Sanna Ukkolan persukriittinen kolumni tapaus Vornasesta osuu täydellisesti myös palstamme Sanna Marinia palvovaan naisoletettuun.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
”Hyvin harva voi väittää, että hänen päähänsä ei olisi nuijittu heimoajattelun periaatteita, tyypillisiä ajatusvinoumia.

Sisäryhmän suosinta saa ihmiset arvostamaan omaa ryhmäänsä enemmän kuin ulkopuolisia ryhmiä. Tämä ajatusvinouma johtaa siihen, että me näemme oman ryhmämme jäsenet myönteisemmässä valossa, annamme heille enemmän anteeksi ja tulkitsemme heidän toimintaansa suopeammin kuin muiden.

Samaan aikaan ihmiset usein olettavat, että oman ryhmän ulkopuoliset jäsenet ovat keskenään samanlaisempia kuin he todellisuudessa ovat. Tämä johtaa helposti stereotypioiden vahvistumiseen, kun vastustajat nähdään yhtenäisenä, negatiivisena massana.

Vahvistusharha taas saa meidät jättämään huomiotta tiedon, joka haastaa omaa puoluetta tai sen jäsentä ja korostamaan omalle puolueelle edullista informaatiota.

Kun heimouskollisuus hallitsee ajattelua, kaikki häviävät. Ihmisiä pitäisi arvioida heidän tekojensa, ei pelkästään heidän ryhmänsä perusteella.”

IL
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Ukkolan uusimmassa kolumnissa vaaditaan Markoa pysymään ikuisesti 1990-Bumtsibumina. Emme elä enää ysäriä, ja ihminen muuttuu fyysisesti ja ajatuksitaan vuosien vieriessä. Luin tältä palstalta tammikuun 2021 kirjoitukseni. kehuin siinä tätä palstaa ja palstan kirjoittajia. Sen jälkeen ollut muuttunut kriittiseksi palstan suhteen.
Käärijä teki oikein, kun ei sekaantunut I-maan sisäisiin asioihin.
Vaikka puolustan kirjoituksissani Marinia, en ole demarien äänestäjä.
 
vierailija
Ukkolan uusimmassa kolumnissa vaaditaan Markoa pysymään ikuisesti 1990-Bumtsibumina. Emme elä enää ysäriä, ja ihminen muuttuu fyysisesti sekä ajatuksitaan kypsyneemmäksi vuosien vieriessä. Luin tältä palstalta tammikuun 2021 kirjoitukseni, jossa kehuin tätä palstaa ja sen kirjoittajia. Sen jälkeen olen muuttunut kriittisemmäksi palstan suhteen.
Käärijä teki oikein, kun ei sekaantunut I-maan sisäisiin asioihin.
Vaikka puolustan nimimerkittömänä eli harmaana kirjoituksissani Marinia, en ole demarien äänestäjä.
(Retusoin tekstini.)
 

Yhteistyössä