Savustuslaatikko vai sähkösavustin?

Nythän on sitten niin, että savukalaa tarvis saada aika pikaiseen. Tiedän kyllä, että kunnollista savukalaa syntyy ainoastaan avotulella ja kunnollisessa tynnyrissä, mutta tuo on nyt tässä kohdin valitettavasti pois laskuista.

Eli onko kokemusta noista sähkösavustimista? Esim. Opan 1200W -mallista, joka sattui eilen silmiin marketissa? Vaikuttaa vähän lelulta, mutta jos jollain on toisenlaisia kokemuksia, niin olen valmis muuttamaan mielipidettäni.

Vaiko sittenkin tuollainen kaasugrilliin laitettava savustuslaatikko? Jostain syystä tällainen vaikuttaisi äkkiseltään pätevämmältä, mutta jälleen kokemukset puuttuvat.
 
"vieras"
Meillä opan sähkösavustin. Hienosti saa kalat savustettua. Varma ja luotettava peli.
En antaisi enään pois.
Kesällä tuli paljon ahvenia ja kaikki savustimme. Olivat todella hyviä.
 
"vieras"
Mulla on tuo ja en voi muuta kuin suositella.

Eihän sillä yhtä hyvää saa kuin mökillä avotulella, mutta ihan kelpo savukalaa.
En kyllä luopuisi enää laitteesta, on niin kätevä kaupunkiolosuhteissa.

En tiedä mitä tarkoitit lelulla? Yksinkertainen peli, mutta toimiva, ei mitään turhia osia ja hyvä niin.
 
viieras
[QUOTE="vieras";28523825]Mulla on tuo ja en voi muuta kuin suositella.

Eihän sillä yhtä hyvää saa kuin mökillä avotulella, mutta ihan kelpo savukalaa.
En kyllä luopuisi enää laitteesta, on niin kätevä kaupunkiolosuhteissa.

En tiedä mitä tarkoitit lelulla? Yksinkertainen peli, mutta toimiva, ei mitään turhia osia ja hyvä niin.[/QUOTE]

Siis se opan sähkösavustin. :D
 
[QUOTE="vieras";28523822]Meillä opan sähkösavustin. Hienosti saa kalat savustettua. Varma ja luotettava peli.
En antaisi enään pois.
Kesällä tuli paljon ahvenia ja kaikki savustimme. Olivat todella hyviä.[/QUOTE]

Ok, kiitokset tästä! Onko teillä se 1100W vai 1200W -malli? Tehossahan ei eroa ole paljoakaan, mutta tuo 1200W -malli on Opan sivujen mukaan inasen suurempi.
 
[QUOTE="vieras";28523825]
En tiedä mitä tarkoitit lelulla? Yksinkertainen peli, mutta toimiva, ei mitään turhia osia ja hyvä niin.[/QUOTE]

No se vaikutti käsissä pyöriteltäessä jotenkin sellaiselta "liian kevyeltä" tms. :D Joo, tiedän, että eihän se peltitötterö ja pari vastusta paljon paina, mutta jotenkin parikymmentä lisäkiloa toisi enemmän uskottavuutta... :)

Mutta kokemukset vaikuttavat olevan kaikilla positiivisia. Muutan siis mielipidettäni.
 
"noo"
Meillä on tuollanen sähkösavustin ja on myös avotulella oleva savustuspaikka.
Jäin vaan tässä nyt miettimään että onko sillä lämmönlähteellä merkitystä siihen savustuksen tulokseen?
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Isämies;28523842:
Ok, kiitokset tästä! Onko teillä se 1100W vai 1200W -malli? Tehossahan ei eroa ole paljoakaan, mutta tuo 1200W -malli on Opan sivujen mukaan inasen suurempi.
Meillä on se 1100w malli ja suosittelen kyllä ottamaan hiukan isomman.
Menee tuohonkin se reilun kilon lohifilee, mutta jos on mahdollista valita hiukan suurempi niin ota ihmeessä.
 
[QUOTE="noo";28523850]Meillä on tuollanen sähkösavustin ja on myös avotulella oleva savustuspaikka.
Jäin vaan tässä nyt miettimään että onko sillä lämmönlähteellä merkitystä siihen savustuksen tulokseen?[/QUOTE]

Tämä taitaa olla vähän samantyyppinen ikuisen kinan aihe, kuin sähkökiuas vs. puukiuas -keskustelu. :)

Jos ei mitään muuta, niin ainakin fiilis avotulella savustettaessa on aivan omaa luokkaansa.
 
