Sairausajan palkka

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Tilanne on nyt se, että saatan joutua sairaslomalle osa-aikaisesta työsuhteestani pidemmäksi aikaa (äitiysloman alkuun asti). Luin, että täysi palkka maksetaan yhdeksästä sairaslomapäivästä. Kiinnostaisi siis, maksetaanko täysi palkka vain sellaisista sairaslomapäivistä, jolloin olisin normaalisti töissä vai lasketaanko tuohon yhdeksään päivään myös päivät, jolloin tunteja ei ole sovittu.

Eli saanko seuraavista yhdeksästä työpäivästä palkan vai vain niistä työpäivistä, jotka sattuvat tuon yhdeksän päivän sisälle?

Ja saahan osa-aikaisestä työstä sairaslomaa sen perusteella, että tunnit on sovittu (kunta kuitenkin palkat maksaa), eikä tunteja voi siirtää myöhemmäksi? Eli jos olisin viikon sairaslomalla, viikon sovittuja tunteja ei työnantaja voisi siirtää loppukuulle.


Eli kysymys koskee vain yhdeksää päivää, jonka saisin täyttä palkkaa:

-Lasketaanko tuohon yhdeksään päivään työpäivät yhdeksän kirjoitetun sairaslomapäivän sisällä vai eteenpäin 9 työpäivää. Minullahan ei seuraavaan yhdeksään päivään ole kuin 2 työpäivää.

- Eli onko yhdeksän päivää täydellä palkalla yhdeksän työpäivää vai yhdeksän päivää sairasloman kirjoittamisesta.

- Olen opiskelija, joten päivärahaa en tule kuitenkaan saamaan, sillä opintoja on tehtynä tarpeeksi opintotukeen.

"Jos työsuhde on jatkunut vähintään kuukauden, työntekijällä on oikeus saada esteen ajalta täysi palkkansa sairastumispäivää seuranneen yhdeksännen arkipäivän loppuun, enintään kuitenkin siihen saakka, kun hänen oikeutensa sairausvakuutuslain mukaiseen päivärahaan alkaa."
Ymmärsiköhän kukaan..? Jos tarvitsee selventää, olen henkilökohtainen avustaja vammaiselle henkilölle.
 
"alma"
Nyt saat palkan vaan noista sovituista työvuoroista. Mutta jos sinulle tulee pitempi saikku, niin sitten toteutuneen keskimääräisen työajan mukaan. Ja tuo yhdeksän päivää on siis työnantajan maksama aika, kyllä rahaa tulee pitepään, mutta sen vaan maksaa kela. Yleensä vielä niin, että raha tulee työnantajalta, joka sitten hakee sen kelalta. Muistaakseni meille tulee täysi sairasajan palkka kuudelta viikolta, sen jälkeen tippuu.
 
Opiskelijallahan ei ole yleensä oikeutta noihin Kelan sairauspäivärahoihin, jos nostaa opintotukea. Itsellä on itsenäisiä kursseja, jotka voin suorittaa sairaslomaltakin sekä runsaasti opintopisteitä, joten opintotukea voin nostaa. Toivotaan nyt, etten sairaslomalle joudu.
 

Yhteistyössä