Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Sisältää sieniohjeita
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Stracciatella, post: 1753271"]</p><p>Voi toki suppilovahveroita käyttää muidenkin sienien tilalla, ja jos epäilee että tulee liian vahva niin laittaa vähemmän, näin teen minäkin, ja pataruokiin ja leipiin, sekä piirakkataikinoihin työnnän suppilovahveroita ja tässä lisää ohjeita.</p><p></p><p>Suppilovahverorieskat</p><p></p><p>160 g suppilovahveroita </p><p>5 dl kevyt maitoa</p><p>50 g hiivaa</p><p>1 tl suolaa</p><p>3 rkl öljyä</p><p>4 dl vehnäjauhoja</p><p>4 dl sämpyläjauhoja </p><p></p><p>1. Paloittele suppilovahverot hienoksi.</p><p>2. Sekoita hiivan kanssa haaleaan maitoon. </p><p>3. Lisää suola, öljy ja alusta jauhot. </p><p>4. Taputtele löysästä taikinasta leipiä leivinpaperin päälle. </p><p>5. Kohota noin 20 minuuttia. </p><p>6. Pistele rieskat ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. </p><p>7. Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa. </p><p></p><p>Syyspihvit</p><p></p><p>300 g jauhelihaa</p><p>160 g suppilovahveroita </p><p>300 g punajuuria</p><p>1,5 dl korppujauhoja</p><p>1 dl sienten lientä</p><p>1 muna</p><p>suolaa, pippuria</p><p>2-3 isoa sipulia</p><p></p><p>1. Anna korppujauhojen turvota hetki sienten liemessä. </p><p>2. Hienonna sienet ja punajuuret ja sekoita murekeainekset keskenään. </p><p>3. Paista pannulla koekakku. </p><p>4. Jos pihvit eivät pysy hyvin koossa, lisää vähän perunajauhoja. </p><p>5. Muodostele taikinasta pihvejä.</p><p>6. Paista uunissa leivinpaperilla peitetyllä uunipannulla 200 C 20-30 minuuttia. </p><p>7. Voit myös kypsentää pihvit paistinpannulla hitaasti miedolla lämmöllä. </p><p></p><p>Suppilovahveroista pizza</p><p>(10 annosta)</p><p></p><p>320 g suppilovahveroita </p><p>2 rkl voita</p><p>2 sipulia</p><p>1 tlk kermaviiliä</p><p>2x70 g tomaattisosetta </p><p>1/2 tl suolaa</p><p>3-4 tl oreganoa</p><p>4 dl juustoraastetta </p><p>4 tomaattia </p><p></p><p>Pizzataikina: </p><p>5 dl vehnäjauhoja</p><p>1 rkl leivinjauhetta</p><p>1/2 tl suolaa</p><p>100 g voita</p><p>1 1/4 dl maitoa </p><p></p><p>1. Silppua sienet. </p><p>2. Kuori ja hienonna sipulit. </p><p>3. Paista sienet ja sipuli voissa pannussa. </p><p>4. Sekoita kermaviili ja tomaattisose pannuun. </p><p>5. Mausta seos suolalla ja hienoksi murskatulla oreganolla. </p><p>6. Sekoita pizzataikinaa varten vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola taikinakulhossa. </p><p>7. Murenna rasva sormenpäillä jauhoseokseen ryynimäiseksi massaksi. </p><p>8. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina. </p><p>9. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan niin, että siitä jää n. 1/2 cm:n korkuiset reunat. </p><p>10. Täytä taikinakuori sienikermaviiliseoksella ja asettele pinnalle tomaattiviipaleita ja ripottele pääl-limmäiseksi oreganoa sekä runsaasti juustoraastetta. </p><p>11. Paista uunissa 225-250 C noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. </p><p></p><p>Suppilovahverosta pannukakku</p><p></p><p>6 dl maitoa</p><p>3 munaa</p><p>3 dl vehnäjauhoja</p><p>ripaus aromisuolaa, mustapippuria</p><p>öljyä tai voita</p><p>850/500 g suppilovahveroita </p><p>1/2 purjoa suikaleina</p><p>2 porkkanaa raasteena</p><p>1 paprika kuutioina</p><p>1/2 pkt sulatejuustoa kuutioina</p><p>2-3 maustekurkkua kuutioina</p><p></p><p>1. Sekoita maito, munat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. </p><p>2. Mausta se suolalla ja pippurilla. </p><p>3. Kuumenna rasva ja paista sienet, kunnes neste on haihtunut. </p><p>4. Lisää purjorenkaat, porkkanaraaste ja paprikakuutiot. </p><p>5. Hauduta seosta n. 5 min. </p><p>6. Lisää joukkoon sulatejuusto- ja maustekurkkukuutiot.</p><p>7. Lisää aineet pannukakkutaikinan joukkoon. </p><p>8. Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle pannuun ja paista 200 asteessa n . 30 min.