Sisarrattaat Phil&teds vai mountain buggy

Meille on tulossa 2-vuode ikäerolla toinen lapsi ja sisarrattaat on ehdoton, koska liikumme paljon julkisilla, saatamma koko päivän olla menossa, meillä ei ole omaa autoa ja kun menemme äidilleni on sinne 5h juna matka ja juna-asemalle tulen liikkumaan yksin kahden lapsen ja kaikkien tavaroiden(matkalaukku, turvakaukalo, turvaistuin jne) kanssa. Nyt mietin sitten että olisko meidä käyttöön paremmat Mountain Buggy Duet vai Phil & Teds Promenade. Mietin kovast sitä, että käyttö ikä on sisarrattailla ehkä 1-2vuotta, riipuen miten esikoinen jaksaa kävellä. Näin ollen Promenadet olsii kätevät, saisi ne muutettua yhdelle lapselle tarkoitetuksi, mutta en osaa ajatella sitä että vauva olsii sielä alhaalla, jotenki vierekkäiset tuntuisi luonnollisemmalta. Onko kokemuksia kyseisistä rattaista tai siitä onko vierekkäiset vai päällekkäiset paremmat?
 
meillä
oli samalla ikäerolla pitkään harkinnassa nuo p&t. Itsellä kaatui siihen, ettei isompi voi noissa oikein nukkua jos molemmat kyydissä. Kuitenkin nukahti usein pitkällä lenkillä rattaisiin. Lisäksi ei ollut ollenkaan tavarakoria. Päädyin vierekkäin oleviin ja tykkäsin kovasti. Se riippuu niin paljon tarpeesta. Toki esim reissatessa ne kapeat on kätevämmät.
 
"Vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja meillä;28524011:
oli samalla ikäerolla pitkään harkinnassa nuo p&t. Itsellä kaatui siihen, ettei isompi voi noissa oikein nukkua jos molemmat kyydissä. Kuitenkin nukahti usein pitkällä lenkillä rattaisiin. Lisäksi ei ollut ollenkaan tavarakoria. Päädyin vierekkäin oleviin ja tykkäsin kovasti. Se riippuu niin paljon tarpeesta. Toki esim reissatessa ne kapeat on kätevämmät.
Hyvin nukkua kummatkin. Vauva alhaalla ja vanhempi ylhäällä, meillä nyt 6 kk ja 2,3 v. Ekat 6 kk vauva oli kantokopassa ja isompi oli korkealla ylhäällä sisaristuimessa, onnistui sekin mutta nyt tosi häät kun vauvakin voi istua.
 
"Vierailija"
Meillä oli käytössä phil and tedsit ja tykättiin niistä. Liikutaan paljon julkisilla ja kaupungeissa, enkä vois kuvitellakaan meneväni vierekkäin istuttavilla rattailla (meillä oli myös sellaiset, mutta käyttämättä jäi).
 
"Vieras"
Täytyy sanoa vielä että kaverilla on vierekkäin olevat ja tuskailee tosi paljon kaupungilla. Ehkä on paremmat maastossa hiekkatiellä vaikka kyllä pt: kin hyvät kun niissä on ilmakumipyörät.
 
"Vieras"
Pt:t on kyllä näppärämmät bussissa, junassa jne. Ja menevät pieneen tilaan auton perälle/sängyn alle jne. Säilytystilaa niissä
On tuetyati vähän jos ei hanki sivulaukkuja, joten ostosten kotiintuominen ei ihan helppoa(paitsi jos esikoinen kävele..) ainakin joihinkin pt malleihin saa sen autokaukalon kiinni jolloin junassa yms kulkeminen helpottuu entisestään kun kaukalo kulkee yhdessä paketissa lasten ja rattaiden kanssa.

Meillä vauva ei juuri koskaan ollut siinä alaistyimessa vaan aina pääistuimessa, alkuun tietysti makuuasennossa, myöhemmin niin että vauva istui edessä ja esikoinen takana. Tälleen oli helppoa kun esikoinen välillä käveli ja välillä istu rattaissa. Ja tosiaan sinne alas sai ne ostokset jos laittoi esikoisen käveleen..
 
Meillä lapset 2v ikäerolla ja tehtiin valinta mountain buggyjen ja p&t vibejen välillä. Otettiin nuo vibet mutta nyt jos saisin uudestaan valita tekisin toisin.

P&t:ssa houkutteli kapeus (liikutaan paljon julkisilla, kaupungilla yms) ja se että käyvät myös yhden lapsen rattaina. Kerkesivät olla viitisen kuukautta vanhemmalla lapsella ennen vauvan syntymää ja tarkoitus vaan jättää sisaristuin pois kun isompi ei enää rattaita tarvi.

Kuitenkaan en ole tykästynyt nohin istuimiin vaikka meidän lapset ovat sitä sorttia että tarpeeksi väsyneinä nukkuvat missä asennossa hyvänsä. Nyt 6kk:lle kantokoppa on käynyt turhan ahtaaksi ja sisarusistuimen asento turhan istuva eikä vauva muutenkaan viihdy siellä alhaalla. Mountain buggyt on mielestäni myös paremmat työntää, liikkuvat kevyemmin. Niistä on aiemmin kokemusta niin tavallisina rattaina kuin tuplina ja olen tykännyt.
 
Kiitos vastauksista. Tarkoituksen on lenkeille ostaa Huuto.netistä juoksurattaat, eli kaupunki käyttöö rattaat suurimmaks osaks tulis ja asutaan pääkaupunkiseudulla. Ja meillä on nyt Brion Singit, joissa neiti nukkuu mieluiten istuma asennossa, makuu asentoo ei anna laittaa, herää samantien
 
"Vieras"
Nuo promenadet onkin uus tuttavuus. Näyttää kalliilta kopiolta britax b-dualeista. En ihan hevillä ottais tommosia matkarattaan renkailla olevia, mutta jos oot singien kaa pärjänny niin ehkä noidenkin kans sitte pärjää. Istuimet näyttää tosi pieniltä, mahtuuko noihin sun esikoinen? Mikä on tuolien painoraja?
 
Mun esikoinen on pien kokoinen, 1-vee neuvolassa oli huimat 71,3cm ja vähä yli 8kg. Nuis paino raja oli 18, eli ei pitäis iha heti vastaa meillä tulla. Ja joo mä singeillä olen ny yhe talve menny ja ehdoton mulla on se että pyörät on kääntyvät. Huomenna aattelin mennä testailee iha kauppaa miten mikäki toimii ja kummat nuista on mukavampi työntää omasta mielestä.
 

Yhteistyössä