Suomen lomakohteet,vinkkejä...

Olisi tarkoitus käydä puuhamaassa,
yöpyä jossain mökkikylässä ehkä ja seuraavana päivänä mennä vielä johonki,mutta mihin?

Pojat 7 ja 9 vee.Eli jotain tämän ikäsille sopivaa vinkkiä kaivataan.

Ollaan mietitty hämeenlinnaa tai turunlinnaa yhtenä vaihtoehtona,kuluuko siellä päivä?

Tai sitten ihan joku muukin vaihtoehto kelpaa,kunhan nyt keksisi mikä se on.
 
Turun linnassa tai Hämeen linnassa ei kyllä saa päivää kulumaan.

Turussa voisi yhdistää linna käynnin esim. Caribiaan, siellä voi käydä vain uimassa. Käsityöläismuseo (esittelee vanhaa Turkua) ja Åboa Vetus voisivat myös olla mielenkiintoisia vierailukohteita.

Turussa on kai jokin seikkailupuistokin? Paikalliset voisivat tietää paremmin.
 
Kyllä Turussa ja Turun seudulla saa hyvin päivän tai kaksikin kulumaan. Turun linna yhdeksi kohteeksi, Aboa Vetuksessakin voi käydä, ja sitten tietysti Forum Marimun, merimuseo. Siellä pääsee tutustumaan mm. Suomen Joutseneen, Sigyn-purjelaivaan ja sotalaivaan. Kupittaan puiston seikkailupuissto on ehkä vähän pienemmille, mutta Naantalissa Muumimaailman Väskin saari taas olisi juuri tuon ikäisille sopiva. Turusta Naantaliin pääsee auton lisäksi myös höytylaivalla ja vesibussilla.
 
Me käytiin muutama vuosi sitten Puuhamaassa. Yövyttiin Valkeakoskella Apianlahden (?) leirintäalueella mökissä. Tosi hieno mökki oli, pari huonetta, keittiö ja sauna. Valkeakoskella oli myös joku seikkailupuisto. Ajomatkan varrella Puuhamaahan oli myös se Iittalan tehtaanmyymälä. Tuo Valkeakoski oli sellainen rauhallisempi paikka, kuin nuo isommat kaupungit Turku tai Hämeenlinna. Mun mielestä helpompi viettä rento loma vähän pienemmässä paikassa :)
 
Kiitti vinkeistä!
Kiinnostuin tuosta apianlahdesta ja ekäpä käymme vehoniemen automuseossa lisäksi myös.

Onko kenelläkään mielessä mitään mainitsemisen arvoista muuta paikkaa jossa vois vielä poiketa?Tunnelmallisia antiikki tai sisustuskauppoja tai ihan jotain muuta,mieluiten tämän matkan varrelta?
 
http://www.marjamaenpajutila.fi/

Jos tykkäät tunnelmallisista sisustusputiikeista, tod.näk. ihastut tähän! Niin kävi ainakin mulle. Ja kahvila on ihana ja tuoretta pullaa ja kakkua on ollut joka kerta, vieläpä hyvin kohtuulliseen hintaan. Paikka on jonkin matkan päässä Vehoniemestä, ehkä 10-15 km. Suosittelen!!
 

Yhteistyössä