Suomi ei mene konkurssiin Ukrainan vuoksi, vaan OrpoPurran kauhukabinetin politiikan takia !

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Veron korotuksia, alvin korotuksia, HUS-leikkauksia, aikuiskoulutuksen lopetus, työttömyystukien heikentäminen, asumistuen heikennykset, terveydenhoidon kriisi, palvelulupauksen pitkittäminen, teiden korjausvelka ja ennätyksellinen velanotto.

Tähän ei ole syyllinen Suomen Ukrainan tuki, vaan OrpoPurran oikeisto-kauhukabinetin ideologisen valinnan tuhopolitiikka. Slava Ukraini!
 
vierailija
Te oikeistotiltut sitä Venäjän mallia ajatte komento- ja käskytystaloudellanne ja kleptokraattisella plutokratiallanne, joka ei erotu Venäjän kleptokraattisesta oligarkiasta. Putler ja te vihaatte hyvinvointioikeusvaltiota, se kun rajoittaa ahnasta varastamista 🇫🇮🇺🇦
 
vierailija
Suomea on tuhottu Koiviston kaudesta alkaen, vasemmisto tuhonnut Suomen.
"Kokoomuksen hallitusaikana Suomen talouden kehitys romahti.

Otetaan vaikka kokoomuksen kova räksytys taloudesta ja velanotosta. Kokoomus käyttäytyy kuin eivät olisi itse olleet koskaan hallituksessa ja syyttävät nykyistä hallitusta huonosta taloudenpidosta ja holtittomasta velanostosta. Tämä on juuri sitä mielikuva politikkaa, josta muodostuu yhteisen menestyksen osalta kestämätöntä.

Kokoomus on ollut hallituksessa vuodesta 2007 aina vuoteen 2019 saakka jolloin aloitti Rinteen hallitus jota Marin jatkaa. Kokoomus on ollut tänä aikana pääministeri puolue tai pitänyt valtiovarainministeriön salkkua. Kokoomuksella on siis ollut valtaa ja mahdollisuuksia tehdä niitä asioita joista tänä päivänä puhuvat ja joita osoittavat virheeksi Marinin hallitukselta.

Talous eli bruttokansantuote ei ole kehittynyt ja Suomen tuottavuus on romahtanut. Velanotto lisääntyi kokoomuksen aikana, eikä taloutta saatu tasapainotettua suhteessa velkaan johtuen heikosta talouskehityksestä. Velanottoa saatiin hillittyä rajuilla leikkauksilla koulutuksesta, sosiaaliturvasta ja terveydenhoidosta mutta se loi tilanteen, jossa talouden kehitys hidastui investointien puutteesta ja kansalaisten kasvavien ongelmien johdosta.

Varallisuus. Kansalaisten varallisuus ei ole kasvanut vuoden 2008 jälkeen. Kansalaiset on siis köyhtyneet samalla kun maamme talouden kasvu on pysähtynyt. Suomi elää melko tarkkaan sillä varallisuudella joka on tehty edellisen sukupolven aikana ja uutta varallisuutta ei ole syntynyt laajasti vaan yhä pienemmälle ryhmälle. Tämä tulee aiheuttamaan yhden sukupolven joka elää köyhyydessä ja lisää valtion taloudellisen tuen tarvetta jos emme nopeasti saa taloutta kasvamaan.

Kokoomuksella on hyvin vähän näyttöjä talouspuolueena joka hyödyttäisi koko kansaa. Leikkauksissa on usein kyse tulonsiirroista joissa hyväosaisten veroja tai muita menoja kevennetään. Siirrämme siis yhteisiä verovaroja avuntarvitsijoilta niille joiden varat menevät sijoituksiin ja usein vielä vakuuskuoriin joten ne eivät tuota verotuloja."


 
vierailija
Hyvä hallitusohjelma! Lisää työttömiä ja konkursseja.

"Konkurssiasiamiehen toimisto laskee, että tammi–kesäkuussa 2024 asetettiin konkurssiin 1 599 yritystä. Konkursseja kertyi 273 enemmän kuin vuonna 2023 samaan aikaan.

”Konkurssien määrä kasvoi heinäkuussakin”, konkurssiasiamies Terhi Maijala kertoo Kauppalehdelle.

Konkurssiasiamiehen tilastoista ilmenee, että myös yrityssaneerausten määrä nousee. Tammi–kesäkuussa 2024 niitä kirjattiin 14 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.


Enemmän kuin finanssikriisissä
Tilastokeskuksen mukaan vararikkoaalto oli ankara jo vuoden alussa. Menneen 12 kuukauden aikana konkurssiin oli tuolloin haettu 3 315 yritystä, ja se oli enemmän kuin finanssikriisin aikaan 15 vuotta sitten."



 

Yhteistyössä