kotikokkaajaa
Vähän kummastuttaa kun monet sanovat riisinkeittimen olevan kätevä "kun ei tarvitse vahtia". Ette kai te sitä riisiä sellaisenaan syö? Jos sen kanssa kokkaa vaikka wokkivihanneksia taai jotakin kastiketta, niin täytyyhän niitä siinä lieden ääressä vahtia ja sekoitella kuitenkin. Ihan samalla vaivalla mä ainakin vahdin siinä viereisellä levyllä kiehuvan riisinkin. Ja ihan maalaisjärjellä tajuaa varmaan jokainen, että jos täysjyväriisi kiehuu 45 min. ja vihannekset wokissa 10 min., niin kannattaa laittaa riisi ensin kiehumaan ja ottaa vasta sitten wokkipannu esille. Ei se portaittain valmistaminen sen vaikeampaa ole.
En ole maistanut riisinkeittimellä keitettyä riisiä, joten en tiedä missä mielessä se olisi parempaa kuin kattilalla keitetty. Riisinkeittäminen vaatii vaan vähän tuntumaa, ettei usko sokeasti pakkauksen ohjeita kypsymisjaoista vaan maistaa ja lopettaa keittämisen vasta siinä vaiheessa kun on kypsää. Ja saahan niitä eri makuisia riisejä keitettyä kattilassakin - basmati, jasmiini, seitsemän viljan sekoitus, villiriisi... Voi maustaa liemikuutiolla, yrteillä jne...
En ole maistanut riisinkeittimellä keitettyä riisiä, joten en tiedä missä mielessä se olisi parempaa kuin kattilalla keitetty. Riisinkeittäminen vaatii vaan vähän tuntumaa, ettei usko sokeasti pakkauksen ohjeita kypsymisjaoista vaan maistaa ja lopettaa keittämisen vasta siinä vaiheessa kun on kypsää. Ja saahan niitä eri makuisia riisejä keitettyä kattilassakin - basmati, jasmiini, seitsemän viljan sekoitus, villiriisi... Voi maustaa liemikuutiolla, yrteillä jne...