Sellaista piti vielä kysymän, että

varsinkin te, joilla on useampia lapsia...
Kun teitä kutsutaan kylään / juhliin (synttärit, rippijuhlat, häät jne), niin tuleeko teille koskaan vaivaantunut tai jotenkin kiusaantunut olo mennä koko perheen kera jonnekin?

Siis en tarkoita, että häpeäisi perhettä tai perhekokoa, mutta siis ajatteletteko niin että kutsuja pääsisi vähemmällä vaivalla, kun teiltä menis vaan osa porukasta.

Ja jos te kutsutte useampilapsista perhettä kylään / juhlaan tmv. niin toivotteko mielessänne, edes salaa, että kunpa he eivät tulisi kaikki, kun tulee ahdasta ja astiat loppuu ja tarjottavaa pitäs olla niin ja niin monelle...

Vai pohdinko mie taas ihan höpöjä ja kuvittelen olemattomia :ashamed:
Mie en siis häpeä perhettäni, mutta ajattelen melkein aina, että varmasti kylä- / juhlapaikassa ollaan tyytyväisiä, jos sinne ei ryykää 12 - 13henkinen perhe, vaan perhettä käy edustamassa esim. 1- 4 hlö:ä... max. 5 henkilöä, joka ois niinkun just se "normiperhe", joka sopii yhteen tavalliseen henkilöautoon.
 
Me kutsuimme perheen omiin häihin, jossa oli 9 lasta. He varmaan, juuri noista syistä, tulivat kahden pienimmän kanssa. Toisaalta, oltiin enemmän tuttuja vain näiden vanhempien kanssa, niin ehkä ne isommat lapsetkaan ei olis ollu halukkaita tulemaan. Mutta ite varauduttiin siihen, että jos tulevat kaikki niin saavat tulla.
 
No meitä ei toki oo noin paljoa mutta luulen,
että mulla ois samankaltainen fiilis sun tilanteessa.
Varmasti niin paljon, että käytäis aika harvoin koko porukalla- sen pitäs olla ihan spessujuttu.
Muuten "edustettais" tilanteeseen ja tapahtumaan sovimmalla joukolla.

Vaikka..jos meille tulis 13 henkinen perhe pihajuhliin en panis pahakseni, sisätiloissa vois tulla totuuden nimessä ahdasta :D
 
Musta se olisi ihan kauheaa jos meidän vieraat tuntisi ettei voi tulla koko perheen voimin paikalle jos on juhliin (tai mihin ikinä ) kutsuttu :eek:

Me suunnitellaan juhlat ja tilat sen mukaan paljonko on vieraita tulossa ja jaettiin esim. esikon synttärit järjestettäväksi kahdelle päivälle sen takia että mahtuu paremmin vieraat. En ikipäivänä haluaisi että löytyi lähipiiristä minkäkokoista perhettä tahansa, jättäisi osa tulematta vain koska kuvittelisivat olevansa vaivaksi :(

Me ollaan haaveiltu isosta perheestä ja jos joskus niin hyvin käy että lapsia on useampia, toivon tosiaan ettei meitä kutsuta paikalle ollenkaan jos odotetaan että jätetään osa kotiin. Toisaalta ymmärrän kyllä jos muut ajattelee erilailla.. Sitten pitäisi pystyä sanomaan suoraan, kutsua suurperhe vaikka erikseen tms.
 
meillä vain 6 lasta
Kyllä tulee helposti mieleen, että meitä on liikaa! Varsinkin, kun juhlissa menee kaikki aika lasten paimentamiseen, niin usein jossain vaiheessa iskee mieleen että miksi oi miksi me tänne tulimme!

Koskaan ei ole tullut tilanne että olisin toivonut edes salaa että kutsumani vieraat jättäisivät tulematta tai tuomatta lapsiaan. Ennemmin tykkään lapsivieraista kuin aikuisista, lapsissa on enemmän elämänmakua.
 
Heh - hyva kysymys. Ja nyt kun sita mietin niin mina olen joskus vaivaantunut siita etta meita ryykaisi 7 henkea jonnekin ja joskus vahan saannostelen tata maaraa. Mutta taas toisinpain, etta jos olen kutsunut 'suuren' perheen niin oletan kylla, ja ilomielin, etta koko perhe tulee....

*teki niin tai nain....*
 

Yhteistyössä