"Selkeä enemmistö suomalaisista haluaa jatkaa talouden sopeutusta. Tutkimuksen mukaan uudet menoleikkaukset ovat suositumpia kuin veronkorotukset."

vierailija
Luottamus oikeistohallitukseen mennyt

"vastaajista 29 prosenttia luottaa Petteri Orpon (kok.) hallitukseen, ja 54 prosenttia arvioi luottamuksensa hallitukseen vähäiseksi.

Suomalaiset näkevät arvo- ja asennetutkimuksen tulosten valossa lähitulevaisuuden kehityksen pessimistisessä valossa. Enemmistö arvioi yhteiskunnallisten ristiriitojen ja vastakkainasetteluiden kasvavan, terveydenhuoltojärjestelmän toimivuuden huononevan ja työmarkkinaosapuolten välisten suhteiden heikentyvän.

– Pessimistinen tulevaisuuskuva selittää luottamuksen heikentymistä hallitukseen. Suomalaiset pelkäävät talouden vaikeuksien jatkuvan, eivätkä he ole kovin vakuuttuneita hallituksen onnistumisesta keskeisissä tavoitteissaan kuten velkaantumisen taittamisessa. Hallitus on ohjelmassaan sitoutunut olemaan kiristämättä kokonaisveroastetta, mutta viime kevään kehysriihessä päätetyt veronkiristykset saattavat lisätä myös hallituspuolueiden kannattajien epäilyksiä tavoitteiden pitävyydestä, arvioi aihetta käsittelevän analyysin kirjoittanut Evan toimituspäällikkö Sami Metelinen tiedotteessa."
 
vierailija
Luottamus on vähentynyt hallituksen ohella tasavallan presidenttiin ja hyvinvointivaltion keskeisiin instituutioihin, kuten terveydenhuolto-, sosiaaliturva- ja koulutusjärjestelmään. [syynä oikeistohallitus ja kokoomus]

– Luottamuksen rapautuminen valtion perustoimintoihin on huolestuttava ilmiö, jolla saattaa jatkuessaan ollaan merkittäviä poliittisia vaikutuksia. [ei-oikeistolaisten voimien nousu]
 
vierailija
IS Taloussanomat
EVA: Alle 30 prosenttia suomalaisista luottaa Orpon hallitukseen
"Vain 29 prosenttia suomalaisista luottaa Petteri Orpon (kok) hallitukseen, ja 54 prosenttia arvioi luottamuksensa hallitukseen vähäiseksi.

Asia selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) arvo- ja asennetutkimuksesta.

Suomalaiset näkevät arvo- ja asennetutkimuksen tulosten valossa lähitulevaisuuden kehityksen pessimistisessä valossa.

Enemmistö arvioi yhteiskunnallisten ristiriitojen ja vastakkainasetteluiden kasvavan, terveydenhuoltojärjestelmän toimivuuden huononevan ja työmarkkinaosapuolten välisten suhteiden heikentyvän.

– Pessimistinen tulevaisuuskuva selittää luottamuksen heikentymistä hallitukseen, aihetta käsittelevän analyysin kirjoittanut Evan toimituspäällikkö Sami Metelinen sanoo.

Metelisen mukaan suomalaiset pelkäävät talouden vaikeuksien jatkuvan. Hänen mukaansa suomalaiset eivät ole kovin vakuuttuneita hallituksen onnistumisesta keskeisissä tavoitteissaan kuten velkaantumisen taittamisessa.

– Hallitus on ohjelmassaan sitoutunut olemaan kiristämättä kokonaisveroastetta, mutta viime kevään kehysriihessä päätetyt veronkiristykset saattavat lisätä myös hallituspuolueiden kannattajien epäilyksiä tavoitteiden pitävyydestä, Metelinen arvioi."


Muilta saa leikata, kunhan omiin tuloihin ja etuihin ei kosketa!
 
vierailija
Veronkiertovelkatalous joka rapauttaa verorahoitteisen hyvinvointivaltion kestävyyspohjaa on myyty kansan enemmistölle vuosien talousoikeiston aivopesulla.

Verot on saatu miellettyä ainoastaan ansiotuloveroiksi, kun "veronkorotukset" voivat tarkoittaa myös veroetujen ja elinkeinoelämän verotukien poistoa, sekä mm. yhteisöjen lähdeveron käyttöönottoa.

2016 vuoden kokonaisveroasteella yhteiskunnan rahoituspohja vahvistuisi 8-10 miljardilla eurolla, joka tarkoittaisi vastaavasti vähemmän velanottoa, matalatuloisilta leikkaamista ja alv-tasaverojen nostamisen välttämistä. Kärsikö joku oikeasti 2016 hirvittävästä verotuksesta?
 
vierailija
Orpo ja Purrahan ovat paskoneet ennätyksellisen työttömyyden ja Marinin kauden loppupuolella tasoittumaan saadun velanoton.

Työllisyystilanne ja velkaantuminen nyt Euroopan huonoin.

Velkaa lisätään VVM:n arvion mukaan tällä kaudella ainakin 212 miljardiin euroon = 60,2 miljardia euroa , uusi Suomen velanoton ennätys!

Taloustilanne maailman 10:ksi huonoin

Työllisiä noin 60 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Hallituksen työllisyyssyystavoite jo noin 160 000 työllisen päässä. Jokainen 10 000 työllistä vähemmän maksaa noin 1 miljardin, eli 60,2 miljardin euron velanottoennuste saattaa nousta melkoisesgti, siinä näet huomioitu hallitusohejlman 100 000 uuden työpaikan tavoite

Työttömyys 8,4% EU-maiden kolmanneksi korkein ja kasvaa EU:n toisiksi nopeiten

Pitkäaikaistyöttömien määrä nousussa yli 100 000 henkeen

Toimeentulotuen saajien määrä kovassa nousussa 15-20 miljoonaa euroa kuukaudessa aiempaa enemmän

Toimeentulotukimenojen kasvu ei ole mikään yllätys, vaan väistämätön seuraus isoista sosiaaliturvan leikkauksista. Surullisinta ja tutkitusti vaurioittavaa on vauva- ja lapsiperheköyhyys.
 

Yhteistyössä