Sekahedelmäsoppa!! Hjälp?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "mievain"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
M

"mievain"

Vieras
Eli oisko teil jotain simppeliä ja hyväksi havaittua ohjetta, haluaisin tehdä vain puoli litraa soppaa.

Laitetaanko se sitten ensi yöksi jääkaappiin vai säilytetäänkö se pöydällä?
 
Mä liotan hedelmiä (huuhtelen ensin) yön yli tai tänään aamusta iltaan ja sitten keitän pehmeiksi kanelitangon kanssa. Lisään sokeria. Otan hedelmät tarjoilukulhoon ja suurustan kiisselin, kaadan hedelmien päälle ja lisään sitruunamehua. 150 g sekahedelmiä, litra vettä, 0,5 dl sokeria, 1 kanelitanko, 1 sitruunan mehu, perunajauhoja ja vettä. Vettä haihtuu kuitenmin keitettäessä, joten ihan pienellä määrällä ei kannata alottaa.
 
Meillä laitetaan pelkästään luumuja ja rusinoita, ei tarvitse liottaa vaan keitetään parikyt minsaa ja maustetaan siirapilla ja sokerilla ja perunajauho-vesiseoksella suurustetaan. Ja säilytys jääkaapissa, aamulla huomenna riisipuuron kanssa syödään. Namskis! :p
 

Yhteistyössä