Sitkeä sammas

Hei,

meidän 2kk vanhalla vauvalla on ollut jo pitkään tuota sammasta kielen päällä. Olemme kokeilleet puolukka- ja ruokasoodakonsteja, ja nyt olemme antaneet Mycostatin -nimistä sammaslääkettä 2 viikon ajan. Peite näyttää oikeastaan ihan samalta edelleen, päivittäin sen määrä ehkä hieman vaihtelee. Onneksi se ei tunnu (ainakaan vielä) häntä häirinneen...

Meidän neuvolan täti on valitettavasti hieman sellainen "kyllä se siitä" -tyyppinen tapaus, eli emme oikein tiedä annoimmeko puolukkaa alussa tarpeeksi usein, ja kauanko tuota lääkekuuria voi vielä jatkaa jos se ei tunnu tehoavan (max on se 3 vko varmaan, mutta tuntuu hurjalta määrältä kun sitä annetaan kuitenkin 4 x 1ml/pv). Ja ennen kaikkea, mitä sitten tehdään jos tämä lääke (tai ehkä myöhemmin määrättävä Daktarin) ei auta?!

Mistään ei tunnu löytyvän tietoa mihin pitkään vaivaava sammas voi johtaa tai missä kohtaa pitäisi huolestua. Viimeinen keino on aina lääkehoito jota ei kuitenkaan pidetä luonnonmukaisia keinoja parempana. Tänään ajattelin ostaa sitruunaa ja puristaa siitä mehua tops-puikon päälle ja kokeilla sillä rapsuttamista. Harmittaa vaan, kun se voi tunnetusti allergisoida.

Jos jollain on samankaltaisia kokemuksia olisi kiva kuulla miten olette toimineet, kiitos!
 
Ruokasooda kuullostaa epäillyttävältä..

Meillä oli tytölle sammasta vauvana melko pitkään, kokeiltiin sitruunamehu, saatiin lääkekuuri, mikään ei siihen kyllä auttanut. Mua jo niin säälitti pieni ku koko ajan jotain pahaa työnnettiin.. Puolukkaa kokeiltiin sit viimesenä, sekään ei heti tehonnut.. Muta sit yks kaksi sammas oli vaan poissa.. Eli kyllä se siitä, toimii varmaan tässä kohtaa =)
 
Heipä hei

Meidän pojallamme on myös ollut sammasta ja alussa kokeilimme puolukkaa, vichya ja sitä sitruunaakin. Mikään näistä ei tehonnut ja olin kans tosi huolissani. Sitten luin jostain, että sammasta ei tarvitse hoitaa jos se ei häiritse. Meidän pojallamme sammas ei siis ollut kipeä.

Nyt poika on kohta 4kk ja sammas on pikkuhiljaa lähtemässä pois. Eikä siis missään vaiheessa ole häntä itseään häirinnyt.
Emme siis ole alun hoitojen jälkeen antanut mitään.

En tiedä oliko tästä nyt mitään apua, mutta näin meillä =)
 
Meilläkin useamman lapsen kohdalla tuo vähäinen sammas on lähtenyt omia aikojaan.
Mutta noihin em konsteihin lisäisin vielä maidonjuonnin jälkeen vedellä suun huuhtelun, sen oletkin varmaan jo ohjeeksi neuvolasta saanut.
 
Hei ja kiitos kovasti kaikille vastanneille!

Sinänsä noissa ohjeissanne ei toki ollut mitään uutta, lähinnä kyselinkin sitä milloin pitäisi oikeasti olla huolissaan ja mihin sammas voi pahimmillaan johtaa. Mutta kiitos rohkaisuista, ei kai tässä voi muuta kuin tarkkailla sitä ja odotella että se lähtisi... On aina kiva kuulla muiden kokemuksia jotta ei tule itse panikoitua niin pahasti =) Ehkäpä kaikki nuo kikat ovat oireita lieventäviä ja se sammas lähtee sitten kun sitä huvittaa.

Nyt jätettiin se lääke 2 viikon kuurin jälkeen pois välillä ja jatkamme sitä ruokasoodaputsausta. Martta06 taisikin sitä ihmetellä, mutta kyseessä on varmaan sama juttu kuin tuo Envisian mainitsema vichy eli sillä voi huuhdella suuta ja kevyesti kastaa topsin ruokasoodaveteen ja pyyhkiä kielen päältä. Tämä lienee yleisempää tuolla Venäjän maalla josta olen kotoisin. Sitruunan jätän sitten pahan päivän varalle jos se tuosta pahenee.

Viikon päästä on neuvola, jospa sitten olisimme taas viisaampia...

Eli kiitos vielä kerran kokemuksistanne, ehkä aika parantaa tämänkin taudin. ;)
 

Yhteistyössä