suomalaista rahaa ei saa viskata roskiin

Helena halusi maksaa kolikoilla, joukossa muutama pikkusentti – kassalla rahat heitettiin roskiin
KOPSATTU ILTALEHDESTÄ

Typerää toimintaa kassalta. ymmärrän kyllä että ne pikku hilut on työläitä laskettavia ja varsinkin, jos kassalla on jonoa, mutta noinkaan ei saa toimia.
 
vierailija
Outoa käytöstä myyjältä. Asiakas voi maksaa myös yhden ja kahden sentin kolikoilla jos niitä sieltä kukkaron pohjalta löytyy. Mutta silloin täytyy huomioida, että käytetään Suomen pyöristyssääntöjä: jos loppusumma on esim. 19,68 niin asiakas joutuu maksamaan 19,70 eikä voi maksaa niillä senteillään tasan 19,68.
 
vierailija
Mitkä rahat myyjä heitti roskiin? Laskiko myyjä rahoja? Eikö Helena saanut suutaan auki, ettei rahaa voi roskiin heittää?
Pikkuisen on vajaa tämä aloitus...
Vaihtorahat. En tiedä, laskiko. Toivottavasti. Helena hämmentyi tilanteessa niin, että ei alkanut myyjää opastamaan. Myyjä oli siis törkeä Helenaa kohtaan.

Uutinen löytyy koko kansan lehdestä jos kiinnostaa ottaa osaa keskusteluun. Aloituksen tai kommentoijien kritisoinnin voit jättää.
 
Vaihtorahat. En tiedä, laskiko. Toivottavasti. Helena hämmentyi tilanteessa niin, että ei alkanut myyjää opastamaan. Myyjä oli siis törkeä Helenaa kohtaan.

Uutinen löytyy koko kansan lehdestä jos kiinnostaa ottaa osaa keskusteluun. Aloituksen tai kommentoijien kritisoinnin voit jättää.
Kyllä keskustelu on helpompaa, jos ei tarvitse erikseen aloittajan aivoituksia googlata. KVG-asenne on töykeä muita keskustelijoita kohtaan.


Suomessa voi maksaa yhden ja kahden sentin kolikoilla. Tämän tietää helsinkiläinen Helena, 69, joka asioi pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa K-rauta Vantaanportissa reilu viikkoa sitten lauantaina.
Hän halusi maksaa ostoksiaan käteisellä. Suomessa tavanomaisesti käytettävät kolikot riittivät melkein, mutta summasta jäi uupumaan viisi senttiä.
– Muistin, että kukkarossani oli pikkukolikoita, jotka olivat jääneet Viron-matkalta, Helena kertoo.
Kyse oli yhden ja kahden sentin kolikoista. Niiden avulla Helena sai kasaan puuttuvat viisi senttiä. Kassa ei kuitenkaan suostunut ottamaan rahoja vastaan.
– Myyjä sanoi, etteivät ne kelpaa Suomessa, Helena kertoo.
Hänen mukaansa myyjä totesi asian kovaan ääneen ja pyysi lopulta apua infotiskiltä. Helena kertoo kokeneensa tilanteen noloksi ja epämiellyttäväksi, koska muiden kassojen asiakkaat pystyivät kuulemaan myyjän kommentit.
– Yritin selittää, että kyllähän nämä kelpaavat, koska heillä ei lukenut ovessa, että he eivät ota vastaan yhden ja kahden sentin kolikoita.
Suomen Pankin sivuilla todetaan, että yhden ja kahden sentin kolikot ovat Suomessa virallisia maksuvälineitä, mutta kaupan ei tarvitse ottaa niitä vastaan, jos se ilmoittaa siitä erikseen. Maksettava summa pyöristetään lähimpään viiteen senttiin.

Kassalla kolikot heitettiin roskiin
Helenan mukaan kassalle saapui toinen henkilökunnan jäsen, joka antoi kassalle viiden sentin kolikon.
– Hän yritti antaa minulle pikkusenttejä. Sanoin, että maksoin niillä, enkä ota niitä takaisin. Sitten hän suurieleisesti heitti ne roskiin niin, että kolahti, Helena kertoo.
Hän jäi pohtimaan kaupan henkilökunnan toimintaa.
– Olisivat vain ottaneet rahani vastaan ja vastaisuuden varalle laittaneet kyltin oveen. Siitä tehtiin nyt teatraalinen näytös, jossa mollattiin asiakasta. Se oli noloa minulle, mutta myös kaupalle.