Usein umpiosäilöntävinekissä unohdetaan mainita, että ennen pesua purkkeja ja kansia olisi hyvä liottaa vuorokausi vedessä. Tämä saa uinuvat itiöt heräämään eloon. Sitten pesu ja sen jälkeen uuni (myös korkit voi laittaa uuniin, mutta kiehuva vesi on kyllä kätevämpi ja varmempi).
Purkkien käsittelyssä on sitten oltava huolellinen: sormet eivät saa missään vaiheessa koskea purkin tai kansien sisäpinnoille, eikä sinne pidä tietenkään edes hengittää.
Nämä kolme mokaa (purkkeja ei lioteta, sisäpinnoille kosketaan vahingossa, tai sitten purkkiin hengitetään (esimerkiksi jos haluaa silmämääräisesti tarkastaa, että näyttäähän puhtaalta)
Kannattaa myös miettiä ja harjoitella etukäteen, että miten otatte uunista ne kuumat purkit ulos, ilman ettette vahingossakaan koske sormilla purkin sisäpinnoille tai miten otatte kiehuvasta vedestä kannet pois ilman että koskette sisäpintoihin.
Jos purkit pakastaa, ei tarvitse olla ihan noin pilkuntarkka hygienian suhteen kuin ns. kellarisäilytyksessä, mutta ei se pahaa tee.