Suklaamousseohjeita tänne ???

  • Viestiketjun aloittaja Herkuttelija
  • Ensimmäinen viesti
Suklaamousse

100 g tumma taloussuklaata
2 keltuaista
1 rkl sokeria
2 dl kermaa

1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri hyvin monitoimikoneessa.
2. Paloittele suklaa mikrokulhon pohjalle.
3. Lisää 1 rkl kermaa.
4. Sulata suklaa alhaisella teholla välillä sekoittaen.
5. Vatkaa suklaa keltuaisvaahtoon pienin erin.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
7. Lisää se pieninä erinä suklaavaahtoon.
8. Jaa seos annosmaljoihin.
9. Anna seistä pari tuntia ennen tarjoilua.

Suklaamousse

1 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 keltuaista
150 g tummaa suklaata
75 g voita
2 dl kuohukermaa

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kiehautettu kerma ja saosta seos vesihauteessa ( kulho tai kattila kattilassa, jossa on lähes kiehuvaa vettä).
3. Paloittele suklaa ja sulata se hyvin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa.
4. Vatkaa sulatettu suklaa keltuaisseokseen.
5. Lisää joukkoon huoneen lämpöinen voi ja anna jäähtyä hetki.
6. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma.
7. Anna jäähtyä kunnolla kylmässä.

Tarjoa seuraksi
esim. manteliliköörillä maustettuja mansikoita. Kermavaahdon asemesta voit käyttää 2 vaahdotettua valkuaista.

Marinoituja mansikoita ja valkosuklaamoussea

mousse:
2 munaa
1 dl sokeria
200 g valkosuklaata ( hyvä laatu!)
3 liotettua liivatetta
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1/2 dl hienonnettua tuoretta minttua

1. Vaahdota munat ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
3. Lisää munavaahtoon.
4. Sulata liivatteet miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita joukkoon.


5. Nostele kermavaahto varoen joukkoon.
6. Mausta hienonnetulla mintulla.
7. Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään.

marinoidut mansikat:
1 l tuoreita mansikoita viipaleina
1/2 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua

1. Sekoita aineet keskenään ja marinoi kylmässä noin 1 tunti.
2. Nostele mansikat syvälle lautaselle ja muotoile kahdella kuumaan veteen kastetulla lusikalla hyytyneestä valkosuklaamoussesta pallukoita.

Valkosuklaamousse

8 kpl kananmunan keltuainen
75 gr sokeria
250 gr valkosuklaata
0,25 dl sitruslikööriä
1 dl appelsiinin mehua
5 dl erikoiskermaa
2 kpl liivatelehteä

1. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi.
2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
3. Kiehauta kattilassa appelsiinin mehu ja likööri.
4. Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet.
5. Sulata suklaa kuuman mehun joukkoon.
6. Lisää sulatettu suklaa sokeri- keltuaisvaahtoon, sekoita tasaiseksi.
7. Lisää viimeiseksi kermavaahto joukkoon.
8. Anna moussen seistä jääkaapissa noin 4 tuntia

Voit korvata
appelsiinin mehun esimerkiksi tyrnimehulla, passiopyreellä tai mangososeella.

Suklaamousse

200 g taloussuklaata
1/2 dl kylmää kahvia
1 munankeltuainen
2 dl kermaa
(1 rkl konjakkia)

1. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
2. Anna sen jäähtyä kymmenen minuuttia.
3. Sekoita joukkoon kahvi ja munankeltuainen.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
5. Sekoita kaikki aineet keskenään.
6. Laita mousse viileään neljäksi tunniksi.
7. Mousse on hyvä laittaa ennen jäähdyttämistä joko yhteen tarjoiluastiaan tai annosastioihin.

Suklaamousse

100 g tummaa suklaata
2 kpl munaa
2 dl kuohukermaa

1. Kypsennä keltuaiset vesihauteessa.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Vaahdota valkuaiset.
4. Yhdistä aineet keskenään.
5. Nostele lopuksi löyhäksi vaahdoksi vatkattu kerma joukkoon.
6. Pursota pieniin annosmaljoihin tai kahvikuppeihin, säilytä kylmässä.
7. Suklaamoussen voi maustaa tilkalla vahvaa kahvia tai konjakkia tai pienellä määrällä tuoretta ananasmurskaa vaihteen vuoksi.

Valkosuklaamousse (helppo)

1,5 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
1 liivatelehti
200 g valkoista suklaata
2 dl kuohukermaa


1. Liota liivatelehteä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.
2. Kiehauta maito ja halkaistu vaniljatanko.
3. Purista liivatelehti liotusvedestä ja sulata se maitoon.
4. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi.
5. Poista vaniljatanko maidosta.
6. Kaada kiehuva maito vähitellen suklaapalojen päälle.
7. Vatkaa seos elastiseksi.
8. Kun suklaamassa on kädenlämpöistä, voit lisätä joukkoon vaahdotetun kerman.
9. Kaada seos tarjoiluastioihin ja anna jähmettyä kylmässä.

Tumma appelsiinisuklaamousse

2 liivatelehteä
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
2 rkl appelsiinimarmeladia
150 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
suklaalastuja

1. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.
2. Kiehauta hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori, mehu ja marmeladi.
3. Purista liivatelehdet liotusvedestään.
4. Sulata appelsiiniseokseen.
5. Sulata suklaa joukkoon.
6. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
7. Sekoita suklaamassaan kermavaahto.
8. Kaada seos tarjoiluastioihin.
9. Anna jähmettyä kylmässä.
10. Ripota pinnalle juustohöylällä suklaalevystä viillettyjä lastuja.

Marmorimousse

valkoista suklaamoussea
tummaa suklaamoussea

1. Kaada vaaleaa ja tummaa moussea kerroksittain tarjoilumaljoihin.
2. Kuvioi pinta sekoittamalla haarukalla vaalean moussen pintaan tummaa moussea tai päinvastoin.

Valkosuklaamousse:
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa

Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa

1. Sulata suklaa.
2. Anna hetken jäähtyä.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Anna jähmettyä hetki viileässä.

 

Yhteistyössä