallin elikkäs huippulaadukkaan (mihin ei olis varaa)besafen izibabyn joka on saanu huippuarvostelut testeissä! kun lapsi kasvaa palautamme tuon ja saamme turvaistuimen vuokralle ja sit kun kasvaa taas saamme käyttöön turvavyöistuimen! elikkäs lapsella on koko ajan paras mahdollinen turvaistuin käytössä ilman et meidän tulisi ostaa kolmea istuinta lisäksi kun teimme 4vuoden sopimuksen saamme sit sen viimeisen vaiheen eli turvavyöistuimen loppuen lopuksi omaksi. jos kolari tulee vaikka istuin ei vahigoittuisi se vaihdetaan uuteen!!! ihan törkeen hyvä juttu ja edeullinen postimyynnistäkään et tolla hinnalla kuukaudessa saa turvaistuinta suosittelen käsi sydänmellä'!se mikä tos kaukalos on luksusta sen asento muuttuu kahvan asennon mukaan elikkäs jos lapsi nukahtaa istuimeen voit nostaa hänet nukkumaan siyten et käännät kahvan taakse jolloin selkänoja laskee ja lapsi laskeutuu nukkumisasentoon eikä lapsen selkä rasitu liian istuvasta asennosta. kannattaa tutustua tähän vaihtoehtoon!
 
Niin kannattaa käydä katsomassa myös tuolta autoliiton sivuilta noita testejä mihin edellisessä viestissä linkki. Toi Römer Baby safe plus on saanut monena vuonna hyvät arvostelut tossa testissä turvallisuudessa sekä muissa ominaisuuksissa. Eli kannattaa katsoa mistä on saanut plussaa ja mistä miinusta.
 
meillä oli Britax/romer babysafe plus ja oltiin tyytyväisiä. Oli tilava ja tyttö käytti sitä 10 kk, mahtuis vieläkin yli 1 vuotiaana. Ostettiin tutuilta käytettynä, heillä isokokoinen poika käytti istuinta 9 kk.
Joillakin tutuilla ollut cracon tai brion kaukalot ja ne on käyneet ahtaaksi paljon aikaisemmin. Yhdet joutu ostaa alle puolivuotiaalle jo istuimen vaikka ei lapsi osannut kunnolla istuakaan.
 
Meillä oli Britaxin Baby safe classic ja oli myös ihan huippu kaukalo, rungoltaan sama kuin tuo baby safe plus, mutta tuossa classicissa oli se pää tuki sellainen perustuki mitä näkee monissa kaukaloissa olevan, esim maxi cosi käyttää samanlaista tukea. Kaukalo oli todella tilava, meidän lapsi olisi mahtunut siihen vielä 1,5v jos vain olisi jaksanut kantaa "vauva"+kaukalo yhdistelmää.

Muutamilla kavereilla ollut Gracon kaukalo ja siinä jäi vyöt todella nopeasti liian lyhyiksi ja joutuivat sen vuoksi vaihtamaan kaukalon varhaisessa vaiheessa isompaan istuimeen. Tätä ongelmaa ei tullut vastaan baby safessa.
 

Yhteistyössä