</p><p></p><p>Suppilovahverosta uunipotut</p><p>4-6 annosta</p><p></p><p>1 l tuoreita suppilovahveroita</p><p>120 g Amerikan pekonia </p><p>2 rkl voita tai margariinia</p><p>1 dl sipulia hienonnettuna</p><p>5 rkl vehnäjauhoja</p><p>3 dl maitoa</p><p>1 dl ruokakermaa</p><p>2 rkl tuoretta kirveliä silputtuna tai 1 tl kuivattua kirveliä</p><p>12 keitettyä perunaa</p><p></p><p>Pinnalle</p><p>2 dl juustoraastetta</p><p></p><p>1. Pane puhdistetut, pilkotut suppilovahverot kattilaan ja kuumenna kunnes sieniliemi on haihtunut. </p><p>2. Lisää suikaloitu pekoni, rasva ja sipulisilppu. </p><p>3. Anna pekonin ruskistua kevyesti. </p><p>4. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito sekä ruokakerma muhennokseen voimakkaasti sekoittaen. </p><p>5. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. </p><p>6. Mausta muhennos kirvelillä. </p><p>7. Leikkaa keitetyistä perunoista lakit pois ja koverra perunoiden sisus niin, että kuori jää ehjäksi. </p><p>8. Survo perunoiden koverrettu sisus ja lisää perunasose sienimuhennoksen joukkoon. </p><p>9. Tarkista maku. </p><p>10. Täytä perunat sienimuhennoksella kukkuroilleen.</p><p>11. Ripottele päälle juustoraastetta. </p><p>12. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan.</p><p>13. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. </p><p></p><p>Sienikastike </p><p>4 annosta</p><p></p><p>1/2 l (200 g) kauden sieniä tai herkkusieniä </p><p>1 sipuli </p><p>1-2 rkl Valio voita </p><p>1/2 tl currya </p><p>1-2 dl vettä </p><p>1 sieni-yrttikuutio </p><p>1 prk (200 g) Hovi kevyt sinihome tuorejuustoa tai </p><p>1 prk (2 dl) Valio crème fraîchea, 15 % </p><p>2 rkl hienonnettua persiljaa </p><p></p><p>1. Pilko sienet ja hienonna sipuli. </p><p>2. Paista niitä voissa, kunnes neste on haihtunut. </p><p>3. Lisää paistamisen loppuvaiheessa curry. </p><p>4. Lisää vesi, liemikuutio ja tuorejuusto tai crème fraîche. </p><p>5. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. </p><p>6. Lisää joukkoon hienonnettu persilja. </p><p>7. Tarjoa pastan, jauhelihapihvien tai paistetun kalafileen kanssa.</p><p></p><p>Suppilovahveroilla kuorrutettu kirjolohi </p><p></p><p>1 (n.450-600 g) kirjolohifilee </p><p>1/2-1 sitruunan mehu </p><p>1-2 dl suppilovahveroita </p><p>1 tlk kevytranskankermaa tai -cremeä </p><p>2-3 kevätsipulia varsineen </p><p>suolaa </p><p>viherpippuria </p><p>tilliä </p><p></p><p>1. Murskaa kuivatut suppilovahverot ja lisää joukkoon vähän vettä. </p><p>2. Anna turvota 10-15 min. </p><p>3. Sulata pakastetut sienet. </p><p>4. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko ne ja kuullota hetki pannulla. </p><p>5. Poista kirjolohifileestä halutessasi ruodot ruotopihdeillä. </p><p>6. Nosta filee voideltuun uunivuokaan. </p><p>7. Purista kalan päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja sormissa murskattua vi-herpippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä. </p><p>8. Silppua kevätsipulit varsineen ja sekoita ne ja sienet ranskankerman joukkoon. </p><p>9. Levitä seos kalan päälle. </p><p>10. Kypsennä 200 asteessa 20-25 min. </p><p>11. Tarjoa lisäksi esim. lohkoperunoita ja salaattia. </p><p></p><p>Kesäkurpitsalaatikko</p><p></p><p>öljyä</p><p>700 - 800 g kesäkurpitsaa</p><p>(paprika)</p><p>10 - 15 cm purjoa</p><p>4 dl makaroneja</p><p>meiramia, timjamia</p><p>paprikajauhetta</p><p>soijakastiketta</p><p>basilikaa </p><p>(kuivattuja suppilovahveroita)</p><p>mustapippuria</p><p>4 tomaattia</p><p></p><p>Juustokastike:</p><p>2 dl kermaa + 2 - 3 dl vettä (käytä sienten liotusvesi)</p><p>1/2 dl vehnäjauhoja</p><p>25 - 50 g sulatejuustoa</p><p>75 g emmentaljuustoa</p><p>(2 rkl parmesanraastetta)</p><p>musta- ja/tai valkopippuria</p><p>(muskottipähkinää)</p><p></p><p>1. Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi. </p><p>2. Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla. </p><p>3. Käytä noin puolet suikaleista. </p><p>4. Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella. </p><p>5. Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle. </p><p>6. Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä). </p><p>7. Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika. </p><p></p><p>Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. </p><p>8. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle. </p><p>9. Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun.</p><p>10. Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen. </p><p>11. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä. </p><p>12. Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa. </p><p></p><p>Tee juustokastike: </p><p>13. sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto. </p><p>14. Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksu-nee. </p><p>15. Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen. </p><p>16. Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä. </p><p>17. Peitä ruoka kastikkeella. </p><p>18. Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä. </p><p>19. Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä. Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Stracciatella, post: 1753271"] Voi toki suppilovahveroita käyttää muidenkin sienien tilalla, ja jos epäilee että tulee liian vahva niin laittaa vähemmän, näin teen minäkin, ja pataruokiin ja leipiin, sekä piirakkataikinoihin työnnän suppilovahveroita ja tässä lisää ohjeita. Suppilovahverorieskat 160 g suppilovahveroita 5 dl kevyt maitoa 50 g hiivaa 1 tl suolaa 3 rkl öljyä 4 dl vehnäjauhoja 4 dl sämpyläjauhoja 1. Paloittele suppilovahverot hienoksi. 2. Sekoita hiivan kanssa haaleaan maitoon. 3. Lisää suola, öljy ja alusta jauhot. 4. Taputtele löysästä taikinasta leipiä leivinpaperin päälle. 5. Kohota noin 20 minuuttia. 6. Pistele rieskat ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. 7. Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa. Syyspihvit 300 g jauhelihaa 160 g suppilovahveroita 300 g punajuuria 1,5 dl korppujauhoja 1 dl sienten lientä 1 muna suolaa, pippuria 2-3 isoa sipulia 1. Anna korppujauhojen turvota hetki sienten liemessä. 2. Hienonna sienet ja punajuuret ja sekoita murekeainekset keskenään. 3. Paista pannulla koekakku. 4. Jos pihvit eivät pysy hyvin koossa, lisää vähän perunajauhoja. 5. Muodostele taikinasta pihvejä. 6. Paista uunissa leivinpaperilla peitetyllä uunipannulla 200 C 20-30 minuuttia. 7. Voit myös kypsentää pihvit paistinpannulla hitaasti miedolla lämmöllä. Suppilovahveroista pizza (10 annosta) 320 g suppilovahveroita 2 rkl voita 2 sipulia 1 tlk kermaviiliä 2x70 g tomaattisosetta 1/2 tl suolaa 3-4 tl oreganoa 4 dl juustoraastetta 4 tomaattia Pizzataikina: 5 dl vehnäjauhoja 1 rkl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 100 g voita 1 1/4 dl maitoa 1. Silppua sienet. 2. Kuori ja hienonna sipulit. 3. Paista sienet ja sipuli voissa pannussa. 4. Sekoita kermaviili ja tomaattisose pannuun. 5. Mausta seos suolalla ja hienoksi murskatulla oreganolla. 6. Sekoita pizzataikinaa varten vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola taikinakulhossa. 7. Murenna rasva sormenpäillä jauhoseokseen ryynimäiseksi massaksi. 8. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina. 9. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan niin, että siitä jää n. 1/2 cm:n korkuiset reunat. 10. Täytä taikinakuori sienikermaviiliseoksella ja asettele pinnalle tomaattiviipaleita ja ripottele pääl-limmäiseksi oreganoa sekä runsaasti juustoraastetta. 11. Paista uunissa 225-250 C noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. Suppilovahverosta pannukakku 6 dl maitoa 3 munaa 3 dl vehnäjauhoja ripaus aromisuolaa, mustapippuria öljyä tai voita 850/500 g suppilovahveroita 1/2 purjoa suikaleina 2 porkkanaa raasteena 1 paprika kuutioina 1/2 pkt sulatejuustoa kuutioina 2-3 maustekurkkua kuutioina 1. Sekoita maito, munat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. 2. Mausta se suolalla ja pippurilla. 3. Kuumenna rasva ja paista sienet, kunnes neste on haihtunut. 4. Lisää purjorenkaat, porkkanaraaste ja paprikakuutiot. 5. Hauduta seosta n. 5 min. 6. Lisää joukkoon sulatejuusto- ja maustekurkkukuutiot. 7. Lisää aineet pannukakkutaikinan joukkoon. 8. Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle pannuun ja paista 200 asteessa n . 30 min. Suppilovahverosta uunipotut 4-6 annosta 1 l tuoreita suppilovahveroita 120 g Amerikan pekonia 2 rkl voita tai margariinia 1 dl sipulia hienonnettuna 5 rkl vehnäjauhoja 3 dl maitoa 1 dl ruokakermaa 2 rkl tuoretta kirveliä silputtuna tai 1 tl kuivattua kirveliä 12 keitettyä perunaa Pinnalle 2 dl juustoraastetta 1. Pane puhdistetut, pilkotut suppilovahverot kattilaan ja kuumenna kunnes sieniliemi on haihtunut. 