Suklaatorttu???

Jaanuska harmaana
tässä löytyy muutama ohje, toivottavasti löytyy joku joka kiinnostaa, kaikki on testattuja ja suussasulavia :D

Valkosuklaatorttu 1

Pohja:
1 pkt (175 g) tummia suklaakeksejä (esim. Domino)
25 g voita tai margariinia
margariinia vuoan voiteluun

Täyte:
200 g valkoista suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria

Koristeluun:
tummaa suklaata

1. Murskaa Domino-keksit monitoimikoneessa.
2. Lisää sulatettu voi.
3. Leikkaa irtopohja- tai piirasvuoan pohjalle leivinpaperista pohjan peittävä ympyrä.
4. Voitele vuoan reunat.
5. Levitä seos vuoan pohjalle ja reunoille.
6. Paista 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
7. Paloittele valkosuklaa.
8. Sulata hyvin miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen.
9. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto voimakkaasti vatkaten.
10. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.
11. Lisää kermavaahto jäähtyneeseen suklaa-juustoseokseen varovasti sekoittaen, jotta vaahto ei laskeudu.
12. Tasoita täyte jäähtyneelle pohjalle.
13. Laita pakastimeen jäätymään vähintään 5 tunniksi.
14. Nosta torttu huoneenlämpöön pehmenemään noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
15. Koristele tummalla suklaalla.

Valkosuklaatorttu 2

Torttupohja:
6 dl Neljän Viljan Hiutaleita
1 dl sokeria
¾ dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
¾ dl maitoa tai kahvia
(1 rkl rommia tai kahvilikööriä tai vähän rommiaromia)

Täyte:
4 liivatelehteä
1 dl maitoa
100 g valkoista suklaata
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 dl kuohukermaa

Päälle:
viinirypäleitä ja satsumia
1½ dl appelsiini- tai omenatuoremehua (+ likööriä)
3 liivatelehteä

1. Sekoita kaikki torttupohjan ainekset keskenään.
2. Kaada seos voidellulle piirakkavuoalle (Æ n. 28 cm) ja painele taikina käsin tasaiseksi pohjaksi.
3. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin ja valmista täyte.
4. Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä.
5. Kuumenna maito ja sulata liivatelehdet siihen.
6. Sulata valkoinen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sekoita se maito-liivateseokseen.
7. Vatkaa erikseen sokeri ja muna vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja maitosuklaaseos ohuena nauhana vatkaten.
8. Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset.
9. Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa.
10. Sulata liivatelehdet 1½ dl:aan kuumaa mehua.
11. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä.
12. Asettele satsumaviipaleita ja viinirypäleitä kauniisti tortun päälle koristeeksi ja kaada liivatemehu kiilteeksi tortun pinnalle.
13. Anna hyytyä jääkaapissa.

Valkosuklaatorttu 4
(8 annosta)

3 kpl kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl vettä
2 rkl sokeri
2 rkl rommia
1 dl aprikoosisosetta
100 g valkosuklaata
0,5 dl Flora Ruoka kasvirasvasekoitetta
2,5 dl Flora Vispiä
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan.
4. Paista torttupohjaa 175 C:n lämpötilassa noin 35 minuuttia.
5. Jäähdytä pohja.
6. Kiehauta kostutuslientä varten vesi ja sokeri.
7. Mausta liemi rommilla.
8. Halkaise torttupohja kahteen osaan.
9. Kostuta molemmat puolet rommiliemellä.
10. Laita Flora Ruoka ja suklaa kattilaan.
11. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes suklaa sulaa.
12. Vatkaa Flora Vispi kovaksi vaahdoksi ja mausta vaahto vaniljasokerilla.
13. Sekoita jäähtynyt suklaaseos vaahdon joukkoon.
14. Levitä aprikoosisose ja puolet suklaavaahdosta tortun väliin.
15. Kuorruta tortun pinta lopulla suklaavaahdolla.
16. Koristele torttu kaakaojauheella tai hedelmillä.

Minttusuklaatorttu
(12 annosta)

Pohja:
14 kpl Domino-keksejä
50 g Flora Leivontamargariinia

Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä
200 g Crème Bonjour Maustamatonta
200 g minttusuklaata
4 kpl liivatelehteä
2 rkl kevytmaitoa

Koristelu:
tuoretta minttua

1. Hienonna keksit (voit käyttää myös minttu-dominoja) ja sulatettu rasva monitoimikoneessa.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin.
3. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Vaahdota Flora Vispi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
6. Sulata minttusuklaa (esim. After Eight) miedolla lämmöllä ja lisää maito.
7. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne suklaaseokseen.
8. Lisää suklaaseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
9. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta.
10. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
11. Koristele kakku halutessasi mintunlehdillä.

 

Yhteistyössä