sisarukset samaan huoneeseen!

Meillä on kaksi lasta , poika 6 v ja tyttö 2 v. Poika nukkuu omassa huoneessa ja tyttö nukkuu meidän makuuhuoneessa kanssamme. Pikkuhiljaa olen alkanut miettiä, että lapset saisivat alkaa nukkua yhdessä. Pojan huone on aika pieni, joten kyseeseen tulisi kerrossänky. Onko kokemuksia, miten on sopeuduttu? Ikäeroa on ja kun ovat eri sukupuolta. Leikkivät kyllä jonkin verran jo keskenään.
 
Meillä ainakin meni hyvin samaan huoneeseen laitto, tosin ikäeroa on vain 2½vuotta ja molemmat tyttöjä. Uskon että teilläkin menee hyvin kun laittaa tytön vain laidalliseen alakerrossängyn sänkyyn ja tietyt iltarytmit ennen nukkumaan menoa.
 
Elviira harmaana
Meillä poika 3-vuotta ja tyttö 4 kuukautta. Poika on nukkunut 4 kuukautisesta omassa huoneessaan ja nyt siirrettiin tyttö nukkumaan samaan huoneeseen isoveljen kanssa.
Hyvin on mennyt ensimmäiset kaksi viikkoa :) Eipä tarvii taistella isompana enää.

Isoveli oli ylpeä kun sai pikkusiskon samaan huoneeseen.
Meillä toimittiin näin, koska pienempikin nukkuu täydet yöunet, eli yöllä ei herätä isoveljeään.
 
Meillä 5v. poika ja kohta 3v. tyttö on nukkuneet samassa huoneessa vuoden verran. Ihan hyvin on sujunut, ainoa haittapuoli on, että joskus illalla kuuluu huoneesta myöhään pulinaa... Täytyy sit aina välillä mennä kehottaan, että nukkukaahan jo... Muuten ihan kiva systeemi.
 
meillä siirrettiin pari viikkoa sitten samaan huoneeseen, koska kuopus on ruvennut kovin levottomaksi öisin. Ikäeroa lapsilla on 1 v 10 kk eli tyttö nyt 2 v ja poika pian 4 v. Poika nukkunut alle vuoden ikäisestä omassa huoneessa, mutta siirtyi ihan mielellään siskon huoneseen. Neiti jää nyt nukkumaan paljon paremmin omaan huoneeseen (ei hiippaile pois ja hillu iltaisin) ja on pysynyt monta yötä omassa sängyssä (tuli useita viikkoja ensin aamuyöstä, sitten puolenyön jälkeen vanhempien väliin). Eli äidin ennakkoluuloista huolimatta, kokeilu on sujunut loistavasti =)
 
pienten äiti
miten se nukuttaminen teiltä sitten onnistuu ilman turhaa stressiä? entäs aamuherääminen? herääkö toistensa ääniin?

Meillä nukutaan koko perhe isossa mh:ssa ja just toi nukuttaminen tuottaa turhaa päänvaivaa kun on melkein 3 v joka ei pysy aina hiljaa ja 10kk joka kiinnostuu kaikista äänistä. Isompaa en saa eri huoneeseen yksin kun ei halua...

Vinkkejä!
 

Yhteistyössä