2. Lisää suikaloitu pekoni, rasva ja sipulisilppu. 3. Anna pekonin ruskistua kevyesti. 4. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito sekä ruokakerma muhennokseen voimakkaasti sekoittaen. 5. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. 6. Mausta muhennos kirvelillä. 7. Leikkaa keitetyistä perunoista lakit pois ja koverra perunoiden sisus niin, että kuori jää ehjäksi. 8. Survo perunoiden koverrettu sisus ja lisää perunasose sienimuhennoksen joukkoon. 9. Tarkista maku. 10. Täytä perunat sienimuhennoksella kukkuroilleen. 11. Ripottele päälle juustoraastetta. 12. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan. 13. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Sienikastike 4 annosta 1/2 l (200 g) kauden sieniä tai herkkusieniä 1 sipuli 1-2 rkl Valio voita 1/2 tl currya 1-2 dl vettä 1 sieni-yrttikuutio 1 prk (200 g) Hovi kevyt sinihome tuorejuustoa tai 1 prk (2 dl) Valio crème fraîchea, 15 % 2 rkl hienonnettua persiljaa 1. Pilko sienet ja hienonna sipuli. 2. Paista niitä voissa, kunnes neste on haihtunut. 3. Lisää paistamisen loppuvaiheessa curry. 4. Lisää vesi, liemikuutio ja tuorejuusto tai crème fraîche. 5. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. 6. Lisää joukkoon hienonnettu persilja. 7. Tarjoa pastan, jauhelihapihvien tai paistetun kalafileen kanssa. Suppilovahveroilla kuorrutettu kirjolohi 1 (n.450-600 g) kirjolohifilee 1/2-1 sitruunan mehu 1-2 dl suppilovahveroita 1 tlk kevytranskankermaa tai -cremeä 2-3 kevätsipulia varsineen suolaa viherpippuria tilliä 1. Murskaa kuivatut suppilovahverot ja lisää joukkoon vähän vettä. 2. Anna turvota 10-15 min. 3. Sulata pakastetut sienet. 4. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko ne ja kuullota hetki pannulla. 5. Poista kirjolohifileestä halutessasi ruodot ruotopihdeillä. 6. Nosta filee voideltuun uunivuokaan. 7. Purista kalan päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja sormissa murskattua vi-herpippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä. 8. Silppua kevätsipulit varsineen ja sekoita ne ja sienet ranskankerman joukkoon. 9. Levitä seos kalan päälle. 10. Kypsennä 200 asteessa 20-25 min. 11. Tarjoa lisäksi esim. lohkoperunoita ja salaattia. Kesäkurpitsalaatikko öljyä 700 - 800 g kesäkurpitsaa (paprika) 10 - 15 cm purjoa 4 dl makaroneja meiramia, timjamia paprikajauhetta soijakastiketta basilikaa (kuivattuja suppilovahveroita) mustapippuria 4 tomaattia Juustokastike: 2 dl kermaa + 2 - 3 dl vettä (käytä sienten liotusvesi) 1/2 dl vehnäjauhoja 25 - 50 g sulatejuustoa 75 g emmentaljuustoa (2 rkl parmesanraastetta) musta- ja/tai valkopippuria (muskottipähkinää) 1. Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi. 2. Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla. 3. Käytä noin puolet suikaleista. 4. Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella. 5. Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle. 6. Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä). 7. Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika. Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. 8. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle. 9. Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun. 10. Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen. 11. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä. 12. Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa. Tee juustokastike: 13. sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto. 14. Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksu-nee. 15. Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen. 16. Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä. 17. Peitä ruoka kastikkeella. 18. Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä. 19. Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä. Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta sanaa on lauseessa: "Vesihiisi sihisi hississä"
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Raskaus ja propral
Tänään 20:05
vierailija
1 Viestiä
Lapsen saaminen
2.
