Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Sisältää sieniohjeita
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Stracciatella, post: 1753271"]</p><p>Voi toki suppilovahveroita käyttää muidenkin sienien tilalla, ja jos epäilee että tulee liian vahva niin laittaa vähemmän, näin teen minäkin, ja pataruokiin ja leipiin, sekä piirakkataikinoihin työnnän suppilovahveroita ja tässä lisää ohjeita.</p><p></p><p>Suppilovahverorieskat</p><p></p><p>160 g suppilovahveroita </p><p>5 dl kevyt maitoa</p><p>50 g hiivaa</p><p>1 tl suolaa</p><p>3 rkl öljyä</p><p>4 dl vehnäjauhoja</p><p>4 dl sämpyläjauhoja </p><p></p><p>1. Paloittele suppilovahverot hienoksi.</p><p>2. Sekoita hiivan kanssa haaleaan maitoon. </p><p>3. Lisää suola, öljy ja alusta jauhot. </p><p>4. Taputtele löysästä taikinasta leipiä leivinpaperin päälle. </p><p>5. Kohota noin 20 minuuttia. </p><p>6. Pistele rieskat ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. </p><p>7. Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa. </p><p></p><p>Syyspihvit</p><p></p><p>300 g jauhelihaa</p><p>160 g suppilovahveroita </p><p>300 g punajuuria</p><p>1,5 dl korppujauhoja</p><p>1 dl sienten lientä</p><p>1 muna</p><p>suolaa, pippuria</p><p>2-3 isoa sipulia</p><p></p><p>1. Anna korppujauhojen turvota hetki sienten liemessä. </p><p>2. Hienonna sienet ja punajuuret ja sekoita murekeainekset keskenään. </p><p>3. Paista pannulla koekakku. </p><p>4. Jos pihvit eivät pysy hyvin koossa, lisää vähän perunajauhoja. </p><p>5. Muodostele taikinasta pihvejä.</p><p>6. Paista uunissa leivinpaperilla peitetyllä uunipannulla 200 C 20-30 minuuttia. </p><p>7. Voit myös kypsentää pihvit paistinpannulla hitaasti miedolla lämmöllä. </p><p></p><p>Suppilovahveroista pizza</p><p>(10 annosta)</p><p></p><p>320 g suppilovahveroita </p><p>2 rkl voita</p><p>2 sipulia</p><p>1 tlk kermaviiliä</p><p>2x70 g tomaattisosetta </p><p>1/2 tl suolaa</p><p>3-4 tl oreganoa</p><p>4 dl juustoraastetta </p><p>4 tomaattia </p><p></p><p>Pizzataikina: </p><p>5 dl vehnäjauhoja</p><p>1 rkl leivinjauhetta</p><p>1/2 tl suolaa</p><p>100 g voita</p><p>1 1/4 dl maitoa </p><p></p><p>1. Silppua sienet. </p><p>2. Kuori ja hienonna sipulit. </p><p>3. Paista sienet ja sipuli voissa pannussa. </p><p>4. Sekoita kermaviili ja tomaattisose pannuun. </p><p>5. Mausta seos suolalla ja hienoksi murskatulla oreganolla. </p><p>6. Sekoita pizzataikinaa varten vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola taikinakulhossa. </p><p>7. Murenna rasva sormenpäillä jauhoseokseen ryynimäiseksi massaksi. </p><p>8. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina. </p><p>9. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan niin, että siitä jää n. 1/2 cm:n korkuiset reunat. </p><p>10. Täytä taikinakuori sienikermaviiliseoksella ja asettele pinnalle tomaattiviipaleita ja ripottele pääl-limmäiseksi oreganoa sekä runsaasti juustoraastetta. </p><p>11. Paista uunissa 225-250 C noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. </p><p></p><p>Suppilovahverosta pannukakku</p><p></p><p>6 dl maitoa</p><p>3 munaa</p><p>3 dl vehnäjauhoja</p><p>ripaus aromisuolaa, mustapippuria</p><p>öljyä tai voita</p><p>850/500 g suppilovahveroita </p><p>1/2 purjoa suikaleina</p><p>2 porkkanaa raasteena</p><p>1 paprika kuutioina</p><p>1/2 pkt sulatejuustoa kuutioina</p><p>2-3 maustekurkkua kuutioina</p><p></p><p>1. Sekoita maito, munat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. </p><p>2. Mausta se suolalla ja pippurilla. </p><p>3. Kuumenna rasva ja paista sienet, kunnes neste on haihtunut. </p><p>4. Lisää purjorenkaat, porkkanaraaste ja paprikakuutiot. </p><p>5. Hauduta seosta n. 5 min. </p><p>6. Lisää joukkoon sulatejuusto- ja maustekurkkukuutiot.</p><p>7. Lisää aineet pannukakkutaikinan joukkoon. </p><p>8. Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle pannuun ja paista 200 asteessa n . 30 min.</p><p></p><p>Suppilovahverosta uunipotut</p><p>4-6 annosta</p><p></p><p>1 l tuoreita suppilovahveroita</p><p>120 g Amerikan pekonia </p><p>2 rkl voita tai margariinia</p><p>1 dl sipulia hienonnettuna</p><p>5 rkl vehnäjauhoja</p><p>3 dl maitoa</p><p>1 dl ruokakermaa</p><p>2 rkl tuoretta kirveliä silputtuna tai 1 tl kuivattua kirveliä</p><p>12 keitettyä perunaa</p><p></p><p>Pinnalle</p><p>2 dl juustoraastetta</p><p></p><p>1. Pane puhdistetut, pilkotut suppilovahverot kattilaan ja kuumenna kunnes sieniliemi on haihtunut. </p><p>2. Lisää suikaloitu pekoni, rasva ja sipulisilppu. </p><p>3. Anna pekonin ruskistua kevyesti. </p><p>4. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito sekä ruokakerma muhennokseen voimakkaasti sekoittaen. </p><p>5. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. </p><p>6. Mausta muhennos kirvelillä. </p><p>7. Leikkaa keitetyistä perunoista lakit pois ja koverra perunoiden sisus niin, että kuori jää ehjäksi. </p><p>8. Survo perunoiden koverrettu sisus ja lisää perunasose sienimuhennoksen joukkoon. </p><p>9. Tarkista maku. </p><p>10. Täytä perunat sienimuhennoksella kukkuroilleen.</p><p>11. Ripottele päälle juustoraastetta. </p><p>12. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan.</p><p>13. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. </p><p></p><p>Sienikastike </p><p>4 annosta</p><p></p><p>1/2 l (200 g) kauden sieniä tai herkkusieniä </p><p>1 sipuli </p><p>1-2 rkl Valio voita </p><p>1/2 tl currya </p><p>1-2 dl vettä </p><p>1 sieni-yrttikuutio </p><p>1 prk (200 g) Hovi kevyt sinihome tuorejuustoa tai </p><p>1 prk (2 dl) Valio crème fraîchea, 15 % </p><p>2 rkl hienonnettua persiljaa </p><p></p><p>1. Pilko sienet ja hienonna sipuli. </p><p>2. Paista niitä voissa, kunnes neste on haihtunut. </p><p>3. Lisää paistamisen loppuvaiheessa curry. </p><p>4. Lisää vesi, liemikuutio ja tuorejuusto tai crème fraîche. </p><p>5. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. </p><p>6. Lisää joukkoon hienonnettu persilja. </p><p>7. Tarjoa pastan, jauhelihapihvien tai paistetun kalafileen kanssa.</p><p></p><p>Suppilovahveroilla kuorrutettu kirjolohi </p><p></p><p>1 (n.450-600 g) kirjolohifilee </p><p>1/2-1 sitruunan mehu </p><p>1-2 dl suppilovahveroita </p><p>1 tlk kevytranskankermaa tai -cremeä </p><p>2-3 kevätsipulia varsineen </p><p>suolaa </p><p>viherpippuria </p><p>tilliä </p><p></p><p>1. Murskaa kuivatut suppilovahverot ja lisää joukkoon vähän vettä. </p><p>2. Anna turvota 10-15 min. </p><p>3. Sulata pakastetut sienet. </p><p>4. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko ne ja kuullota hetki pannulla. </p><p>5. Poista kirjolohifileestä halutessasi ruodot ruotopihdeillä. </p><p>6. Nosta filee voideltuun uunivuokaan. </p><p>7. Purista kalan päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja sormissa murskattua vi-herpippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä. </p><p>8. Silppua kevätsipulit varsineen ja sekoita ne ja sienet ranskankerman joukkoon. </p><p>9. Levitä seos kalan päälle. </p><p>10. Kypsennä 200 asteessa 20-25 min. </p><p>11. Tarjoa lisäksi esim. lohkoperunoita ja salaattia. </p><p></p><p>Kesäkurpitsalaatikko</p><p></p><p>öljyä</p><p>700 - 800 g kesäkurpitsaa</p><p>(paprika)</p><p>10 - 15 cm purjoa</p><p>4 dl makaroneja</p><p>meiramia, timjamia</p><p>paprikajauhetta</p><p>soijakastiketta</p><p>basilikaa </p><p>(kuivattuja suppilovahveroita)</p><p>mustapippuria</p><p>4 tomaattia</p><p></p><p>Juustokastike:</p><p>2 dl kermaa + 2 - 3 dl vettä (käytä sienten liotusvesi)</p><p>1/2 dl vehnäjauhoja</p><p>25 - 50 g sulatejuustoa</p><p>75 g emmentaljuustoa</p><p>(2 rkl parmesanraastetta)</p><p>musta- ja/tai valkopippuria</p><p>(muskottipähkinää)</p><p></p><p>1. Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi. </p><p>2. Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla. </p><p>3. Käytä noin puolet suikaleista. </p><p>4. Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella. </p><p>5. Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle. </p><p>6. Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä). </p><p>7. Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika. </p><p></p><p>Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. </p><p>8. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle. </p><p>9. Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun.</p><p>10. Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen. </p><p>11. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä. </p><p>12. Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa. </p><p></p><p>Tee juustokastike: </p><p>13. sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto. </p><p>14. Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksu-nee. </p><p>15. Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen. </p><p>16. Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä. </p><p>17. Peitä ruoka kastikkeella. </p><p>18. Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä. </p><p>19. Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä. Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Stracciatella, post: 1753271"] Voi toki suppilovahveroita käyttää muidenkin sienien tilalla, ja jos epäilee että tulee liian vahva niin laittaa vähemmän, näin teen minäkin, ja pataruokiin ja leipiin, sekä piirakkataikinoihin työnnän suppilovahveroita ja tässä lisää ohjeita. Suppilovahverorieskat 160 g suppilovahveroita 5 dl kevyt maitoa 50 g hiivaa 1 tl suolaa 3 rkl öljyä 4 dl vehnäjauhoja 4 dl sämpyläjauhoja 1. Paloittele suppilovahverot hienoksi. 2. Sekoita hiivan kanssa haaleaan maitoon. 3. Lisää suola, öljy ja alusta jauhot. 4. Taputtele löysästä taikinasta leipiä leivinpaperin päälle. 5. Kohota noin 20 minuuttia. 6. Pistele rieskat ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. 7. Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa. Syyspihvit 300 g jauhelihaa 160 g suppilovahveroita 300 g punajuuria 1,5 dl korppujauhoja 1 dl sienten lientä 1 muna suolaa, pippuria 2-3 isoa sipulia 1. Anna korppujauhojen turvota hetki sienten liemessä. 2. Hienonna sienet ja punajuuret ja sekoita murekeainekset keskenään. 3. Paista pannulla koekakku. 4. Jos pihvit eivät pysy hyvin koossa, lisää vähän perunajauhoja. 5. Muodostele taikinasta pihvejä. 6. Paista uunissa leivinpaperilla peitetyllä uunipannulla 200 C 20-30 minuuttia. 7. Voit myös kypsentää pihvit paistinpannulla hitaasti miedolla lämmöllä. Suppilovahveroista pizza (10 annosta) 320 g suppilovahveroita 2 rkl voita 2 sipulia 1 tlk kermaviiliä 2x70 g tomaattisosetta 1/2 tl suolaa 3-4 tl oreganoa 4 dl juustoraastetta 4 tomaattia Pizzataikina: 5 dl vehnäjauhoja 1 rkl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 100 g voita 1 1/4 dl maitoa 1. Silppua sienet. 2. Kuori ja hienonna sipulit. 3. Paista sienet ja sipuli voissa pannussa. 4. Sekoita kermaviili ja tomaattisose pannuun. 5. Mausta seos suolalla ja hienoksi murskatulla oreganolla. 6. Sekoita pizzataikinaa varten vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola taikinakulhossa. 7. Murenna rasva sormenpäillä jauhoseokseen ryynimäiseksi massaksi. 8. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina. 9. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan niin, että siitä jää n. 1/2 cm:n korkuiset reunat. 10. Täytä taikinakuori sienikermaviiliseoksella ja asettele pinnalle tomaattiviipaleita ja ripottele pääl-limmäiseksi oreganoa sekä runsaasti juustoraastetta. 11. Paista uunissa 225-250 C noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. Suppilovahverosta pannukakku 6 dl maitoa 3 munaa 3 dl vehnäjauhoja ripaus aromisuolaa, mustapippuria öljyä tai voita 850/500 g suppilovahveroita 1/2 purjoa suikaleina 2 porkkanaa raasteena 1 paprika kuutioina 1/2 pkt sulatejuustoa kuutioina 2-3 maustekurkkua kuutioina 1. Sekoita maito, munat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. 2. Mausta se suolalla ja pippurilla. 3. Kuumenna rasva ja paista sienet, kunnes neste on haihtunut. 4. Lisää purjorenkaat, porkkanaraaste ja paprikakuutiot. 5. Hauduta seosta n. 5 min. 6. Lisää joukkoon sulatejuusto- ja maustekurkkukuutiot. 7. Lisää aineet pannukakkutaikinan joukkoon. 8. Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle pannuun ja paista 200 asteessa n . 30 min. Suppilovahverosta uunipotut 4-6 annosta 1 l tuoreita suppilovahveroita 120 g Amerikan pekonia 2 rkl voita tai margariinia 1 dl sipulia hienonnettuna 5 rkl vehnäjauhoja 3 dl maitoa 1 dl ruokakermaa 2 rkl tuoretta kirveliä silputtuna tai 1 tl kuivattua kirveliä 12 keitettyä perunaa Pinnalle 2 dl juustoraastetta 1. Pane puhdistetut, pilkotut suppilovahverot kattilaan ja kuumenna kunnes sieniliemi on haihtunut. 2. Lisää suikaloitu pekoni, rasva ja sipulisilppu. 3. Anna pekonin ruskistua kevyesti. 4. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito sekä ruokakerma muhennokseen voimakkaasti sekoittaen. 5. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. 6. Mausta muhennos kirvelillä. 7. Leikkaa keitetyistä perunoista lakit pois ja koverra perunoiden sisus niin, että kuori jää ehjäksi. 8. Survo perunoiden koverrettu sisus ja lisää perunasose sienimuhennoksen joukkoon. 9. Tarkista maku. 10. Täytä perunat sienimuhennoksella kukkuroilleen. 11. Ripottele päälle juustoraastetta. 12. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan. 13. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Sienikastike 4 annosta 1/2 l (200 g) kauden sieniä tai herkkusieniä 1 sipuli 1-2 rkl Valio voita 1/2 tl currya 1-2 dl vettä 1 sieni-yrttikuutio 1 prk (200 g) Hovi kevyt sinihome tuorejuustoa tai 1 prk (2 dl) Valio crème fraîchea, 15 % 2 rkl hienonnettua persiljaa 1. Pilko sienet ja hienonna sipuli. 2. Paista niitä voissa, kunnes neste on haihtunut. 3. Lisää paistamisen loppuvaiheessa curry. 4. Lisää vesi, liemikuutio ja tuorejuusto tai crème fraîche. 5. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. 6. Lisää joukkoon hienonnettu persilja. 7. Tarjoa pastan, jauhelihapihvien tai paistetun kalafileen kanssa. Suppilovahveroilla kuorrutettu kirjolohi 1 (n.450-600 g) kirjolohifilee 1/2-1 sitruunan mehu 1-2 dl suppilovahveroita 1 tlk kevytranskankermaa tai -cremeä 2-3 kevätsipulia varsineen suolaa viherpippuria tilliä 1. Murskaa kuivatut suppilovahverot ja lisää joukkoon vähän vettä. 2. Anna turvota 10-15 min. 3. Sulata pakastetut sienet. 4. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko ne ja kuullota hetki pannulla. 5. Poista kirjolohifileestä halutessasi ruodot ruotopihdeillä. 6. Nosta filee voideltuun uunivuokaan. 7. Purista kalan päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja sormissa murskattua vi-herpippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä. 8. Silppua kevätsipulit varsineen ja sekoita ne ja sienet ranskankerman joukkoon. 9. Levitä seos kalan päälle. 10. Kypsennä 200 asteessa 20-25 min. 11. Tarjoa lisäksi esim. lohkoperunoita ja salaattia. Kesäkurpitsalaatikko öljyä 700 - 800 g kesäkurpitsaa (paprika) 10 - 15 cm purjoa 4 dl makaroneja meiramia, timjamia paprikajauhetta soijakastiketta basilikaa (kuivattuja suppilovahveroita) mustapippuria 4 tomaattia Juustokastike: 2 dl kermaa + 2 - 3 dl vettä (käytä sienten liotusvesi) 1/2 dl vehnäjauhoja 25 - 50 g sulatejuustoa 75 g emmentaljuustoa (2 rkl parmesanraastetta) musta- ja/tai valkopippuria (muskottipähkinää) 1. Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi. 2. Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla. 3. Käytä noin puolet suikaleista. 4. Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella. 5. Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle. 6. Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä). 7. Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika. Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. 8. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle. 9. Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun. 10. Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen. 11. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä. 12. Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa. Tee juustokastike: 13. sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto. 14. Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksu-nee. 15. Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen. 16. Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä. 17. Peitä ruoka kastikkeella. 18. Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä. 19. Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä. Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta sanaa on lauseessa: "Minä rakastan sinua"
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Nyt kokoomus haluaa viedä työläisten sunnuntailisät, eikö mikään riitä?
41 min sitten
vierailija
19 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Riitelyketju
44 min sitten
Rätti Väsynyt
4 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Perussuomalaiset puolustavat sunnuntailisää, vaikka ääri- ja laitavasemmisto muuta väittää
Tänään 13:33
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Taitaa kilttimiehen tallin työntekijällä vaihtua työpaikka
Tänään 13:10
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
5.
"Aluevaltuutetut pettyivät Sanna Marinin hallituksen sote-malliin – ”Oligarkia”"
Tänään 13:07
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Öljyinen pissa?
Tänään 12:46
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Kadutko perheen perustamista ja äitiyttä?
Tänään 12:13
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Tuulella ei ole ystävää...
Tänään 10:44
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
On tää aika raskas palsta
Started by Echo
Tänään 00:22
Luettu: 327
Aihe vapaa
2.
Läheiset polttavat, en pysty menemään sinne
Started by vierailija
Tänään 01:53
Luettu: 226
Aihe vapaa
3.
Vahva huhu: Hän on uusi James Bond
Started by vierailija
Tänään 00:37
Luettu: 176
Aihe vapaa
4.
Minulla on iso tuutti
Started by Rätti Väsynyt
Tänään 09:38
Luettu: 165
Aihe vapaa
5.
Onko kotipaikkakunnallasi jokin "nähtävyys"?
Started by vierailija
Tänään 06:52
Luettu: 160
Aihe vapaa
6.
Lainan lyhennystapa - pankin talutusnuorassa
Started by vierailija
Tänään 07:40
Luettu: 144
Aihe vapaa
7.
Perussuomalaiset puolustavat sunnuntailisää, vaikka ääri- ja laitavasemmisto muuta väittää
Started by vierailija
Tänään 13:33
Luettu: 82
Aihe vapaa
8.
Norjalaiset ovat innostuneet puukkohippastelemaan toisiaan
Started by vierailija
Tänään 06:32
Luettu: 79
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Nyt kokoomus haluaa viedä työläisten sunnuntailisät, eikö mikään riitä?
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
3.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
4.
Riitelyketju
Latest: kruuttis
3 min sitten
Aihe vapaa
5.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
18 min sitten
Aihe vapaa
6.
Kaksplussan tyttö(mamma)kalenteri
Latest: vierailija
18 min sitten
Aihe vapaa
7.
On tää aika raskas palsta
Latest: vierailija
25 min sitten
Aihe vapaa
8.
Taitaa kilttimiehen tallin työntekijällä vaihtua työpaikka
Latest: vierailija
30 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Sisältää sieniohjeita
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu