minä
Aikoinani miehelle olen todennut, että minä en niihin raatoihin koske, vaan itse saa perata ja ruuat tehdä. Mikäli minulle ne kantaisi menisin varmaan hautaamaan ne seremonioiden kera takapihalle...
Pitää osata tehdä se niin että liiallinen riistanmaku häviää, oikeat mausteet ja tarkka kypsennysaika/tapa... mut ne on kokin salaisuuksia...Alkuperäinen kirjoittaja kertokaapas:mullekin se hyvä ja herkullinen sorsakastike....
minä kun en ole koskaan tykännyt sorsan lihasta, maistuu väkevälle! jospa vaikka uudella reseptillä alkais tykkäämään...
:flower:Alkuperäinen kirjoittaja näin:Pitää osata tehdä se niin että liiallinen riistanmaku häviää, oikeat mausteet ja tarkka kypsennysaika/tapa... mut ne on kokin salaisuuksia...Alkuperäinen kirjoittaja kertokaapas:mullekin se hyvä ja herkullinen sorsakastike....
minä kun en ole koskaan tykännyt sorsan lihasta, maistuu väkevälle! jospa vaikka uudella reseptillä alkais tykkäämään...
Ja jos haluaa riistan maun kokonaan pois niin sitten voikin ostaa sikanautaa kaupasta ja jättää riistat sellaisille jotka osaavat sitä arvostaa.Alkuperäinen kirjoittaja näin:Pitää osata tehdä se niin että liiallinen riistanmaku häviää, oikeat mausteet ja tarkka kypsennysaika/tapa... mut ne on kokin salaisuuksia...
Tälle peesi!Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:Ja jos haluaa riistan maun kokonaan pois niin sitten voikin ostaa sikanautaa kaupasta ja jättää riistat sellaisille jotka osaavat sitä arvostaa.Alkuperäinen kirjoittaja näin:Pitää osata tehdä se niin että liiallinen riistanmaku häviää, oikeat mausteet ja tarkka kypsennysaika/tapa... mut ne on kokin salaisuuksia...
Mä liotan lihoja ensin, vedessä lähinnä, jotkut liottaa vissiin rasvattomassa maidossakin. Pitäis vissiin kokeilla.Alkuperäinen kirjoittaja kertokaapas:mullekin se hyvä ja herkullinen sorsakastike....
minä kun en ole koskaan tykännyt sorsan lihasta, maistuu väkevälle! jospa vaikka uudella reseptillä alkais tykkäämään...
dääm, mä en oo ehtiny kyyhkylle ollenkaan. sorsastusta ei voi jättää väliinAlkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:Täällä....
Kyyhkysiä on jo mutusteltu, ja nyt sitten tarttis säätää keittokirja sorsan kohdalle.
Kyllä! Pitää olla avoin maistamaan, mutta tiettyä pehmeyttä sorsan makuun haluan kyllä, olen syönyt sellaistakin sorsapaistia jossa se maku ei ole hälvennyt yhtään ja se ei kyllä ole hyvää.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Tälle peesi!Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:Ja jos haluaa riistan maun kokonaan pois niin sitten voikin ostaa sikanautaa kaupasta ja jättää riistat sellaisille jotka osaavat sitä arvostaa.Alkuperäinen kirjoittaja näin:Pitää osata tehdä se niin että liiallinen riistanmaku häviää, oikeat mausteet ja tarkka kypsennysaika/tapa... mut ne on kokin salaisuuksia...
En sunkas tarkoittanut ettei riistaa saa MAUSTAA vaan sitä että jotkut liottavat maidossa, piimässä, etikassa ja sun vaikka missä että saavat RIISTAN maun pois RIISTASTA! Tokihan sitä lihaa, oli mitä hyvänsä, pitää maustaa mutta järjen kanssa!Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:Mä liotan lihoja ensin, vedessä lähinnä, jotkut liottaa vissiin rasvattomassa maidossakin. Pitäis vissiin kokeilla.
Sitten paistan nopsasti voissa väriä pintaan ja hitaasti hauduttelen kypsäksi.
Maustan (anteeksi Timppa :ashamed: joskus kanaliemikuutiolla) pippuri, chiliä, sipuleita yrttisuolaa ja sitä voita.
Joskus heitän mukaan katajanmarjaakin.
Tai sitten kääräisen pekoniin ja hauduttelen uunissa.
Näinhän se on, metsästä ei mitään OTETA vaan SAADAAN.Alkuperäinen kirjoittaja Aronia:Mies putsaa, minä laitan ruuaksi kunhan vaan saan pelkkinä "lihoina" eteen. Kyllä riistaruoka vaan on niin hyvää, ja varmasti kunnon luomuruokaa! Itse en ymmärrä tuota "viinaa passipaikalle" -touhua, alkoholi+aseet kun eivät sovi ikinä yhteen. Meillä onneksi mies metsästää luonnosta nauttien, ei koskaan harmittele vaikkei saalista tulisikaan, pääasia että saa liikkua luonnossa ja koirakin tykkää...
Ei sitä kovin mona nainen ainakaa osaa. Mäki oon sen montaa kertaa nähny mutten silti oo sitä vielä tehny. Ehkä joskus kokeilenkin.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Wau, tuota ei varmaan kukaan muu osaakaan.Alkuperäinen kirjoittaja Rytkäätys:Joo, mies kävi eilen puunaamassa veneen mahtikuntoon, lajitteli panokset, on viikannut kamppeetkin valmiiksi, reppu odottaa eteisessä. Että juu, odotetaan meilläkin. Mutta ihanaa, syksy on tullut kun kattilassa tuoksuu lintukeitto ja sen kyytipojaksi on tuoretta rieskaa ja oikeaa voita
Minä olen muuten meillä se joka "siivoo" jänikset ja linnut, siis nylkee ja panee lihoiks. Mieskin sen osaa, mutta piti sille vuosia sitten todistaa että osaan sen homman kun isä on opettanut lapsena ja siitä asti sen olen minä tehnyt B)
Kyllä se nimenomaan riistanmaku mikä sinne mauksi pitää jäädä. Ei liikoja maustella.Alkuperäinen kirjoittaja näin:Pitää osata tehdä se niin että liiallinen riistanmaku häviää, oikeat mausteet ja tarkka kypsennysaika/tapa... mut ne on kokin salaisuuksia...Alkuperäinen kirjoittaja kertokaapas:mullekin se hyvä ja herkullinen sorsakastike....
minä kun en ole koskaan tykännyt sorsan lihasta, maistuu väkevälle! jospa vaikka uudella reseptillä alkais tykkäämään...
niinpä meillä miehellä sama suunnitelma hirven metsästyksen aikaan, vissiin.. kaipa mulla jokin sana on tässä, ehkäAlkuperäinen kirjoittaja jotain muuta:joo, meilläkin isäntä käyttää viimiset isyyslomapäivät sorsastukseen...