Selkä menosuuntaan vai palkki-istuin?

  • Viestiketjun aloittaja "mami"
  • Ensimmäinen viesti
Selkä menosuuntaan on palkki-istuinta turvallisempi, koska palkki-istuin ei suojaa päätä ja niskaa. Siitä nuo suositukset, koska pienimpien lasten niskanikamat eivät ole vielä kunnolla kehittyneet ja siksi saattavat helpommin vahingoittua kolareissa.

Selkä menosuuntaan-istuimet saavat huonompia testituloksia siksi kuten Tytsi tuossa aikaisemmin kirjoitti, ja siksi, koska selkämenosuuntaan-istuimet ovat usein isoja ja painavia sekä monimutkaisia asentaa. Sellaiset, joita ei voi kääntää kasvot menosuuntaan, ei usein ole isofix-kiinnityksellä. Testeissä painotetaan sitä ominaisuutta, että istuin on helposti kiinnitettävä, koska hyväkään istuin ei suojaa, jos se on väärin asennettu.
 
"Vieras"
Ostotapahtumaa kumman hyvänsä, niin käy kokeilemassa liikkeessä ensin mitä lapsi tykkää. Meillä on toisella lapsista toinen ja toisella toinen. Nelivuotias (superpienikokoinen, joten tarvitsee turvaistuimen) ihastui palkki-istuimeen, kun näkee vanhemmat ja etuikkunastakin ulos mihin mennään. Vuodenikäinen taas ei suostunut palkki-istuimessa istumaan, mutta viihtyy selkämenosuuntaanistuimessa mainiosti jo toistavuotta. Tuttavapiirissä on runsaasti kokemuksia erimerkkisistä palkki-istuimista ja yksi iso ongelma niiden kanssa on niiden pieni koko. Palkin taakse ei mahdu kovinkaan isokokoinen lapsi, jopa kaksivuotias saattaa (varsinkin talvivarustuksessa) olla liian iso mahtumaan palkin taakse istumaan, vaikka paino olisi vielä kaukana 15 kilosta. Vanhemman kannalta palkki-istuin isofixilla on kyllä helpoin malli kiinnittää ja vyöryä, mutta lapsen kannaltavälttämättä ei se mieluisin.
 

Yhteistyössä