SDP haluaa ihmisten tekevän töitä vielä 75 vuotta vanhanakin

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

Meinaatko jaksaa vielä niinkin vanhana tehdä duunia?
SDP haluaa vaihtaa myös kansan.

"Meidän pitäisi ottaa selkeäksi tavoitteeksi työperäisen nettomaahanmuuton nosto vähintään 40 000:een vuosittain."
 
vierailija

Meinaatko jaksaa vielä niinkin vanhana tehdä duunia?
Ei onnistu, koska odotettavissa oleva eliniän piteneminen on pysähtynyt ja pian varmaan kääntyy laskuun, kun tuo diabeetteeskin koko ajan lisääntyy sekä muut elintasosairaudet.
 
vierailija
SDP haluaa vaihtaa myös kansan.

"Meidän pitäisi ottaa selkeäksi tavoitteeksi työperäisen nettomaahanmuuton nosto vähintään 40 000:een vuosittain."
Tämä maa pitää olla ensisijaisesti täällä jo asuvia varten. Tätä maata pitää rakentaa onnellisia ihmisiä varten eikä onnetonto kasvukiihkoilua varten, jossa täällä jo asuvat ihmiset on sivuseikka.
 
vierailija
”Lindtman näkee, että on tarve muuttaa asennetta siitä, minkä ikäisten ihmisten hyväksytään olevan työelämässä. Hän kuvaa, että seitsemänkymppisten työnteon normalisoituessa kuusikymppisten kohtaama ikäsyrjintä voisi vähentyä.”

Työnteon jatkaminen onnistuu heillä, joilla on vakinainen työpaikka.
Monessa yrityksessä, kunnalla ja valtion laitoksissa muutosneuvotteluissa kuusiky,ppiset irtisanotaan ensimmäisinä.
Helsingin Uutisissa Helsingin seurakuntayhtymän henkilöstöjohtaja kirjoittaa
hauskasti työnantajien yli hilseen menvistä vaatimuksista rekrytoinneissaan.
Kolumnistinainen vertaa tilannetta banaanin ostamiseen. Banaani voi olla raaka, sopiva tai ylikupsynyt. Sopiva banaani pitää syödä heti.
Suomalainen nainen ei ole koskaan sopivan ikäinen työnantajille.
En lämpene Ikääntyneiden ihmisten patistelusta töihin eläkeikäisinä.
Ihmiset pitää opettaa nauttimaan eläkepäivistään vähällä rahalla.
Kun on raitis, savuton, ei omista autoa ja matkustaa vain tärkeitä matkoja, rahaa säästyy. Eläkeläisena on aikaa seurata kauppojen hintoja. Perjantain IS:ssa
on hintavertailu marketeista ja halpakaupoista. Kouluttakaa ihmisiä terveeseen kuluttamiseen. Ei kaikista ole somevaikuttajiksi ja hyvinvointiohjaajiksi. Mielestäni ne ovat hömppäammatteja. Mitä järkeä on reissata yksinhuoltajana ympäri maailmaa kilpailuissa ja ravata uusien miesten perässä tienaten elantonsa hyvinvointivalmentajana. Saman asian ajaa pysymällä Suomessa eläen ekologista elämää. Sellainen on oikea hyvinvointivalmentaja.
Radion jumalanpalveluksessa puhutaan parhaillaan leivästä. Naispuhujalla tuntuu olevan melko jyrkät mielipiteet maailmanuskonnoista.
 
Antin ehdotuksesta puuttuu se, miten työllistetään jo maassa olevat maahanmuuttajat, jotka eivät ole työhaluisia.

Ja huomatkaa: ei nähtävästi aio tehdä Orpon hallituksen työelämäuudistuksille mitään, vaikka äärivassarit unelmoivat, että seuraava hallitus peruuttaisi kaikki uudistukset. Heh heh, turha toivo.
 
  • Tykkää
Reactions: Johnny Appleseed
vierailija
SDP haluaa mahdollistaa työskentelyn ja eläkkeen kerryttämisen 75-vuotiaaksi asti niille, jotka jaksavat ja haluavat. Kannatettava ehdotus.

Meidän työpaikalta on muutaman viime vuoden aikana eläköitynyt useampi tyyppi, jotka eivät olisi vielä halunneet lähteä koska ei siellä siviilissä ole oikein mitään tekemistä tai odotettavaa elämältä. Kun ei sitä ihminen yhtäkkiä muuta koko persoonaansa ja elämäntyyliään kun eläkepäivät koittavat. Jos on kotona istuvaa tyyppiä, niin sittenhän sitä istuu siellä kotona eläkkeelläkin. Jos on alkoholille perso, niin ongelma saattaa eskaloitua nopeasti. Jos on hatara työhistoria, eläkekin voi jäädä pieneksi ja haluaisi vähän vielä työskennellä kun on vielä voimia. Yms.

Henkilökohtaisesti jään eläkkeelle heti kun pääsen ja toivottavasti vähän aikaisemminkin.
 
vierailija
Lokkeilija!
Tämän arvonimen otan mielelläni.
Minulla on linturintaneula, joka muistuttaa hieman lokkia.
Lokit asuvat katollani. Aamulla ne tekivät pihalla hurjia syöksyjä kuin Linnut-kauhuelokuvassa. Linnut ryntäilivät edestakaisin kuin huhtikuun Satakieli-tanssiesityksessä, jonka kävin katsomassa.
Mitä ajattelet, jos joudut elämään loppuelämäsi työkyvyttömänä ja rahattomana. Jatkatko edelleen tällä palstalla herjojesi nakkelua?
 
vierailija
Mistä niitä löytyy? Vai sovitaanko, ettå kaikki tekee esin 30 vuotta fyysistä ja loput kevyempää
Ollessani 22 vee kunnan virassa työkaverina oli entinen keittäjä, jonka keho oli täynnä kulumia. Hän oli vaihtanut alaa pienen lapsen äitinä toimistotyöhön.
Luin Helsingin Uutisista, että kaupunkimme työterveyshuolto siirtyi Mehiläiseen. Pitäkää itsestänne hyvää huolta älkääkä uhratko elämäänne ja terveyttänne työhön. Kukaan ei ole korvaamaton, ja ihminen on helppo vaihtaa toiseen. Itseään ei voi vaihtaa.
Myös henkisestä jaksamisesta täytyy pitää hyvää huolta. Kiva ajatella vanhoja työkavereita. He tuskin kuluttavat aikaansa somen syövereissä.
 

Yhteistyössä