Söin tuoretta ananasta ja heti alkoi suu polttelemaan ja nyt tunteja myöhemmin kieli tuntuu kuin ois palanut

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "fafa"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
[QUOTE="jookos";30720297]Heti ananaksen jälkeen kannattaa syödä kookosta.[/QUOTE]

Tarkoitit varmaankin kookosöljyä? Kookosjauhojakin on olemassa... Sitäkö?

Jospa se kannattaisikin ottaa ennen ananasta?

Onko sulla jokin lääkitys? Se voi alunperin johtua siitä:
http://koti.netplaza.fi/~paula/xyz/rakkuloita.htm

Mut onhan niissä kaukaa tulleissa aina jotain homeenestoainettakin, varsinkin jos ei ole luomua...? Ja jos oli homeessa se vihreä tupsu, vaikka olisi luomuakin, ei sitä saa enää käyttää. Kaupoissa ne ananakset täytyisi olla lumollaan, ettei se tupsu homehdu. Mykotoksiineiksi sanotaan niitä homeita.

Käytä kuoriessa suojakäsineitä. Ananaskairalla saa siististi renkaita, joihin ei jää sitä pintaa. Leikkuulauta ja ym täytyy pestä huolella sen jälkeen. Ne homeentorjunta- aineet ovat oikeita myrkkyjä, siksi.
 
Miten niin "päättelen"? Yleistietoahan tuo on.


Miksi ananas kirvelee kielellä? Syy ei ole happo vaan lihasta tuhoava entsyymi - Tekniikka&Talous

"Ananaksen kirvelyn aiheuttaa bromelaiini-niminen entsyymi, joka on laimeita orgaanisia happoja paljon ilkeämpi kemikaali. Tämä entsyymi nimittäin hajottaa lihaskudosta kemiallisesti kappaleiksi."

Kiitos!

Joo, iso ero on monissa ananaksissa! Harvemmin niitä tulee syötyä, kun ei luomuja saa joka kaupasta...

Ananas comosus - Botany Photo of the Day



En muista, mitä epähedelmällä tarkoitetaan. Jossakin mainittiin se ja meni jo hukkaan.

Lihansyöjäkasvit ovat eri lajikkeita.
 
[QUOTE="---";30720245]Mullakin käy noin tuoreen ananaksen kanssa. Purkkiananas ei aiheuta samaa.[/QUOTE]

mistähän tuokin johtuu ?
 
On normaalia. Tuoreessa ananaksessa on "lihansyöjäentsyymejä" jotka tekevät tuon.

Onpa mielenkiintoista!

Sitä on siinä kasvin varressa...:
Uutta lääkkeistä: Bromelaiinilla rikastettu proteolyyttisten entsyymien konsentraatti - Sic! - Fimea

Ja joissakin lääkevalmisteissa!

Se epähedelmän keskusta siis kannattaa leikata tarkkaan pois!

Mahtaako kuoressa olla kans samaa ainetta?
Sillä ananaskairalla tosiaan saa kätevästi molemmat pois:-)
 
Tämän takia kokkien opettaja välttää säilykeananasta - Kotimaa - Savon Sanomat
"Tuoreella ananaksella ja säilykeananaksella on eroa kuin yöllä ja päivällä. "

"purkkiananas laitetaan ennen pakkaamista autoklaaviin eli painekeittimeen 120 asteeseen, hedelmästä häviävät muun muassa tärkeät entsyymit."

Kiitos tiedosta!

Minä kun en mitään lisiä ole käyttänyt, olen jäänyt ihan paitsioon tässä asiassa:-D

"Ananaksen kuitumainen ydin sisältää runsaasti luonnollista bromelaiini-entsyymiä, joka on proteiineja hajottava entsyymi. Bromelaiinia on käytetty ravintolisänä jo lähes 60-vuotta."

Muuan pillerinmyyjä mainosti purkkiaan noin...

Mut eihän siinä tölkkiananaksessa olekaan sitä ydintä, epähedelmän keskustaa:-D
 
Tämän takia kokkien opettaja välttää säilykeananasta - Kotimaa - Savon Sanomat
"Tuoreella ananaksella ja säilykeananaksella on eroa kuin yöllä ja päivällä. "

"purkkiananas laitetaan ennen pakkaamista autoklaaviin eli painekeittimeen 120 asteeseen, hedelmästä häviävät muun muassa tärkeät entsyymit."

"14. tammikuu 2015 ... Käytän tuoretta ananasta esimerkiksi lihan mureuttamiseen. Tämä ei ole mahdollista säilykeananaksella, koska entsyymitoiminta on loppunut,"

Enempää en nähnyt, kun en halua niitä pipareita:-D

Mut onko niissä marinadeissa kans, mitä ravintoloissa käytetään, tuota?
 
[QUOTE="paula";30720706]Mistä niin päättelet?

Kasvitautien torjunta-aineet

Tarkoitin näitä ja kaikkihan niistä ovat oikeita myrkkyjä, mutta nitä niistä on käytetty, täytyisi selvittää. Kysy eviralta! Hehän väittävät, että kaikki tuotteet pystyy jäljittämään;-)[/QUOTE]

http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/retkiruokia.htm

Voisin lisätä tuonne, mut... Ne luomuananastölkit ei välttämättä ole huono vaihtoehto ja mehukin on ilman luomusokeria, josta mulle tulee migreeni:-D
 

Yhteistyössä