Sairaan lapsen hoitaminen kotona ja poissaolo töistä

  • Viestiketjun aloittaja uusi työnantaja
  • Ensimmäinen viesti
uusi työnantaja
Miten tämä käytännössä menee? Onko aina oikeus hoitaa 3pv sairasta lasta kotona (mulla tai miehellä)? Voiko työnantaja käskeä tekemään tunnit takaisin esim. viikonloppuna? Työaika normaalisti ma-pe.
 
Lue alasi työehtosopimus, sieltä löytyy. Useimmiten se on kolme päivää palkallista jonka jälkeen palktonta. Työnantaja voi vaatia todistuksen heti ekalta päivältä joko hoitajalta tai lääkäriltä, tai sitten voi olla omalla ilmoituksella pois. Se on työnantajan päätettävissä.
 
Lue se työehtosopimus. Jos jää epäselvää kysy työpaikkasi luottamusmieheltä. Yleiseti ottaen sairaan lapsen hoitamisesta ei pitäisi joutua tekemään tunteja takaisin, mutta odottaahan tekemättömät työt kuitenkin että taas menet töihin. Riippuu myös työn luonteesta. Kaupan kassalla et varmasti joudu tunteja tekeen, mutta projektityyppinen työ voi vaatia lisätyötä jos deadlinet paukkuu. Silloin töitä kyllä tehdään kellon ympäri tarvittaess muutenkin.
 
Aqwertyuiopå
Eikö sairasta lasta voisi ottaa mukaan töihin ja hoitaa sitä siinä sivussa? Monessakin toimistotyössä onnistunee, ja paöveluammatissakin voisi toimia jos saa käyttää pukuhuonetta tms. lapsen säilyttämiseen.
 

Yhteistyössä