Luin nyt muualtakin kokemuksia noista sähkösavustimista. Pääosin olivat positiivisia, mutta joku moitti nimenomaan Opan savustinta siitä, että kansi kuulemma tahtoo savustettaessa avautua paineen vaikutuksesta. Eli joutuu kuulemma vahtimaan savustusta vierellä...
 
sd
Opa-Muurikan sähkösavustinta suosittelen lämpimästi. Ja ota se isompi, niin mahtuu kunnon lohifile. Isommassa on kaksi ritilää, pienemmässä vain yksi. Saat samalla kaksikin filettä savustettua. Helppo käyttää ja kun savustat kalan folion päällä niin pysyy myös siistinä. Ostin tuollaisen vuosi sitten ja ollaan savustettu sillä viikottain kaikenlaista kalaa läpi vuoden, hyvää on! Sukulaisillekin savustettiin joulukalat, kun ovat myös niin tykästyneet :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Isämies;28523937:
Luin nyt muualtakin kokemuksia noista sähkösavustimista. Pääosin olivat positiivisia, mutta joku moitti nimenomaan Opan savustinta siitä, että kansi kuulemma tahtoo savustettaessa avautua paineen vaikutuksesta. Eli joutuu kuulemma vahtimaan savustusta vierellä...
kuuluu ruostumattoman teräksen ominaisuuksiin että vetelee reilusti lämmön vaikutuksesta

voikohan siihen laittaa kiven painoksi?
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Isämies;28523937:
Luin nyt muualtakin kokemuksia noista sähkösavustimista. Pääosin olivat positiivisia, mutta joku moitti nimenomaan Opan savustinta siitä, että kansi kuulemma tahtoo savustettaessa avautua paineen vaikutuksesta. Eli joutuu kuulemma vahtimaan savustusta vierellä...
Meillä ei ole koskaan avautunut. Ohjeessa sanottiin että kannattaa päästää ne ensimmäiset, mustimmat savut ulos ennen kalan laittoa, parantaa makua ja ehkäisee sen paineen muodostumista.

Yleensä se lohi on ollut sen puolisen tuntia siellä, avaan luukun ennen laittoa ja ehkä kerran siinä välissä, ei ole luukku koskaan auennut itsestään.
 
sd
Alkuperäinen kirjoittaja Isämies;28523937:
Luin nyt muualtakin kokemuksia noista sähkösavustimista. Pääosin olivat positiivisia, mutta joku moitti nimenomaan Opan savustinta siitä, että kansi kuulemma tahtoo savustettaessa avautua paineen vaikutuksesta. Eli joutuu kuulemma vahtimaan savustusta vierellä...
Meillä ei ainakaan ole koskaan auennut ja tosiaan vähintään kerran viikossa savustetaan kesät talvet. 10 min savustauksen jälkeen kansi avataan kerran ja päästetään kitkerimmät käryt ja paineet pois ja tämän jälkeen saa muhia loppuun asti kansi kiinni. Mun ja tuttujen kokemuksen mukaan Opa-Muurikka on juuri se laadukkain noista sähkösavustimista.

Siis tästä puhun: OpaMuurikka - Savustimet
 
pvuorinen@dnainternet.net
Prego-sähkösavustin 1100 w on loistopeli, sanoo tämä äiti joka tosissaan tekee ruokaa - ja hyvää sellaista. Kalaan suolaa ja aina myös hippunen sokeria, voipaperipaketissa muutamaksi tunniksi jääkaappiin, sitten pois kääreestään ja KYLMÄÄN savustimeen. Töpseli seinään ja 20 min kuluttua lohifile on just eikä melkein täydellinen. Töpseli irti, fisu pois savustimesta, antaa sen vetäytyä ilman mitään peittoja vähintään vartin, ja sitten syömään. Sen mehukkaampaa kalaa ei hevin saa!
 
topi 55
Tuhart 100 wattinen oli pienempi ,norjanlohifileet usein isompia. 1200 on mitoiltaan hieman suurempi.
Käyttökokemuksia ei vielä kovin paljon. Minun makuuni kalan tukisi olla vähän "ylikypsää, mutta kalaöljy ei saisi valua
kuitenkaan pois -ainakaan paljoa.
Viimekerralla päästin vähän savua pois n.15- 20min kuluttua aloituksesta, jatkoin n. 10- 15min jonka jäkeen otin mustuneet leppäpurut pois ja annoin olla vielä 10- 15 minuuttia , sitten pois -suolaa ja ripaus sokeria käärin folioon ja sanomalehden sisälle
varttitunniksi. "ihan hyvä"- testaaminen jatkuu.....
 
Mies...
Savustamisessa pitää olla tunnetta ja tyyliä. Sen takia en ymmärrä lainkaan mitään sähkökäyttöisiä härveleitä, enkä kyllä mitään savustuslaatikkoakaan joka grilliin heitetään. Tässä on yksi oikeasti hyvä vaihtoehto:



Harvian savustuspönttö, jonne laitetaan oikea tuli alle. Sitä kun puuhastelee, voi sivussa nauttia vaikka kylmän oluen. :)
 
  • Tykkää
Reactions: TiiBii

Yhteistyössä