sokeria pissassa loppuraskaudessa

Viikolla 38+1 oli neuvolassa pissanäytteen sokeri yhdellä plussalla. Piti sitten tällä viikolla viedä aamupissanäyte, joka oli puhdas. Eilen hommasin niitä mittatikkuja apteekista kotiin. Tulos: eilen päivällä 1+, tänään aamulla (viikko 39+1) puhdas mutta iltapäivällä hyvin voimakas 2+.

Nyt sitten mietinkin, onko syytä huoleen? Onko tuo aamupissa "se tärkein" juttu, eli jos se pysyy ok, ei ole syytä huoleen? Vai pitääkö nuo päivälliset plussat huomioida jotenkin ja jos, niin miten? Yhteys neuvolaan vai ei? Meille on tulossa suurikokoinen vauva, ja eikö noilla sokereilla ja vauvan suurella koolla ole jotain yhteyttä keskenään?

Oon sen verran ihmeissäni tämän asian kanssa nyt, etten oikein osaa edes ytimekästä kysymystä muodostaa. Mutta kertokaapa te ajatuksenne/kokemuksenne aiheesta!
 
Loppuraskaudessa voi olla useinkin sokeria pissassa, riippuu hirveesti siitäkin mitä oot syöny. Kannattaa kattoo tikulla pissa aina aamusta. Onko sulle tehty sokerirasitustestiä raskauden aikana? Jos ei, niin ei sitä nyt näin loppuraskaudesta juuri kannata enää tehdä, mut sitte seuraavassa raskaudessa luultavasti tehdään. Sairaalakohtaisesti tekevät sokerirasitustestin tarvittaessa synnytyksen jälkeen lapsivuodeosastolla.
 
vielä lisäys, että kohonneilla verensokereilla ja sikiön suurella koolla on yhteys, ja juuri sen vuoksi pissanäytettä kontrolloidaan raskauden aikana joka neuvolakäynnillä, ja mikäli virtsassa usein sokeri plussalla, tehdään se sokerirasituskoe, ja jos siinä patologiset arvot, niin lähete äitiyspolille diabeteshoitajan ohjaukseen ja ruokavalioneuvontaan. Näin tarkalla seurannalla ja hoidolla saadaan pidettyä kurissa sikiön liikakasvua raskausaikana.
 

Yhteistyössä