Sukkahousut pojalla

  • Viestiketjun aloittaja Huolestunut
  • Ensimmäinen viesti
Huolestunut
Poika ehti eilen illalla mennä jo nukkumaan, ennen kuin muistin, että hänen piti koittaa yksiä housuja, täksi päiväksi koulua varten. Menin pojan huoneeseen, eikä poika vielä ollut nukahtanut, joten sanoin että sovitetaan housuja nyt, että ehtii etsiä vielä toiset, jos nämä ei sovi.

Poika oli vastenhakoinen sovittamaan, joten nykäisin peiton pois pojan päältä. Pojalla oli jalassaan lyhyet pyjamahousut, ja niiden alla mustat ohuet sukkahousut. Hämmästyin siinä melkoisesti, ja kyselin siinä miksi hänellä on sukkahousut jalassa. Pian selvisi, että hän oli vielä ottanut ne minun kaapistani. Käskin poikaa antamaan ne takaisin, ja sen jälkeen sovitimme housuja. Asiasta ei vielä keskusteltu sen enempää, mutta ajattelin kysyä teiltä muilta, onko teille sattunut vastaavaa, ja miten asiaan pitäisi suhtautua. Ainakaan en halua että poika varastaa minulta sukkahousuja, mielummin ostan hänelle vaikka omia.
 
En olisi kovinkaan huolissani tuosta jutusta. Tuon ikäiset pojat ihannoivat kaikkea kaunista vaikka kavereiden kanssa ollaan "kovia" poikia. Meidän poika leikkii kotona barbeilla yhdessä siskonsa kanssa mitä ei ikimaailmassa tunnustaisi tehneensä kavereilleen.

Ehkäpä poikasi on katsonut miten ihanat sukkikset äidillä on ja halunnut kokeilla niitä mutta ei ole ilennyt "julkisesti" sitä tehdä. Kyllä meitinkin rasavilli katselee kaiholla siskojensa nättejä mekkoja ja on aina ollut "kade" tyttöjen hiuspinneistä ja pompuloista. Poika on muuten ihan tavallinen poikamainen poika joka ei edes muistuta tyttöjä.

Ei huolta ja älä liioin asiaa ala vatkaamaan, sillä saat pojan vaan nolostumaan ja tuntemaan itsensä kummalliseksi. Ehkä on jo sukkikset ottaessaa ajatellut ettei tää nyt ihan ok oo mut koitampa kumminkin.
 
huolestunut
Poika on 12. Mitään muuta ihastusta naisten vaatteisiin ei ole aiemmin ilmennyt, ja kun siskoa ei ole, niin ei myöskän tyttöjen leluja eikä muuta vastaavaa ole ollut tarjolla.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.01.2007 klo 06:37 huolestunut kirjoitti:
Poika on 12. Mitään muuta ihastusta naisten vaatteisiin ei ole aiemmin ilmennyt, ja kun siskoa ei ole, niin ei myöskän tyttöjen leluja eikä muuta vastaavaa ole ollut tarjolla.

Ei varmaan kannata tehdä suurta "haloota" tuosta sukkahousu-kokeilusta...poikaa varmaan nolottaa ja hävettää...tuskin haluaa analysoida asiaa sen enempää.
Kyllä mä hämmästyisin jos omalla pojalla olis mun sukkahousut jalassa...!!!
Voisko tuo liittyä alkavan seksuaalisuuden heräämiseen?!
Kysy kouluterveydenhoitajalta.
 
kyllähän lapset kokeilee kaikenlaista.. ihan mielenkiinnon takia =) Kyllä mää oon tehny ja kokeillu nuorempana vaikka mitä joita en kehtai ees vanhemmille ynnä kaverelle edes kertoa.. mutta enköhän minäkin silti ihan normaali ole ;) se on vai uteliaisuutta ja eiköhän sen voi lapsille sallia kunhan vaan ei oo vaarallista =)
 
yksi ihmettelijä
Jotenkin ihmetyttää, miksi kaikissa asioissa pitää olla niin tarkat rajat mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Miksei poika voisi käyttää sukkahousuja?

Lähes jokainen poika lienee käyttänyt sukkiksia alle kouluikäisenä. Sitten kun menee kouluun, niin ne yllättäen muuttuukin tyttöjen vaatteeksi. Sitten jos harrastaa balettia, niin taas voi käyttää sukkahousuja. Monet urheilijat pitävät hyvin sukkahousumaisia trikoita.

Mielestäni olisi viisainta ostaa pojalle omia sukkahousuja, ettei tarvitse varastaa niitä. Päättäköön itse, haluaako käyttää niitä vai ei.
 