Miehillä maksuhäiriöitä naisia enemmän kaikissa ikäluokissa. Mitä miehille on tapahtunut? Olen tyrmistynyt.
Tänään 19:13
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Kertokaa mikä on/olisi lempileikkauksenne?
Tänään 19:10
vierailija
9 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Mies luki homolehteä vessassa, meni hermo...
Tänään 18:12
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Purra hekumoi lapsilisän poistolla
Tänään 17:55
vierailija
12 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Kokoomus jälleen terroristijärjestön puolella
Tänään 17:48
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Ideoita voiko sairaanhoitaja tehdä etätöitä ?
Tänään 17:43
vierailija
7 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Petteri Orpo antoi suukon Riikalle ja Sarille
Tänään 17:02
vierailija
8 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
"Nykyisten 50–60-vuotiaiden suomalaisten elämä mullistuu seuraavan kymmenen vuoden kuluessa, arvioi Varman toimitusjohtaja Risto Murto."
Started by vierailija
Sunnuntai klo 11:18
Luettu: 2K
Aihe vapaa
2.
Puhemies Jussi Halla-aho: ”Elokapina saa varsin vapaasti ja seuraamuksitta terrorisoida yhteiskuntaa”
Started by vierailija
Eilen 10:14
Luettu: 812
Aihe vapaa
3.
Stubb antaa huutia Taviolle
Started by vierailija
Tiistai klo 07:39
Luettu: 739
Aihe vapaa
4.
Hallitusohjelma kääntää uuden lehden suomalaisessa sosiaalipolitiikassa: työvelvoite
Started by vierailija
Sunnuntai klo 15:43
Luettu: 695
Aihe vapaa
5.
Mikä olisi hyvä kello armeijaan?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 17:40
Luettu: 630
Aihe vapaa
6.
Mikko tallensi seksin älykellolla – audio pelasti miehen, kun poliisi aloitti raiskaustutkinnan
Started by vierailija
Sunnuntai klo 22:00
Luettu: 561
Aihe vapaa
7.
Käräjäoikeus tuomitsi Suadad Adnan Jameel Al-J kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Al-Juaifari määrättiin myös maksamaan naiselle korvauksia
Started by vierailija
Sunnuntai klo 18:06
Luettu: 534
Aihe vapaa
8.
Vihaan mun miestä
Started by vierailija
Maanantai klo 01:35
Luettu: 524
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Relaatio 1044
Latest: MAG1
12 min sitten
Aihe vapaa
3.
Apua, Hollywood-tyyli valtas mut tänään!
Latest: Johnny Appleseed
14 min sitten
Aihe vapaa
4.
Kyllähän tuo eduskuntatalon töhriminen saa miettimään, että remmikurituksen pitäisi olla sallittu...
Latest: vierailija
18 min sitten
Aihe vapaa
5.
Todella hyvin kirjoitettu Keskisarjalta Gazan tilanteesta
Latest: vierailija
22 min sitten
Aihe vapaa
6.
RELAATIO 1040 - IB
Latest: vierailija
26 min sitten
Aihe vapaa
7.
Petteri Orpo antoi suukon Riikalle ja Sarille
Latest: vierailija
27 min sitten
Aihe vapaa
8.
Relaatio 1043
Latest: lamp
28 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Sisältää sieniohjeita
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu