Sisätutkimus, papa ja ehkä raskaana. :(

  • Viestiketjun aloittaja eikiva
  • Ensimmäinen viesti
eikiva
Kävin äskön gynellä otattamassa papa-näytteen. samalla lääkäri tunnusteli kohtuani sormet sisälläni painellen ja aloin siinä vähän vuotamaan vertakin. :/ hän tunsi sormellaan jonkun pienen "nystyrän" kohdun takaosassa muttei osannut sanoa mikä se oli.. Kohdunsuu oli alhaalla ja pehmeä, hänen sanojensa mukaan tyrkyllä.

Nyt alavatsaani sattuu ja tuhruvuotoa ilmenee pyyhittäessä..
Olisiko mahdollista että hän olisi tunnustelullaan irrottanut juuri kiinnittyneen alkion? :(
Olisiko tämä "nystyrä" voinut olla juuri se? voiko sitä edes tuntea..? menkkoihin olis viikko ja ovulaatio oli luonnollisesti 7 päivää sitten.
Kiukuttaa ihan sairaasti nyt miks ees menin sinne ku epäilin mahdollista raskautta..
 
Ei syytä huoleen
Ei kai se lääkäri nyt sormeaan kohtuun työntänyt? Sitä paitsi viikon vanhaa alkiota ei kukaan huomaa tunnustelemalla, vaikka tosiaan kohtuun asti tunkisi.

Suomalaisten suosituksien mukaan papan voi ottaa myös raskausaikana, itseltänikin on otettu.
 
eikiva
Tiesin entuudestaan ettei papasta ole haittaa koska se otetaan kohdunsuulta, mutta lääkäri "ylättäen" alkoi tutkia kohtua näytteenoton jälkeen. :X sattu muutenkin ihan sairaasti koko toimitus, ja nystyrästä ei suostunu sanoo mitään ja määräs jatkotutkimuksiin. Vituttaa.
 
"vieras"
Tosi kurja juttu, kun joutuu tuollaisia miettimään. Siis ei lääkäri ole voinut sitä mahdollista alkiota tuntea, mutta ymmärrän silti jos harmittaa. Noita papoja ei kai suositella otettavaksi alkuraskauden aikana?
 
tiotio
Alkuperäinen kirjoittaja Ei syytä huoleen;22565874:
Suomalaisten suosituksien mukaan papan voi ottaa myös raskausaikana, itseltänikin on otettu.
Multa ei otettu. Suosituksista en tiedä, mutta järkikin sen sanoo, että kohdunsuun ärsyttäminen raskausaikana on riski. Miten sä voit siis sanoa toiselle, että ei syytä huoleen?! Et mitenkään! Ja jotain huolta oli, kun jatkotutkimuksiinkin lähetettiin. AP, toivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin!
 
Ei syytä huoleen
[QUOTE="vieras";22565965]Tosi kurja juttu, kun joutuu tuollaisia miettimään. Siis ei lääkäri ole voinut sitä mahdollista alkiota tuntea, mutta ymmärrän silti jos harmittaa. Noita papoja ei kai suositella otettavaksi alkuraskauden aikana?[/QUOTE]

Kyllä suositellaan, jos tarvetta papalle on.
 
Ei syytä huoleen
Multa ei otettu. Suosituksista en tiedä, mutta järkikin sen sanoo, että kohdunsuun ärsyttäminen raskausaikana on riski. Miten sä voit siis sanoa toiselle, että ei syytä huoleen?! Et mitenkään! Ja jotain huolta oli, kun jatkotutkimuksiinkin lähetettiin. AP, toivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin!
Jostakin syystä luotan enemmän esimerkiksi poliklinikka.fi -sivustoon kuin sinun "järkeesi". Suomessa kohdunsuuta tutkitaan raskausaikana runsaasti, eikä se näy ainakaan negatiivisesti missään keskenmenotilastoissa.

Aloittajalla voi olla syytä huoleen kyseisen möykyn takia, mutta "keskenmenosta" sisätutkimuksen takia ei ole syytä olla huolissaan.
 
eikiva
Kiitos asiallisesta vastauksesta nim. Ei syytä huoleen. :)
Ja joo tyhmä minä, ei se sormia kaiketi sinne kohtuun sisälle tunge (eihän?),
mutta siis sormet kohdunsuulle ja yläkautta pinnallisesti tunnustellen. Nyt vaan juilii menkkamaisesti mahaa ja tuntuu tosi ikävältä. :( Toka kerta gynellä ikinä, ei lapsia.

epätietoisudessani velloen kotidiagnoosina oon kehitelly tästä "nystyrästä" mm. kystat, endot ja ties mitkä pco't. eikä tä kipuilu ja verenvuoto yhtään helpota oloa.

Ja juttua oon kuullu et jos kiinnittyminen on tapahtunut juuri ja juuri, on irtoaminen aika pienestä kiinni. tässä on nyt siis kaksi asiaa päänvaivana... :>
 
eikiva
Eli menkkamaiset juilinnat sen kun jatkuu edelleen kun äskön heräsin päiväunilta.. :/ ja pieni verenvuoto myös. Olokin on ollu ihmeen masentunut koko aamuisen kokemuksen jälkeen.

ovulaatio oli siis välillä 22-24.11 pelottaa että jo alkanut raskaus olisi keskeytynyt. tissit ovat olleet kipuiset jo pari päivä, olen ollut siitä asti myöskin väsynyt ja nukkunut päikkäreitä, sekä pirteillyt aamuisin. ja olin tuntevinani kiinnittymisen lauantai illalla kovana kipukohtauksena kohdun tietämillä. kipu lakkasi noin 3min jälkeen kokonaan.

tiiä sitte.. mutta nä menkkakivut ei kaiketi oo normaaleja papa-kokeen ja normi sisätutkimuksen ja tunnustelun jälkeen...??
 
"kop"
Kohtuun asti ei voi noin vaan tunkea sormia, se sattuis aika hirveesti :) jos kohdunsuuta venytetään esim. jotain toimenpidettä varten,et jotain pitäis sinne tunkee, potilas on nukutettuna, sen verran kipeesti se tuntuu. ja se kohdun tunnustelu + munasarjat on gynen perussetti, se tehdään aina, jos gynelle menee.. ja papan voi ottaa vaikka olis raskaana :)
 

Yhteistyössä