Että
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.01.2007 klo 14:37 uuuuu kirjoitti:

Voi herranjestas! Voihan sekin tietysti olla ja mitä sitten. Jos sinulla on omia lapsia niin kannattaa miettiä sekin vaihtoehto. Voipi olla että oma lapsesi ilmoittaa tulevaisuudessa olevansa seksuaalisesti suuntautunut toisin kuin valtaväestö ;)
 
Ei ennakkoluuloja
Uskomatonta, mitä ennakkoluuloja. Miten ihmeessä pojasta tulee homo, jos kokeilee sukkahousuja? Onko kaikki ne pojat, jotka käyttää sukkahousuja alle kouluikäisenä, homoja silloin pienenä?

Onko kaikki balettitanssijat homoja?

Onko kaikki urheilijat homoja, kun useissa urheilulajeissa käytetään hyvin sukkahousumaisia trikoita?

Ja mitä sitten, jos poika on homo?
 
Koska olen hidas hämäläinen niin vasta nyt huomaan keskustelun, mutta että näin oli päässyt käymään?

Ensimmäisenä ehkä joutuisi toteamaan että tottakai ne oli äidin sukkahousut, kenenkä muun ne olisivatkaan voineet olla? Harvemmalla pojalla saati tuon ikäisellä on kanttia mennä ostamaan omia. Tai vielä vähemmän kanttia kysyä vanhemmiltaan ostamaan. Ehkä ne vain pelkäävät sitä samaa yhteiskunnan painostusta mikä homotteluna löytyy tältäkin foorumilta. Kyse ei pelkästään ole perheen sisällä olevista arvoista vaan koko siitä sosiaalisesta paineesta mitä sukkahousuja kokeileviin poikiin kohdistuu.

Tai kuinka moni vanhemmista ottaisi todesta jos poika kysyisi sukkahousuja? Karkkipussiahan pyydetään monesti itkemällä ja inttämällä niin pitkään kunnes saadaan haluamansa, mutta jotain niin absurdia kuin sukkahousujen pyytäminen voi mennä ohi korvien jonain hatarana toiveena jota ei oteta todesta. Kyllä vanhemmillakin on valikoiva kuulo, eikä vain lapsilla tai lemmikeillä. Enkä nyt siis tarkoita henkilökohtaisella tasolla vaan kuvittelen sen olevan yleisempää tämän tyylisissä tapauksissa.

Syitä tietysti joutuu enemmän arvailemaan, kun varsinaisesti tietämään. Voi olla että kyseessä on silkka lapsellinen kiinnostus. Kuvittelisin sen kyllä yleensä ilmenevän hieman nuoremmassa iässä, mutta sen vaikutusta ei kannata myöhemminkään sulkea pois. Harvoja poikien vaatteita mainostetaan pehmeydellä.

Toisena arvaus listalla voisi hyvinkin olla jo tuossa ohimennen mainittu seksuaalinen herääminen, ja sitä kautta kiinnostuksen herääminen. Voi siis hyvinkin olla että poikasi saisi sukkahousuista mielihyvää. Ehkä jonkinlaista orastavaa josta ehkä vuosien saatossa voisi tulla fetissi. Tosin sehän voi tulla vaikka Hankkian lippiksiin, joten siitäkään ei kannata tässä vaiheessa vetää mitään johtopäätöksiä.

Kolmantena voisin arvuutella että kyseessä olisi tällainen tyttöpoika mainen juttu. Jos siihen ei ole aikaisemmin tullut kiinnitettyä huomiota niin tuskin se kovin vahva on. Voisi jopa heittää että siinä missä joka tuutissa puhutaan siitä miten tyttöjen maailma on muuttunut kovemmaksi, niin en usko että pojillakaan on helppoa. Hehän saattavat kokea että pitää olla vielä kovempi ollakseen kovempi kuin tytöt. Ehkä tämä ristiriita kovuuden vaatimusten keskellä ja sisäisen pehmeyden tuntemisen välissä voisi purkaantua tyttömäisyytenä. No menee jo vähän asian vierestäkin, mutta tällöin poika käyttäisi sukkahousuja ilmaistakseen itseään. Joko tyttönä/tyttömäisesti, tai siksi että kuvailemasi ohuet sukkahousut edustavat symbolisesti jotain sellaista mikä ei kestä talven pakkasia ja menee helposti rikki. Puhun siis siitä mielikuvasta suomalaisesta miehestä sisun voimalla tukkimetsässä ja siitä että siihen mielikuvaan on vaikea nähdä miestä parkumassa silmäpakoa sukkahousuissa. Ihan kaikkia poikia ei tuohon mielikuvaan kannata pakottaa.

Ehkä parempi on kuitenkin olla arvailemati. Tuskin poika itsekkään tietää mikä syy on, ja varmaan syitä on useampia omituisessa suhteessa toisiinsa. Osta pojalle omat sukkikset ja juttele lyhykäisesti hänen kanssaan, voi olla ettei selkeää vastausta tule, mutta jos pojalle itselleen selviäisi kymmenen vuoden sisällä niin sehän olisi jo pelkkää boonusta.
 

Yhteistyössä